LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Perustietoja renkaista

Renkaan vierinvastus

Michelin 18 toukokuuta 2010

Renkaan vierinvastus

20% auton polttoaineen kulutuksesta menee renkaan vierinvastuksen voittamiseen. Mutta mikä aiheuttaa vierinvastuksen ja miten sitä voi vähentää?

Mikä aiheuttaa vierinvastuksen?

Renkaan vieriessä sen muoto muuttuu joka pyörähdyksellä tienpinnan epätasaisuuksien mukaan. Muodon muutokset saavat kumin lämpenemään, ja osa energiasta haihtuu lämpönä. 90% renkaan vierinvastuksesta johtuu tästä.

Vierinvastus on verrattavissa jatkuvaan nousuun 1% kaltevaa ylämäkeä

Mitä suurempi vierinvastus renkaassa on, sitä enemmän moottorin tehoa tarvitaan auton liikkumiseksi. Kun moottorin pitää tehdä enemmän työtä, se vaatii luonnollisesti enemmän polttoainetta. Vierinvastusta ei voida kokonaan poistaa,  mutta vähentämällä sitä mahdollisimman paljon voidaan polttoaineen kulutusta vähentää.

12 miljardia litraa polttoainetta säästynyt vuodesta 1992 lukien

Arviolta tämä määrä polttoainetta on säästynyt maailmassa Michelinin energiaa säästävien renkaiden ansiosta. Renkaat ovat lisäksi erittäin pitkäikäisiä ja tarjoavat hyvän pidon turvallisuudesta tinkimättä.

400 miljoonaa Michelinin matalan vierinvastuksen rengasta on myyty Euroopassa vuodesta 1992 lähtien

Vuodesta 1992 lähtien MICHELINin "vihreiden" ja energiatehokkaiden renkaiden avulla on säästetty 30 miljoonaa tonnia hiilidioksidia. Kyseessä on eräs merkittävimmistä kasvihuonekaasuista. Jokainen polttoainelitra aiheuttaa 2,5 kg hiilidioksidipäästön.

Jos kaikki Euroopan autot varustettaisiin MICHELINin "vihreillä" renkailla, säästyisi noin kolme miljardia litraa polttoainetta joka vuosi. Tämä vastaa vuosittain 100 000 öljytankkeria.

Tietoisena tästä Michelin jatkaa tutkimustyötään ympäristön huomioivien, matalan vierinvastuksen renkaiden edelleen kehittämiseksi. Perusteet Michelinin energiatehokkaiden renkaiden käyttämisen puolesta ovat yhä vakuuttavammat.

Lue lisää MICHELIN ENERGY™ Saver -renkaasta.

  • HENKILÖAUTOT
  • SUV / 4X4
  • JAKELUAUTOT
Loader