LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Pidennä renkaittesi käyttöikää

Pidennä renkaittesi käyttöikää

 • 24-tuntisen kisan aikana sääolosuhteet voivat muuttua. Miten erityyppisten renkaiden paineita hallitaan niiden kestoiän lisäämiseksi?
  Olivatpa renkaat sitten pehmeät, puolikovat tai kovat, kunkin käyttöikä voi vaihdella paljon. Tämä johtuu niistä lukuisista tekijöistä, jotka vaikuttavat suorituskykyyn, kuten sää, ratalämpötila, radan kunto, auto ja ajotyyli. Le Mansin 24 tunnin ajoissa Michelin on rikkonut omia kestävyysennätyksiään viime vuosina auttamalla tiimejä oikeiden rengaspäätösten tekemisessä. Vuonna 2011 Audi R18 TDI teki 5 ajovuoroa – yhteensä 750 km – yhdellä rengassarjalla ja johti tiimin voittoon. Vuonna 2008 Aston Martin LMGT1 ajoi 87 kierrosta samalla rengassarjalla, eli yhteensä 1 231 km. Oikea ratalämpötilan ja -olosuhteiden mukaan säädetty paine varmistaa ajoneuvon parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja maksimoi renkaiden pitkäikäisyyden. Jos paine on väärä, renkaat saattavat kulua selvemmin, poikkeavasti ja/tai nopeasti, jolloin myös pito heikkenee. Michelinin insinöörit tarkistavat ratalämpötilan säännöllisesti ja ovat jatkuvassa yhteydessä tiimeihin voidakseen suositella sopivaa painetta. Lyhyesti sanottuna renkaat valitaan sääolosuhteiden ja erityisesti ratalämpötilan mukaan. Kuumemmilla radoilla tarvitaan kovempia renkaita, ja pehmeitä renkaita käytetään viileämmällä asfaltilla.
  10/2013 – Urheilulliset renkaat – club911.net
 • Miten voin pidentää renkaiden kestoikää rata-ajossa?
  Lisää nopeutta asteittain ja aja muutamia jäähdytyskierroksia nopeiden kierrosten jälkeen. Kaksi neljän kierroksen ajoa maksimisuorituskyvyllä kuluttaa renkaita vähemmän kuin yksi kahdeksan kierroksen ajo.
 • Miten voin pidentää renkaideni kestoa huolellisen ajotyylin lisäksi?
  Renkaiden käyttöikä on kiinni monesta tekijästä, mm.rengaspaineista, ajo-olosuhteista, ulkoisista vaurioista, kumin kulumisesta, sääolosuhteista, renkaan huollosta,kuormituksesta, ajonopeudesta jne. Ehdottomasti kolme tärkeintä käyttöikää heikentävää tekijää kuitenkin ovat: ulkoinen vaurio, väärä huolto ja sääolosuhteet. Tästä syystä renkaiden käyttöikää on mahdotonta ennustaa tarkalleen. Michelin-renkaat on suunniteltu pitkäikäisiksi. Jos niistä ei kuitenkaan pidetä huolta, ne voivat kulua ja vaurioitua ennenaikaisesti. Tämä taas vaarantaa autoilijan turvallisuuden.
  06/2013 - Urheilulliset renkaat - club911.net
 • Miten renkaat tulee varastoida, kun ne eivät ole käytössä?
  Renkaat on säilytettävä puhtaassa ja kuivassa paikassa, jossa on hyvä ilmanvaihto. Lämpötilan on oltava tasainen, ja renkaat tulee pitää suojassa suoralta auringonvalolta ja sateelta sekä etäällä liuottimista ja suorista lämmönlähteistä. Jos niitä säilytetään yli kuukauden ajan ja jos niiden koko sen sallii, varastoi renkaat pinoissa ja pyöräytä niitä aika ajoin.
  10/2013 – Radalta tielle – club911.net

Intohimona high performance?

High Performance -rengasmallisto

High Performance -rengasmallisto

Tutustu Michelin High Performance -renkaisiin Löydä omasi
Tutustu MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S -renkaaseen

Tutustu MICHELIN Pilot Sport 4 S -renkaaseen

Tunnetko erään Michelinin viimeisimmistä innovaatioista? Tutustu tähän renkaaseen
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

Pelkästään moottoriurheiluun ja High Performance -tuotteisiin omistettu YouTube-kanava Katso nyt