LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Perustietoja renkaista

Rengas: monimutkainen, teknologinen tuote

Michelin 18 toukokuuta 2010

Technology

Rengas ei ole ulkoisesti kovinkaan kiinnostavan näköinen tuote. Mutta kun sitä tarkastellaan lähemmin, selviää, kuinka monimutkainen, tekninen tuote rengas itse asiassa on.

Renkaat ovat ajoneuvon ainoa kosketuspinta tiehen. Niiden onkin suoriuduttava monista tehtävistä: varmistaa pito, välittää voimia moottorista, kantaa kuormaa,  vaimentaa tärinöitä ja ohjata ajoneuvoa.

Huolimatta ristiriitaisista vaatimuksista —pito ja kulutuskesto - MICHELIN ei koskaan vaaranna renkaan ominaisuuksia muiden kustannuksella kehitystyössään.

Renkaan valmistukseen käytetään yli 200 erilaista ainesosaa, joista eräillä on ratkaiseva tehtävä turvallisuuden, polttoainetalouden ja suorituskyvyn kannalta. Toiset komponentit tarjoavat uusia ominaisuuksia, jotka varjelevat ympäristöämme.

Teknologia MICHELIN EnergyTM Saver -renkaan taustalla

20% auton polttoaineenkulutuksesta liittyy renkaisiin.

Jos haluat kuluttaa vähemmän polttoainetta ja ajaa pitkään turvallisella renkaalla, MICHELIN ENERGYTM Saver on juuri sinua varten. Sen teknologia on suunniteltu vähentämään vierinvastusta ja polttoaineenkulutusta sekä CO2-päästöjä (1).

Viimeisin teknologia suorituskyvyn ytimessä

MICHELIN ENERGYTM Saver auttaa säästämään polttoainetta ja tarjoaa korkealuokkaisen turvallisuuden märällä tiellä. Tämä on osittain uuden, 100 % silicapohjaisen kumiseoksen ansiota. Silica korvasi osittain noen, ja vuonna 1992 Michelin toi markkinoille ensimmäiset, vähemmän polttoainetta kuluttavat "vihreät" renkaansa. Lanseerauksesta lähtien Michelin on myynyt 570 miljoonaa "vihreää" rengasta koko maailmassa.

Renkaat ovat jo nyt säästäneet 11,3 miljardia litraa polttoainetta ja auttaneet vähentämään CO2-päästöjä 28,5 miljoonaa tonnia (2)

MICHELIN ENERGYTM Saver -renkaassa käytetään nykyään uusimman sukupolven silicaa, joka on lähes kokonaan korvannut noen.

Entistä turvallisempi märällä tiellä DSC-yhdisteen (Durable Security Compound) ansiosta.

Kulutuspinnassa oleva uusi DSC-yhdiste parantaa märkäpitoa niin uudessa kuin kuluneessakin renkaassa. DSC-seos jäykistää kulutuspintaa koko renkaan käyttöiän ajan (MICHELIN-patentti). Se ei sisällä korkea-aromaattisia öljyjä (joista luovuttiin EU-määräysten mukaisesti  tammikuussa 2010).

Teknologia MICHELIN Pilot Sport 3 -renkaan taustalla

MICHELIN Pilot Sport 3 tarjoaa urheilullisen ajettavuuden kaikissa olosuhteissa. Suoraan F1-kokemukseen perustuva teknologia antaa renkaalle tehokkaan märkäpidon, erinomaisen ohjaustarkkuuden kuivilla teillä sekä hyvän kulutuskeston. Tämä on mahdollista renkaan ainutlaatuisten ja edistyksellisten teknologioiden ansiosta kuten "Green Power Compund", "Anti Surf System" ja "Programmed Distortion Tyre Architecture".

"Green Power Compound": hyvää suorituskykyä ja energiatehokkuutta

Tämän mullistavan kumiseoksen ansiosta renkaassa yhdistyvät hyvä pito märällä tiellä, polttonesteen säästö ja pitkä käyttöikä. Tästä voimme kiittää vankkaa kilpailukokemustamme ja 18 voittoamme Le Mansin 24-tunnin ajoissa!

Green Compound

"Anti Surf System": optimaalinen pito märällä tiellä

Optimoidun kulutuspinnan profiilin ansiosta MICHELIN Pilot Sport 3 painautuu tehokkaasti tienpintaan paksun vesikerroksen läpi ja siirtää veden pois renkaan alta. Tämä minimoi vesiliirron mahdollisuuden.

Programmed Distortion Tyre architecture: parempi ohjaustarkkuus ja kulutuspinnan kestävyys

Renkaan ohjaustarkkuus ja muut ajo-ominaisuudet liittyvät suoraan kulutuspinnan lämpötilaan ja siinä tapahtuviin muodonmuutoksiin. MICHELIN Pilot Sport 3:n teknologian ansiosta lämpötila säilyy optimaalisena kaikissa olosuhteissa. Alhaisilla nopeuksilla rengas lämpenee nopeasti saavuttaakseen hyvän joustavuuden ja pidon. Suurilla nopeuksilla rengas muuttuu jäykemmäksi estääkseen renkaan liiallisen kuumenemisen.

MICHELIN tuo ensimmäisen kerran "GREEN X"-merkinnän urheilullisiin renkaisiinsa

MICHELIN Pilot Sport 3 tarjoaa paremman turvallisuuden ja nautittavammat ajo-ominaisuudet samalla kun se varjelee ympäristöä. Takeena renkaan energiatehokkuudesta Michelin on ensimmäistä kertaa lisännyt GREEN X-merkinnän urheilulliseen renkaaseensa.

Green X

MICHELIN talvirengasteknologia

Michelin talviteknologia turvallisuutesi hyväksi.

OPTIMOIDUT KUMIISEOKSET

Helio Compound

Kumiseos sisältää auringonkukkaöljyä, jolloin renkaan kulutuspinta säilyy pehmeänä lämpötilan laskiessa alle 7°C. Tämä takaa paremman jarrutuskyvyn  ja pidon märällä ja lumenpeittämällä tiellä.

RÄÄTÄLÖIDYT PINTAKUVIOT

Stabligrip

StabiliGrip on kahden lamelliteknologian yhdistelmä, joka parantaa pitoa ja hallintaa lumella ja takaa paremmat ajo-ominaisuudet suurilla ajonopeuksilla.

VTS-lamellit

Teknologia perustuu innovatiiviseen rengasrakenteeseen: epäsymmetrinen pintakuvio ja vaihteleva lamellirakenne parantavat pitoa lumella ja takaavat paremmat ajo-ominaisuudet suurilla ajonopeuksilla.
(1) Keskimääräinen tulos verrattuna tärkeimpiin kilpailijoihin. TÜV SÜDin vuosina 2008 ja 2009 ja DEKRA Test Centerin vuonna 2009 suorittamat polttoaineenkulutus- ja vierinvastustestit 195/65 R 15 H ja 205/55 R 16 V –renkailla, jotka on ostettu paikallisilta markkinoilta. CO2-päästöjen vähennykset ovat seurausta pienentyneestä polttoaineen kulutuksesta.

(2) Laskuri löytyy osoitteesta  http://www.michelin-green-meter.com.
  • HENKILÖAUTOT
  • SUV / 4X4
  • JAKELUAUTOT
Loader