LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Perustietoja renkaista

Renkaan valmistus - ilman kompromisseja

Michelin 18 toukokuuta 2010

Renkaan valmistus

Renkaat ovat ajoneuvon ainoa kosketuspinta tiehen. Toimiakseen oikein renkaan on saavutettava tasapaino monen tekijän kesken: pito, ajomukavuus, äänitaso, kulutuskesto, energiatehokkuus ja käyttökustannukset.

Erittäin huolellisen valmistusprosessin tulos

Renkaan valmistus ei tarkoita sitä, että muotti vain täytetään kumilla. Se on prosessi, joka vaatii ääretöntä huolellisuutta. Useimmat renkaat valmistetaan käsin tiukkojen laatuvaatimusten mukaan. Laadun tasoa mitataan useita kertoja koko valmistusprosessin aikana täysin identtisellä tavalla kaikissa konsernin tehtaissa ympäri maailmaa. Renkaillamme on siis sama laatutakuu riippumatta siitä, missä maassa ne on valmistettu.

Rengas on lukuisista eri ainesosista koostuva kokonaisuus

Renkaan oikea toimivuus on täysin riippuvainen siitä, kuinka sen eri komponentit toimivat yhdessä kokonaisuutena. Rengas on monimutkainen, tekninen tuote, jonka valmistukseen käytetään yli 200 erilaista ainesosaa. 

Renkaan pääraaka-aineet ovat:
  • Luonnonkumi. Renkaan vyökudosten pääraaka-aine.
  • Synteettinen kumi. Tärkeä raaka-aine 4x4- ja jakeluauton renkaissa.
  • Noki ja silica. Ne ovat täyteaineita, jotka parantavat renkaan vaurio- ja kulutuskestoa.
  • Metalli- ja tekstiilikudokset. Ne muodostavat renkaan perustavan rakenteen, joka vaikuttaa suuntavakauteen ja kantokykyyn.
  • Erilaiset kemialliset aineosat, jotka alentavat renkaan vierinvastusta ja parantavat pitoa.

Renkaanvalmistus on alati muuttuva prosessi

Olet varmasti kuullut puhuttavan Michelinin "vihreistä" energiatehokkaista renkaista, jotka auttavat vähentämään polttoaineenkulutusta vierinvastusta alentamalla. Michelin on parhaillaan kehittämässä viidennen sukupolven kevyesti vieriviä renkaita. Yhtiön päämääränä on aikaansaada jokaiselle uudelle rengassukupolvelle vähintään 2 % parannus polttoainetaloudessa ja CO2-päästöissä. Tämä on merkinnyt "hiljaista vallankumousta" rengasmaailmassa ja sen ansiosta  koko maailmassa on säästynyt 12 miljoonaa litraa polttoainetta ja 30 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodesta 1992 lähtien.

Michelinin tavoitteena on parantaa renkaan polttoainetaloutta heikentämättä sen muita ominaisuuksia, kuten kulutuskestoa, jarrutuskykyä märällä, ajomukavuutta tai äänitasoa.
  • HENKILÖAUTOT
  • SUV / 4X4
  • JAKELUAUTOT
Loader