LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Osto-opas

Mikä rengas käy autoosi?

Michelin 18 toukokuuta 2010

Riittää, kun muistat seuraavat kolme asiaa:

Mikä rengas käy autoosi?

Riittää, kun muistat seuraavat kolme asiaa:
1. Rengaskokosi
2. Sää- ja alosuhteet, joissa yleensä ajat
3. Ajotyylisi

1. Rengaskokosi

Kun vaihdat renkaat, varmista, että ne ovat kooltaan ja tyypiltään samat kuin alkuperäisrenkaat. Jos et ole varma oikeasta rengaskoosta, käytä apunasi Michelinin 'Rengasvalitsinta'. Voit myös tarkistaa koon renkaan sivulla olevista merkinnöistä tai auton rekisteriotteesta. Mikäli et vaihda kaikkia neljää rengasta, muista, että samalle akselille tulee asentaa samanlaiset renkaat. Ota yhteyttä rengasalan ammattilaiseen, mikäli olet epävarma oikeasta rengastuksesta.

Rengaskoon muutos

Jos rengaskokoa muutetaan, uusi rengas saattaa olla leveämpi ja matalampi. Leveämmällä renkaalla on parempi ohjausvaste, kaarrekäytös ja jarrutuspito. Negatiivisena ominaisuutena on suurempi polttoaineen kulutus ja huonompi mukavuus. Turvallisuuden kannalta on suositeltavaa pitäytyä mahdollisimman lähellä alkuperäisrenkaan kokoa tai vaihtoehtoisesti muuttaa vannekokoa. Käänny aina rengasalan ammattilaisen puoleen, mikäli haluat asentaa alkuperäisrenkaan koosta poikkeavan renkaan.

SUV- ja 4x4 -ajoneuvot

Michelin suosittelee asentamaan 4x4-ajoneuvoon neljä identtistä rengasta (koko, tyyppi, kuormitustunnus ja  suorituskykyluokka), ellei ajoneuvossa ole jo alunperin erilaiset renkaat etu- ja taka-akselilla.

2. Sääolosuhteet

Renkaiden on selviydyttävä vaihtelevista keli- ja sääolosuhteista: sateesta, lumesta, tuulesta, kosteudesta yms. Hankalat sääolosuhteet vaikuttavat suorituskykyyn ja autoilijan on sovitettava ajotyylinsä vallitsevan kelin mukaisesti. Tarkista aina ennen pidempää ajomatkaa ajoneuvon ja renkaiden kunto.

Winter driving

Ajo märällä tiellä

Märällä tiellä jarrutusmatkat kasvavat ja varsinkin kovalla sateella näkyvyys heikentyy. Lisäksi vesiliirron vaara kasvaa. Jos sää on ollut pitkään kuiva, tiellä oleva pöly ja öljy voivat äkkiä tehdä tienpinnan erityisen liukkaaksi, kun ne sekoittuvat sadeveden kanssa.

Driving in the rainJarrutusmatkat märällä tiellä voivat olla jopa kolme kertaa pidemmät kuin kuivalla tiellä. Onkin erityisen tärkeää tarkistaa säännöllisesti renkaiden kuluminen ja vaihtaa rengas, jos sen urasyvyys on alle 1,6 mm kesärenkaissa ja 3,0 mm talvirenkaissa!

Ajo kuivalla tiellä

Kuivalla tiellä ajo on turvallisempaa, mutta sora, irtokivet ja kuopat voivat yllättää autoilijan yllättävällä pidon menetyksellä.
Muutama vinkki kuivalla kelillä ajoon on paikallaan:

 • Tarkista renkaitten ilmanpaineet kerran kuussa.
 • Käytä autoosi sopivia renkaita - testaa Michelinin Rengasvalitsinta.
 • Noudata nopeusrajoituksia ja pidä riittävä etäisyys edellä ajavaan.
 • Ole erityinen valppaana ajaessasi pimeällä.
 • Älä koskaan aja väsyneenä.

3. Ajotyylisi

Koska renkaat ovat ainoa kosketuskohta ajoalustaan, niillä on erittäin tärkeä rooli ajo-ominaisuuksien, ajomukavuuden, jarrutusmatkan ja polttoainetalouden kannalta. Eri käyttöolosuhteet vaativat erilaisia ominaisuuksia renkailta.

Kaupunkiajo

Koska kaupungissa ajo vaatii erityistä valppautta, tarkista renkaiden ilmanpaineet kerran kuukaudessa näiden ollessa kylmät.  Vajaapaineiset renkaat pidentävät jarrutusmatkaa ja lisäävät polttoaineen kulutusta. Muista tarkistaa paineet myös varapyörästä.

Tärkeitä renkaalta vaadittavia ominaisuuksia kaupunkiajoon:
 • Jarrutusmatka - Valitse renkaat, joilla on mahdollisimman lyhyt jarrutusmatka niin kuivalla kuin märällä tiellä.
 • Käyttöikä - Kaupunkiajo on rasittavaa renkaille lukuisine jarrutuksineen ja liikkeellelähtöineen. Valitse renkaat, jotka tarjoavat hyvän kulutuskeston ja pitkän käyttöiän.
 • Polttoainetalous. Matalan vierinvastuksen renkaat auttavat säästämään polttoainetta
 • Rengaspaineet. Tarkista paineet kerran kuussa.

Maantieajo

Renkaiden merkitys korostuu entisestään, kun ajetaan suurilla nopeuksilla. Hyvät renkaat tarjoavat sellaisen ohjattavuuden ja ajo-ominaisuudet, jotka ovat tarpeen ajomukavuuden ja turvallisuuden takaamiseksi.

Tärkeitä renkaalta vaadittavia ominaisuuksia maantieajoon:
 • Jarrutusmatka suurilla nopeuksilla - Hyvän turvallisuuden takaamiseksi valitse renkaat, joilla on mahdollisimman lyhyt jarrutusmatka niin kuivalla kuin märällä tiellä.
 • Mukavuus - Valitse mahdollisimman hiljaiset renkaat, jotka minimoivat tärinän.
 • Ajo-ominaisuudet - Valitse renkaat, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen pidon ja ajovakauden.

Urheilullinen ajo

Jos ajotapasi on urheilullinen, tarvitset renkaat, jotka kestävät korkeat ajonopeudet ja tarjoavat optimaaliset ajo-ominaisuudet.

Tärkeitä renkaalta vaadittavia ominaisuuksia urheilulliseen ajoon:
 • Pito: Renkaan pidon on oltava optimaalinen niin kuivalla kuin märällä ajoradalla
 • Ajo-ominaisuudet: Valitse rengas Michelinin urheilullisten renkaiden valikoimasta. Niillä on erinomainen ajotarkkuus ja kaarrevakaus.

LÖYDÄ OIKEA MICHELIN-HENKILÖAUTONRENGAS

Löydät rengassuosituksen ilmoittamalla autosi tiedot tai rengaskoon.

 • HENKILÖAUTOT
 • SUV / 4X4
 • JAKELUAUTOT
Loader