LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Urheilullinen ajo FAQ

Löydä asiantuntijoidemme vastaukset

Urheilullinen ajo FAQ

 • Vaikuttaako renkaan valmistusajankohta sen suorituskykyyn?
  Renkaat valmistetaan monista eri materiaaleista ja kumiseoksista, joiden ominaisuudet muuttuvat ajan myötä. Nämä muutokset johtuvat kaikista niistä tekijöistä, joille renkaat altistuvat käyttöikänsä aikana, kuten sääolosuhteista, säilytyksestä (lämpötila, kosteus, asento jne.) ja käytöstä (kuormitus, nopeus, ilmanpaine, tieolosuhteiden aiheuttamat vauriot jne.). Eri tekijät vaihtelevat niin paljon, että on renkaan käyttöikää mahdotonta ennustaa tarkalleen. Itse tehdyn tarkistuksen lisäksi renkaat tulisi tarkistuttaa säännöllisesti rengasasiantuntijalla, joka arvioi, voiko renkaiden käyttöä jatkaa. Kun renkaita on käytetty viisi vuotta tai kauemmin, tällainen tarkastus tulee suorittaa vähintään kerran vuodessa. Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä kaikki yli 10 vuotta vanhat renkaat tulisi korvata uusilla, vaikka ne näyttäisivätkin olevan hyvässä kunnossa ja urasyvyys täyttäisi lain vaatimukset. Tämä 10 vuotta lasketaan DOT-merkinnän ilmoittaman valmistusajan pohjalta.
 • Kuinka renkaan ohjaustuntuma muuttuu nopeuden mukaan?
  Se heikkenee. MICHELIN Pilot Super Sport –renkaiden kulutuspinnassa käytetty aramidikuitu kuitenkin antaa renkaaseen vakautta erittäin suurilla nopeuksilla, jolloin reagointikyvyn heikkeneminen on vähäisempää.
 • Mitä tapahtuu, jos muutan rengaskokoa? Miten leveämmät renkaat parantavat suorituskykyä?
  Leveämpi rengas parantaa yleensä ohjaustuntumaa. Huonona puolena on heikompi ajomukavuus ja vesiliirron vastustuskyky ajettaessa suurilla nopeuksilla.
 • Miten renkaat kannattaa ajaa sisään?
  Aja rauhallisesti ensimmäiset kilometrit lujitekuitujen ja muiden materiaalien ominaisuuksien vakauttamiseksi. Näin varmistat, että rengas asettuu oikein vanteelle.
 • Ajettiinpa sitten tiellä tai kilparadalla, millä ajotavalla saavutetaan paras tasapaino tehokkuuden, suorituskyvyn ja kestävyyden välillä?
  Renkaiden maksimaalisen suorituskyvyn ja kestoiän saavuttamiseksi on ehdottoman tärkeää tarkkailla renkaiden ilmanpaineita. Kilparadalla kannattaa tehdä muutamia jäähdytyskierroksia ajokertojen välissä. Kaksi erillistä neljän kierroksen ajoa maksiminopeudella kuluttaa renkaita vähemmän kuin yksi kahdeksan kierroksen ajo.
  06/2013 - Urheilulliset renkaat - club911.net
 • Montako sekuntia kierrosta kohden säästetään Michelin-kilparenkailla prototyyppi- tai GT-autossa verrattuna samankokoisiin urheilullisiin standardirenkaisiin ?
  Kysymykseen liittyy liian monia muuttujia, jotta voisimme antaa yleisluontoisen vastauksen (esim. ajoneuvotyyppi, rata, tarkka kilparengastyyppi). Kuitenkin esimerkkinä kolmen kilometrin radalla Porschen perusmallilla ajaessasi voit vähentää kierrosaikaasi kuudella sekunnilla valitsemalla MICHELIN Slick -kilparenkaat MICHELIN Pilot Super Sport -renkaiden sijaan.
  06/2013 - Urheilulliset renkaat - club911.net
 • Kuinka paljon slick-renkaan lämpötila nousee pyörien lukkiutuessa? Miksi renkaat ovat tehokkaimmillaan kahden tai kolmen kierroksen jälkeen eivätkä heti? Mitä renkaille tapahtuu tämän suorituskykyhuipun jälkeen, erityisesti pintakumin kannalta?
  Rajusti jarrutettaessa (ja pyörien lukittuessa) ilmiö on niin lyhyt ja paikallinen, että sillä ei ole merkittävää tai pitkäaikaista vaikutusta renkaan sisäiseen paineeseen tai lämpötilaan. Renkaan ulkoinen lämpötila kuitenkin kasvaa merkittävästi hyvin paikallisella alueella – etenkin slick-renkaissa. Kun rengasta käytetään ensimmäistä kertaa, kulutuspinnan polymeeriketjut hajoavat. Tämä muuttaa peruuttamattomasti kumiseoksen ominaisuuksia. Huipun jälkeen renkaan ilmanpaine ja lämpötila vakiintuvat. Lopuksi huomautettakoon, ettei ns. pintakumia ole olemassakaan – koko kulutuspinta koostuu yhdestä ja samasta kumista.
  10/2013 – Radalta tielle – club911.net
 • Kuinka rengasmerkinnät luetaan rata- tai tieajorenkaasta?
  Koskien tieajoon tarkoitettuja renkaita, katso "Rengasmerkintöjen lukeminen".
 • Kuinka rengasmerkinnät luetaan kilparenkaasta?
  Kilparenkailla ja tieajoon tarkoitetuilla renkailla on erilaiset kokomerkinnät. Käytetään vaikka esimerkkinä 20/65-18 -koon rallirengasta: 20 vastaa renkaan kulutuspinnan leveyttä senttimetreinä, 65 kokonaishalkaisijaa senttimetreinä ja 18 vanteen halkaisijaa tuumina.
 • Mistä löydän valmistusajankohdan tieajoon tarkoitetun renkaan sivusta?
  Tieto löytyy DOT-koodin neljästä viimeisestä numerosta. Näistä kaksi ensimmäistä ilmaisevat valmistusviikon, kaksi viimeistä taas ilmaisevat valmistusvuoden. 1310-päätteinen DOT-koodi vastaa siis tiettyä valmistusajankohtaa vuoden 2010 13. viikolla eli vuoden 2010 maaliskuussa.
  Rengasmerkintöjen lukeminen
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Intohimona high performance?

High Performance -rengasmallisto

High Performance -rengasmallisto

Tutustu Michelin High Performance -renkaisiin Löydä omasi
Tutustu MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S -renkaaseen

Tutustu MICHELIN Pilot Sport 4 S -renkaaseen

Tunnetko erään Michelinin viimeisimmistä innovaatioista? Tutustu tähän renkaaseen
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

Pelkästään moottoriurheiluun ja High Performance -tuotteisiin omistettu YouTube-kanava Katso nyt