LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Rengashuolto

Rengasongelmien kolme tärkeintä syytä

Michelin 18 toukokuuta 2010

Tyre problems

Lue lisää välttääksesi ongelmat

Aina ei voi välttää tiellä olevia vaaroja, kuten kuoppia, lasinsiruja, teräviä kiviä jne. On kuitenkin mahdollista välttää rengasongelmien kolme pääaiheuttajaa: virheellinen ilmanpaine, suuri ajonopeus ja ylikuormitus. Välttämällä nämä ongelmat saat renkaasi kestämään pidempään.

Liian korkea tai matala rengaspaine

Alipaine voi vaikuttaa renkaan käyttöikään, ajomukavuuteen, pitoon ja jarrutuskykyyn. Kun ajetaan alipaineisella renkaalla, renkaan runko taipuu voimakkaasti. Tämä aiheuttaa liiallisen lämmön kehittymisen, lisää vierinvastusta ja kulumista. Ääritapauksissa siitä saattaa olla seurauksena renkaan vaurioituminen. Liian korkea rengaspaine taas voi lyhentää renkaan käyttöikää, heikentää pitoa ja lisätä kulumista.

Korkeat ajonopeudet

Korkeat ajonopeudet voivat vahingoittaa renkaita. Jos ajoneuvo törmää tiellä olevaan esteeseen, renkaaseen voi syntyä pahempi vaurio kuin ajettaessa pienemmällä nopeudella.

SpeedKorkea ajonopeus aiheuttaa renkaan lämpenemisen, mikä voi vaurioittaa rengasta. Mikäli havaitset renkaassa vaurion, tarkistuta se välittömästi rengasasiantuntijalla.

Ylikuormitus

Varmistaaksesi, etteivät renkaat ole ylikuormitettuja, tarkista niiden kantavuus. Kantavuusindeksi on merkitty renkaan sivuun. Ylikuorma kuumentaa renkaita ja voi johtaa niiden vaurioitumiseen. Noudata myös ajoneuvonvalmistajan ohjeita koskien auton kuormausta.

LÖYDÄ OIKEA MICHELIN-HENKILÖAUTONRENGAS

Löydät rengassuosituksen ilmoittamalla autosi tiedot tai rengaskoon.

  • HENKILÖAUTOT
  • SUV / 4X4
  • JAKELUAUTOT
Loader