LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Miksi Michelin?

Michelin-renkailla on lyhyempi jarrutusmatka

Michelin 18 toukokuuta 2010

Ykkönen turvallisuudessa (1)
Oikea rengas muuttaa kaiken

Safety

Michelinille turvallisuutesi on aina tärkeintä

Renkaat ovat ajoneuvon ainoa kosketuskohta tiehen ja niillä on oleellinen merkitys turvallisuuden kannalta. Renkaan on pystyttävä ohjaamaan ajoneuvon kulkua kaarteissa, kiihdytyksissä ja jarrutuksissa sekä vastaamaan ajo-olosuhteiden vaatimuksiin. Kaikki tämä maakosketusalalla, joka vastaa yhden kämmenen kokoa henkilöautoissa.

3 metriä lyhyempi jarrutusmatka märällä tienpinnalla (2)

Renkaan kumi pitää hyvin puhtaalla ja kuivalla tienpinnalla, mutta märällä tiellä sen pito heikkenee. Michelin valmistaa korkeateknologisia tuotteita, jotka tarjoavat parhaimman mahdollisimman pidon.

Michelin on aina ollut innovaatioiden edelläkävijä. Taatakseen autoilijoiden maksimaalisen turvallisuuden Michelin tutkii ja testaa renkaitaan kaikkialla maailmassa äärimmäisissä olosuhteissa. Esimerkiksi MICHELIN ENERGY™ Saver -rengas tarjoaa 9,8 metriä lyhyemmän jarrutusmatkan(2) märällä tiellä . Renkaan kosketusalueen muoto on suunniteltu pyöreälinjaiseksi, jolloin rengas auraa vettä edestään laivan keulan tavoin.

Loppuvesi kulkeutuu kuviouriin ja  poistuu niiden kautta.

Grip

Tarkista rengaspaineet kerran kuukaudessa

Liikenneturvallisuuden vuoksi renkaat on pidettävä hyvässä kunnossa. Tästä syystä rengaspaineet on tarkastettava säännöllisesti, vähintään kerran kuussa, varapyörää unohtamatta. Rengaspaineet on hyvä tarkistaa myös ennen jokaista pitkää ajomatkaa ja ne on säädettävä autonvalmistajan suosituksen mukaisesti.

Vajaapaineiset renkaat

Alipaineella ajettu rengas voi rikkoutua tai tyhjentyä äkillisesti. Jarrutusmatka voi kasvaa jopa 10 m märällä tiellä. Vajaapaine voi myös heikentää pitoa, lisätä vierinvastusta ja sitä kautta polttoaineen kulutusta ja kasvattaa vesiliirron riskiä. Sen johdosta rengas myös kuluu liian nopeasti.

Milloin viimeksi tarkistit renkaittesi ilmanpaineet?

Viimeisimmän tutkimuksen mukaan kuusi kymmenestä eurooppalaisesta kuljettajasta ajaa vajaapaineisilla renkailla. Puolet ajavat vaarallisen alhaisilla rengaspaineilla. Michelin haluaa muuttaa asiantilan ja on lisännyt toimiaan tiedottaakseen autoilijoita oikean ilmanpaineen tärkeydestä. Se on toteuttanut Ilmanpainekampanjoita eri maissa ja jalkautunut tiimeineen moottoriteiden varsille, levähdyspaikoille ym. tarkistamaan ilmanpaineet autoilijoiden renkaista. Tarkastuksessa, joka on ilmainen, tutkitaan myös renkaiden urasyvyydet ja yleinen kunto.

Vajaapaineisilla renkailla ajo on riski turvallisuudelle, taloudelle ja ympäristölle. Michelin on allekirjoittanut European Road Safety Charter -asiakirjan, jonka tavoitteena on vähentää kuolemaan johtavien onnettomuuksien määrää.

OIKEAT RENGASPAINEET

  • Lisäävät turvallisuutta
  • Pidentävät käyttöikää
  • Vähentävät polttoainekuluja

Renkaan pikatarkastus

Tarkista renkaan kuluminen säännöllisesti. Vaihda rengas, jos urasyvyys on alle 1,6 mm kesärenkaissa ja 3,0 mm talvirenkaissa.

Näin tarkistat renkaan kulumisen

Renkaiden olka-alueella esiintyvät Michelin-ukot osoittavat kulumisvaroittimien sijainnin. Kulumisvaroittimet ovat pieniä kohoumia kuviourien pohjassa. Kulunut rengas on vaihdettava  viipymättä uuteen, mikäli sen urasyvyys on ylittänyt lakisääteisen rajan, joka on 1,6 mm kesärenkaissa ja  3,0 mm talvirenkaissa.
(1) Michelin on eurooppalaisten kuluttajien eniten arvostama rengasmerkki (TNS Sofresin tekemä kysely v. 2009 kuudella tärkeimmällä markkina-alueella Euroopassa), kun huomioidaan:

- turvallisuus märällä tienpinnalla
- liikenneturvallisuus

(2) Verrattuna edeltäjäänsä.
  • HENKILÖAUTOT
  • SUV / 4X4
  • JAKELUAUTOT
Loader