Michelin Guide Nordic Countries 2020:

2020-02-17

Pohjoismaissa 4 uutta kahden tähden ravintolaa ja 7 uutta yhden tähden ravintolaa – joista yksi Suomessa

Uusi MICHELIN Guide Nordic Countries 2020 julkistettiin tänään 17. helmikuuta 2020 Norjan Trondheimissa. Tilaisuus järjestettiin Norjassa nyt ensimmäistä kertaa, ja Trondheim valikoitui isäntäkaupungiksi viime vuosien aikana kunnianhimoisesti kehittyneen gastronomisen tarjontansa vuoksi. Pohjoismainen Michelin-opas kattaa valikoiman ravintoloita ja hotelleita Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa sekä Islannissa. Ravintolavalikoima heijastaa pohjoismaisen keittiön korkeaa kulinaarista tasoa. Suomessa ravintolavalikoima keskittyy Helsinkiin. Kaupungin tähtikaartiin nousi uutena ravintola Inari Albertinkadulla, joka sai nyt yhden Michelin-tähden. Keittiömestari Kim Mikkolan ja sommelier Johan Borgarin vetämän Inarin kasvispainotteinen, rohkeasti makuaisteja hivelevä innovatiivisuus tuli näin noteeratuksi arvostetussa oppaassa. Uuden Bib Gourmand-merkinnän sai ravintola Nolla Helsingin Fredrikinkadulla. Oppaassa on Helsingin lisäksi Suomesta mukana Turku, jota edustaa lautassymbolilla varustettu ravintola Kaskis.

Tämän vuoden oppaassa Pohjoismaihin tuli peräti neljä uutta kahden tähden ravintolaa, joista kaksi Tanskassa:
uudistunut, Rasmus Munkin vetämä Alchemist Kööpenhaminassa ja Eric Kragh Vildgaardin johtama Jordnaer Kööpenhaminan pohjoispuolella Gentoftessa. Ruotsissa, Tukholman liepeillä Älvsjössä toimiva ravintola Aloë, jota vetävät ystävykset Daniel Höglander ja Niclas Jönsson, sai kaksi tähteä. Norjan Stavangerissa sijaitseva,

Sven Erik Renaan luotsaama RE-NAA sai sekin kaksi tähteä. Jordnær sai lisäksi loistavasta palvelustaan Michelin Nordic Countries Welcome & Service Award 2020 - palkinnon, jonka luovutti legendaarinen italialainen kuohuviinintuottaja Ferrari Trento. Michelin-oppaiden kansainvälinen johtaja Gwendal Poullennec kommentoi kahden tähden ravintoloita näin: “Vaikka ravintolat ovat keskenään varsin erilaisia, niitä yhdistää kuitenkin todellinen intohimo paikallisten raakaaineiden sesonginmukaiseen käyttöön. Alchemistin listalta löytyy yli 50 kiehtovaa, omaperäistä annosta. Jordnaer tarjoaa taidokkaan hienostuneita aterioita ja Aloë yhdistää makuja koko maailmalta. RE-NAA panostaa luoviin ja tarkasti suunniteltuihin annoksiin.”

Yhden tähden sai tämän vuoden oppaassa kaikkiaan seitsemän uutta ravintolaa, joista neljä on Norjassa:
laadukkaaseen luomuruokaan keskittyvä Bare Bergenissä, kymmenpaikkainen japanilainen Omakase by Vladimir Pak Oslossa, luksushotellin elegantti ravintola Speilsalen Trondheimissa sekä Lindesnesissä Norjan eteläkärjessä sijaitseva Under, jossa ruokaillaan merenpinnan alapuolella vedenalaisen elämän ympäröimänä. Muut kolme uutta yhden tähden ravintolaa ovat helsinkiläisen Inarin lisäksi Tukholmassa sijaitseva Etoile, joka tarjoilee sesonginmukaisia, modernin kansainvälisen keittiön annoksia, sekä uudistunut DILL Reykjavikissä, jonka omistaja ja keittiömestari Gunnar Karl Gíslason on vaikuttanut New Yorkissakin.

Michelin Nordic luovutti oppaan julkistamistilaisuudessa Michelin Nordic Countries Chef Mentor Award 2020 -palkinnon kööpenhaminalaisen kolmen tähden ravintola Geraniumin omistajalle ja keittiömestarille Rasmus Kofoedille. Kofoed on Tanskan kulinaarinen lähettiläs, joka kannustaa ja rohkaisee nuoria, uuden sukupolven keittiömestareita toiminnallaan Bocuse d’Or - kilpailussa.
Michelin Nordic Countries Sustainability Award 2020 -palkinnon luovutti Danske Bank tukholmalaisen Oaxen Krog & Slipin Magnus Ekille ja hänen tiimilleen. Heidän sitoutumisensa kestävyyden periaatteeseen laaja-alaisesti kattaa myös eläinten hyvinvoinnin, biologisen monimuotoisuuden ja kestävien resurssien käytön edistämisen.

