LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Rengashuolto

Renkaan tarkastus

Michelin 18 toukokuuta 2010

Renkaan tarkastus

Vie vain pari minuuttia mutta voi säästää paljon aikaa ja rahaa

Koska renkaat ovat ainoa kosketuskohta ajoneuvon ja tien välillä, niiden kunto on tarkistettava säännöllisesti. Kulunut rengas ei ole enää turvallinen ja se voi heikentää ajoneuvon suorituskykyä. Oikein huolletut renkaat kestävät kauemmin. Kestokä riippuu ajotyylistäsi ja monesta muusta tekijästä.

1. Ilmanpaineet

Tarkista kaikkien renkaiden ilmanpaine kerran kuukaudessa ja ennen lähtöä pidemmälle matkall

Alhainen rengaspaine ei aina näy ulospäin. Siksi on varminta tarkistaa renkaiden ilmanpaineet kerran kuukaudessa ja ennen lähtöä pidemmälle matkalle. Oikea ilmanpaine on tärkeä turvallisuustekijä ja vaikuttaa olennaisesti myös renkaiden käyttöikään.

Tyre inflationIlmanpaineita tarkastettaessa on varmistettava, että renkaat ovat kylmät, ja noudatettava autonvalmistajan suosituksia. Oikeat rengaspaineet eri kuormituksille löydät auton ohjekirjasta, polttoaineluukun kannesta, kuljettajan puoleisen oven sivusta ym.

2. Urasyvyydet

Urasyvyydet olisi hyvä tarkistaa kerran kuukaudessa!

Kulunut rengas on vaihdettava  viipymättä uuteen, mikäli sen urasyvyys on ylittänyt lakisääteisen rajan, joka on 1,6 mm kesärenkaissa ja  3,0 mm talvirenkaissa.

Legal limit

3. Ohjausgeometria

Tarkista ohjausgeometria renkaan vaihdon yhteydessä

Virheelliset ohjauskulmat voivat syntyä ajoneuvon törmäyksestä esimerkiksi jalkakäytävän reunaan tai tiellä olevaan kuopaan. Renkaat ovat saaneet "osuman", jonka seurauksena ohjauskulmat voivat muuttua. Tarkistuta pyöränkulmat autonhuollon tai renkaanvaihdon yhteydessä.

4. Tasapainotus

Pyöränsuuntauksen ja tasapainotuksen väillä on eroa. Pyöriensuuntaus suoritetaan, kun ohjauskulmat ovat virheelliset, mutta tasapainottaminen ehkäisee renkaan ennenaikaista ja turhaa kulumista ja vaimentaa tärinää. Lisäksi tasapainottaminen estää renkaita, ripustuksia, ohjauslaitteita ja laakereita kulumasta ennenaikaisesti. Tämä vaikuttaa oleellisesti ajomukavuuteen.

5. Renkaiden paikan vaihto

Lisää renkaittesi käyttöikää vaihtamalla niiden paikkaa aina 5 000 - 10 000 ajokilometrin välein

Vaihda renkaiden paikkaa edelliskaudesta etu- ja taka-akselien välillä. Etu- ja takarenkaat kuluvat eri tahtiin, ja näin kuluminen on tasaisempaa ja säästät rengaskuluissa.

6. Venttiilit

Turvallisuussyistä venttiilit tulisi vaihtaa aina uusiin renkaanvaihdon yhteydessä

Venttiilin tehtävänä on säilyttää rengaspaineet. Siihen kohdistuu korkea paine ja se kuluu ajan myötä esim. keskipakoisvoiman vaikutuksesta. Siksi venttiilit tulisi aina vaihtaa uusiin renkaanvaihdon yhteydessä. Tämä parantaa renkaan turvallisuutta ja pidentää käyttöikää. Mikäli  autossa on kumiventtiili, vaihda se uuteen. Jos autossa on metalliventtiilit (kuten kuvassa), niiden tiiviys on tarkastettava ja tarvittaessa vaihdettava joko koko venttiili tai venttiilin tiiviste.

Tyre valve

Tarkasta, että asentaja on vaihtanut venttiilit. Se on pieni vaiva renkaittesi turvallisuuden ja kestävyyden hyväksi.

LÖYDÄ OIKEA MICHELIN-HENKILÖAUTONRENGAS

Löydät rengassuosituksen ilmoittamalla autosi tiedot tai rengaskoon.

  • HENKILÖAUTOT
  • SUV / 4X4
  • JAKELUAUTOT
Loader