MICHELIN-talvirenkaat huippumenestyjiä syksyn rengastesteissä

2020-10-06

Michelin X-Ice North 4 nastarengas oli voittaja kolmen luetuimman suomalaisen auto- ja tekniikkalehden talvirengastestissä: Tekniikan Maailma 17/2020, Moottori 9/2020 ja Tuulilasi 11/2020. Myös Michelinin uusi nastaton talvirengas (kitkarengas) X-Ice Snow sijoittui Tekniikan Maailmassa ja Moottorissa nro 10/2020 kolmen kärkeen.

Nastarenkaiden testeissä Michelin X-Ice North 4 sai Tekniikan Maailmassa jaetun ykkössijan tiukassa kilvassa Continentalin kanssa, kun taas Tuulilasin testissä X-Ice North 4 nousi selkeällä erolla voittajaksi. Testirenkaat olivat 16-tuumaisia. Moottori valitsi testiinsä 17-tuumaiset renkaat, ja Michelin X-Ice North sai tässäkin testissä kärkisijan.

Talvikaudeksi 2018-2019 markkinoille tullut Michelin X-Ice North 4 nousi ykköseksi myös vuosi sitten Tekniikan Maailman ja Moottorin testeissä. Se on nimenomaan pohjoismaisiin talviolosuhteisiin tarkoitettu nastarengas. Nastarenkaan jää- ja lumipito-ominaisuudet on viety huippuunsa Michelinin Ivalossa sijaitsevassa testikeskuksessa tehtyjen lukemattomien kokeiden perusteella. Renkaassa on peräti runsaat 250 pientä, tehokasta – ja hiljaista nastaa.

”Michelin on markkinoiden ykkösrengas silloin, kun tienpinta on liukas”, toteaa Tekniikan Maailma loppuarviossaan, ja jatkaa: ”Michelin on todellinen huippurengas vaativille talvikeleille”. Rengas saakin erinomaiset arvostelut kaikissa testeissä ajo-ominaisuuksistaan sekä jäällä että lumessa. Tuulilasin loppuarviossa mainitaan myös renkaan hiljaisuus: ”Suuresta nastamäärästä huolimatta Michelin on joukon hiljaisin rengas”. Nastarenkaalle ominaiseen tapaan Michelin X-Ice North 4 on lumisten ja jäisten teiden rengas, mutta suoriutuu hyvin myös kuivalla ja märällä asfaltilla. ”Se on helppo hallittava kaikissa olosuhteissa”, tiivistää Moottori.

Pohjoismaisiin talviolosuhteisiin tarkoitettujen kitkarenkaiden suorituskyvyssä on tapahtunut viime vuosien aikana suurta kehitystä. Ero nastarenkaisiin on kuroutunut pienemmäksi varsinkin jäisellä tiellä. Michelinin pohjoismainen uutuusrengas, Michelin X-Ice Snow, on vakuuttava esimerkki parhaiden kitkarenkaiden jääpidon kehityksestä.

Moottorin testissä X-Ice Snow sijoittuu ykköseksi tasapistein Continentalin kanssa. Loppuarvostelussaan lehti toteaa renkaasta muun muassa: ”Testin paras veto- ja jarrutuspito jäällä; kiihtyy ja pysähtyy myös lumella tehokkaasti; Looginen ajokäytös kuivalla ja märällä; turvallinen ääritilannekäytös”.

Tekniikan Maailman vertailussa rengas on kolmantena tiukassa kärkijoukossa. Lehden loppuarvostelussa kehutaan X-Ice Snown pitoa lumella ja jäällä, ja sen ajokäytöstä luonnehditaan rauhalliseksi kaikissa olosuhteissa.

Michelinin talvirenkaat ovat erinomainen ja kestävä valinta turvallisen talviajoon. Michelin-renkaille ominainen pitkä käyttöikä ja suorituskyvyn kestävyys erottavat myös X-Ice North 4:n ja X-Ice Snown kilpailijoistaan[1]. Valinta nasta- ja kitkarenkaan välillä on kuitenkin aina tehtävä henkilökohtaisesti vallitsevia ajo-olosuhteita ja omia taitoja sekä mieltymyksiä painottaen.

 

[1] T

est Worldin vertailutestit joulukuussa 2017 ja tammikuussa 2018 rengaskoolla 205/55 R 16 91V ; autona Volkswagen Golf 7. Jarrutuskokeet 30 km/h – 5 km/h.  Testatut renkaat: Michelin X-Ice North 4, Continental Ice Contact 2, GoodYear UltraGrip Ice Arctic, Nokian Hakkapeliitta 9 ja Pirelli Ice Zero. Testit toistettiin kahdessa eri lämpötilassa:  –15 °С ja –8 °С. Kaikilla testin renkailla oli ajettu 10 000 km maanteillä Suomessa. Kulumiskokeissa 2019 vertaillut renkaat: Michelin X-Ice Snow, Continental Viking Contact 7, Goodyear Ultragrip Ice 2 ja Nokian Hakkapeliitta R3.

Lehdistön yhteyshenkilö, Michelin Nordic, Tukholma: Lotta Wrangle
Puhelin: 46 72 250 07 40, sähköposti: lotta.wrangle@michelin.com

 

Michelin on johtava rengasvalmistaja, joka on omistautunut ihmisten ja tavaroiden liikkuvuuden edistämiseen kestävän kehityksen mukaisesti. Michelin valmistaa ja myy renkaita kaiken tyyppisiin ajoneuvoihin ja tarjoaa innovatiivisia sekä digitaalisia sovelluksia ajoneuvokalustojen hallintaan ja matkailuun. Lisäksi Michelin julkaisee matkaoppaita, hotelli- ja ravintolaoppaita sekä kaupunki- ja tiekarttoja sekä on-line että painettuina versioina. Yhtymän pääkonttori sijaitsee Clermont-Ferrandissa Ranskassa ja sillä on paikallinen organisaatio 170 maassa; henkilöstön määrä on yli 127 000. 69 rengastuotantolaitoksessaan Michelin valmisti vuonna 2019 yhteensä 200 miljoonaa rengasta. Tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaa teknologiakeskus, jonka yksiköt sijaitsevat Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. (www.michelin.comwww.michelin.fi)

Auto Piktogrammi cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Renkaat
bc34ddb16221929c 800x800ar
8b0ee8d248722ed6 800x800ar
93641c751a2e1a48 800x800ar
Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.