Kuinka valitsen oikean renkaan

Selvitä ajoneuvosi rengaskoko

4w edito tip1 tiresidewall help and advice

Etsi renkaan kokomerkintä

  • Renkaan koko ilmaistaan renkaan sivulla olevalla numero- ja kirjainyhdistelmällä.
  • Sen avulla voit hakea omaan autoosi sopivia renkaita.

 

Mitä nämä kirjaimet ja numerot tarkoittavat? 

Renkaan leveys tai poikkileikkausleveys

Renkaan leveys (tai paksuus) millimetreinä mitataan renkaan ulkosivupinnan leveimmästä pisteestä renkaan sisäsivupinnan leveimpään pisteeseen.

Profiilisuhde

Profiilisuhde tarkoittaa renkaan sivun korkeuden ja renkaan leveyden välistä suhdetta. Mitä pienempi luku on, sitä matalampi on renkaan sivu, tuloksena on paremmat kaarreajo-ominaisuudet mutta samalla heikompi ajomukavuus.

Rakenne

Tämä ilmaisee renkaan sisärakenteen. Suurin osa renkaista on vyörenkaita (”R”, ”Radial”), ja muita vaihtoehtoja ovat ristikudosrenkaat (”D”, ”Diagonal”) tai puolivyörenkaat (”B”, ”Belted”).*

Renkaan sisähalkaisija

Luku on ilmoitettu tuumina, ja se ilmaisee vanteen halkaisijan, johon rengas on suunniteltu sopimaan.  

Kantavuustunnus

Tämä tunnus ilmoittaa enimmäiskuorman, jonka rengas pystyy kannattamaan, kun se on täytetty suurimpaan turvalliseen paineeseen. Kutakin kantavuustunnusta vastaavan kuorman voi tarkistaa vastaavuustaulukosta. Esimerkiksi kantavuustunnus 97 = sallittu enimmäiskuormitus 730 kg.

capture

4w sku svg help and advice

Suorituskykyluokka (nopeusluokka):

Tämä merkintä ilmaisee suurimman turvallisen nopeuden, jolla rengas pystyy kuljettamaan kuorman tietyissä olosuhteissa. Nopeusluokat etenevät aakkosjärjestyksessä A:sta (alin) Y:hyn (korkein) yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: H sijaitsee U:n ja V:n välissä. Tarkista renkaasi enimmäisnopeus alla olevasta suorituskykyluokkataulukosta. Voimassa olevia nopeusrajoituksia ei saa ylittää  

Etsi oikea rengaskoko auton ohjekirjasta tai ovitarrasta

  • Etsi tiedot auton ohjekirjasta tai kuljettajan puoleiseen oveen kiinnitetystä tarrasta.
  • Niistä löytyvät yleensä kaikki renkaiden kokoon ja teknisiin tietoihin liittyvät tiedot sekä suositellut rengaspaineet. 
    Voit myös tarkistaa rengaskoon katsomalla, mikä koko nykyisiin renkaisiisi on merkitty. 

4w edito tip2 tireandloadinginformation help and advice

4w edito tip whatareoetires help and advice

Mitä ovat ensiasennusrenkaat (OE)?

OE (Original Equipment) tarkoittaa alkuperäisiä varusteita eli sitä, että ajoneuvovalmistaja on hyväksynyt renkaat ajoneuvon vakiovarusteeksi.

Jotkin ajoneuvovalmistajat, kuten Audi, BMW ja Mercedes, varustavat ajoneuvonsa renkailla, jotka on suunniteltu juuri kyseistä automerkkiä varten. Näiden renkaiden sivupinnassa on erityinen OE-merkintä. Tässä tapauksessa Michelin suosittelee ajoneuvossa käytettäväksi vain kyseisellä OE-merkinnällä varustettuja renkaita.
 

OE-merkintätaulukko ajoneuvon merkin mukaan:

 *= BMW, Mini
MO = Mercedes Benz
AO = Audi
VO = Volkswagen
N0, N1, N2, N3, N4 = Porsche
MO1 = AMG
RO1 = QUATTRO

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.