Gwendal Poullenec totesikin julkistustilaisuudessa: “Tänä päivänä elämäntapamme kestävyyttä koskeva huoli on yhä useamman mielessä, eikä missään niin vahvasti kuin Pohjoismaissa. Pohjoismaat tekevät kestävyydestä elämäntavan. Gastronomian piirissä pohjoismaalaiset keittiömestarit ovat tiennäyttäjiä paikallisten raakaaineiden käytössä, nollahävikkiin pyrkimisessä, raaka-aineiden kaikkien osien hyödyntämisessä sekä ruuasta ja pakkausmateriaaleista syntyvän jätteen minimoimisessa. He asettavat uudet normit muun maailman noudatettaviksi.”

Tänä vuonna Michelin-oppaiden internet-sivustolle (www.guide.michelin.com) on lisätty tietoa pohjoismaisista ravintoloista, joiden toimintaa ohjaa kestävyyden periaate. Ravintoloiden kestävää toimintamallia edistävistä ratkaisuista annetaan selkeitä esimerkkejä. Lisäksi uudella vihreällä symbolilla tuodaan esiin edelläkävijöitä, joiden visiota siteerataan lyhyesti keittiömestarin sanoin.
Vuoden 2020 oppaassa on neljä uutta Bib Gourmand -ravintolaa. Bib Gourmand -symboli kertoo ravintolan tarjoavan erittäin hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan, ja oppaan lukijakunnassa moni suosiikin tämän symbolin saaneita ravintoloita. Kaksi uusista Bib Gourmand-ravintoloista on Tukholmassa: tyylikkäästi moderni brasserie Allegrine sekä Speceriet, joka on kahden Michelin-tähden Gastrologik-ravintolan pikkusisko. Bib Gourmand - symbolin saivat myös venetsialaishenkinen Barabba Kööpenhaminassa ja viehättävä, nollahävikkiin pyrkivä kortteliravintola Nolla Helsingissä.

MICHELIN Guide Nordic Countries 2020 lyhyesti:
Kaksi kolmen tähden ravintolaa
13 kahden tähden ravintolaa, joista neljä uusia
47 yhden tähden ravintolaa, joista seitsemän uusia
30 Bib Gourmand -ravintolaa, joista neljä uusia
156 Lautas-symbolin saanutta ravintolaa, joista 19 uusia

Michelin Guide Nordic Countries on erinomainen apuväline kaiken tyyppisille matkailijoille ja hyvän ruuan ystäville kiireisestä liikemiehestä elämyksiä etsivään turistiin. Oppaasta löytyvät omissa hintalaatukategorioissaan parhaat ravintolat ja hotellit. Oppaassa luetellaan maa- ja paikkakuntakohtaisesti ensin tähtiluokitellut ravintolat, sitten Bib Gourmand -symbolin saaneet ja sen jälkeen lautassymbolin saaneet, tuoreista raaka-aineista valmistettua hyvää ruokaa tarjoavat ravintolat.

Lisätietoja:
Lehdistön yhteyshenkilö, Michelin Nordic, Tukholma:
Lotta Wrangle, puh.: +46 72 250 07 40, S-posti: lotta.wrangle@michelin.com

Michelin on johtava rengasvalmistaja, joka on omistautunut ihmisten ja tavaroiden liikkuvuuden edistämiseen kestävän kehityksen mukaisesti. Michelin valmistaa ja myy renkaita kaiken tyyppisiin ajoneuvoihin ja tarjoaa innovatiivisia sekä digitaalisia sovelluksia ajoneuvokalustojen hallintaan ja matkailuun. Lisäksi Michelin julkaisee matkaoppaita, hotelli- ja ravintolaoppaita sekä kaupunki- ja tiekarttoja sekä on-line että painettuina versioina. Yhtymän pääkonttori sijaitsee Clermont-Ferrandissa Ranskassa ja sillä on paikallinen organisaatio 170 maassa; henkilöstön määrä on yli 125 000. 67 rengastuotantolaitoksessaan Michelin valmisti vuonna 2018 yhteensä 190 miljoonaa rengasta. Tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaa teknologiakeskus, jonka yksiköt sijaitsevat Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. (www.michelin.com, www.michelin.fi)

Auto Piktogrammi cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Renkaat

cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf

954313bc06836a99 800x800ar

954313bc06836a99 800x800ar

a4a30f0545b7de66 800x800ar

a4a30f0545b7de66 800x800ar

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.
IE
firefox 66+
chrome 72+
edge 17+
safari 12+
opera 58+