Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku

Michelinin ohjeilla Pohjoismaiden kuljetusliikenteen CO2-päästöjä
voidaan vähentää 230 000 tonnilla vuodessa

2019-10-16

Michelin tarjoaa lisäarvoa kuljetusyrittäjille muutamalla neuvolla, joita on helppo noudattaa ja joiden avulla kuljetusala voi turvallisesti pienentää rengaskustannuksiaan ja vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjään. 

Michelin puolustaa voimakkaasti kestävän liikenteen kehittämistä ja edistää samalla turvallisempaa, kustannustehokkaampaa ja puhtaampaa liikkumista. Michelin korostaa myös oikean rengasvalinnan ja rengashuollon merkitystä kuljetusliikkeille: varmistamalla suunnitelmallisen ja järjestelmällisen rengashuollon kuljetusala voi vähentää vuotuisten CO2-päästöjensä määrää 230 tuhannella tonnilla pelkästään Pohjoismaissa[1]. Lisäksi kuljetusliikkeen rengaskustannukset voisivat pienentyä peräti 55 prosentilla – kustannussäästö tulisi suurimmaksi osaksi alentuneesta polttoaineenkulutuksesta.

Michelinin viisi vinkkiä kuljetusliikkeille

  • Oikea rengas oikeisiin käyttöolosuhteisiin– pidempi käyttöikä ja matalampi vierintävastus.
  • Rengaspaineiden säännöllinen tarkastus – pidempi käyttöikä, tasainen kuluminen ja parempi kestävyys, pienempi polttoaineenkulutus.
  • Renkaiden vaihto vasta kuvionsyvyyden ollessa pienin laissa sallittu – käyttämällä kesärenkaat loppuun eli 1,6 mm:n urasyvyyteen, säästetään rengaskustannuksissa ja samalla CO2-päästöt pienenevät matalamman vierintävastuksen vähentäessä polttoaineenkulutusta.
  • Renkaiden järjestelmällinen jälkiuritusniiden sijainnin mukaan – pienentää sekä rengaskustannuksia että CO2-päästöjä.
  • Uudelleenpinnoitus – kuljetusliikkeelle kustannussäästöä ja rengasteollisuudelle raaka-aineen vähäisempää tarvetta.

Michelin esitteli lehdistölle syyskuussa Ruotsissa, Malmbyn lentokentällä raskaan liikenteen kesärenkaiden vierintävastustestin. Sillä osoitetaan, miten paljon hyötyä on saatavissa, kun kuljetuskaluston kesärenkaat käytetään loppuun eli lakisääteiseen minimiurasyvyyteen 1,6 mm saakka. Kaksi identtistä ajoneuvoa varustettiin niin, että toisessa oli uudet ja toisessa 1,6 mm:n urasyvyyteen kuluneet renkaat. Testi toistettiin siten, että kuluneet renkaat vaihdettiin 4 mm:n urasyvyyteen jälkiuritettuihin renkaisiin. Kuorma-autot lähtivät liikkeelle vierekkäin ja kiihdyttivät 34 km/h nopeuteen. Sillä hetkellä, kun tämä nopeus saavutettiin, molemmissa autoissa siirrettiin vaihde vapaalle ja ne saivat rullata, kunnes pysähtyivät paikoilleen. Kuorma-auto, jossa oli kuluneet renkaat, rullasi keskimäärin 37 prosenttia pidemmän matkan kuin toinen, jossa oli täysin uudet renkaat.

- Haluamme osoittaa, minkälainen vaikutus rengaskustannuksiin ja CO2-päästöihin saataisiin aikaan, jos kaikki Pohjolan1 kuljetusliikkeet toimisivat viiden vinkkimme mukaisesti, sanoo Michelinin markkinointipäällikkö Richard Andermyr.

- Kuljetusala voisi säästää vuosittain 175 miljoonaa euroa ja hiilidioksidipäästöt vähenisivät 230 000 tonnia. Näin otettaisiin askel kohti ympäristön paremmin huomioon ottavaa kuljetusliikennettä ja sille asetettuja CO2-päästöjen vähentämistavoitteita melko yksinkertaisin toimenpitein, Andermyr painottaa.

Rengas on tärkeä osa turvallisuutta, ajokustannuksia ja CO2-päästöjä. Michelin investoi vuosittain runsaat 650 miljoonaa euroa tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Käyttämällä uutta 3D-tulostusta rengasmuottien valmistuksessa Michelin on kehittänyt itseuusiutuvan rengaskuvion, jonka ansiosta renkaan turvallisuus ja suorituskyky säilyvät koko renkaan eliniän ajan.

- Etsimme jatkuvasti uusia ratkaisuja tuotantomme kehittämiseen ja uusia, innovatiivisia materiaaleja parantaaksemme renkaittemme ominaisuuksia. Haluamme auttaa asiakkaitamme kustannustehokkaan toimintamallin saavuttamisessa ja ohjata heitä valitsemaan vähemmän polttoainetta kuluttavat renkaat ja käyttämään niitä oikein, Richard Andermyr sanoo.

 

Raskaan liikenteen päästöjen rajoittamisesta:

Raskas kuljetusliikenne tuottaa nykyisellään seitsemän prosenttia Pohjoismaiden kaikista CO2-päästöistä, ja on jatkuvassa kasvussa myös Pohjoismaissa. Tähän liittyy 1. tammikuuta voimaan tullut EU-asetus (EU) 2019/1242, jolla edistetään raskaan hyötyajoneuvokaluston vuosien 2025 ja 2030 hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteiden saavuttamista Pariisin sopimuksen hengessä.

[1] Pohjoismaat/Pohjola tarkoittaa näissä laskelmissa Suomea, Ruotsia, Norjaa ja Tanskaa.

Lehdistön yhteyshenkilö, Michelin Nordic, Tukholma: Lotta Wrangle
Puhelin: 46 72 250 07 40, sähköposti: lotta.wrangle@michelin.com

 

Michelin on johtava rengasvalmistaja, joka on omistautunut ihmisten ja tavaroiden liikkuvuuden parantamiseen kestävän kehityksen periaatetta kunnioittaen. Michelin valmistaa ja myy renkaita kaiken tyyppisiin ajoneuvoihin ja tarjoaa innovatiivisia liiketoiminnan tukipalveluita sekä digitaalisia sovelluksia matkailuun. Lisäksi Michelin julkaisee matkaoppaita, hotelli- ja ravintolaoppaita sekä kaupunki- ja tiekarttoja. Yhtymän pääkonttori sijaitsee Clermont-Ferrandissa Ranskassa ja sillä on paikallinen organisaatio 170 maassa; henkilöstön määrä on 112 300. Michelinillä on 68 tehdasta 17 maassa sekä tuotekehityksestä ja tutkimuksesta vastaava teknologiakeskus, jonka yksiköt sijaitsevat Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. (www.michelin.comwww.michelin.fi)

Auto Piktogrammi cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Renkaat
852e4a6560c24104 800x800ar
a162bb085ba06e7a 800x800ar
b6c286d28fdaee1a 800x800ar
9484819c4af8b9fa 800x800ar
af759b9d5009275e 800x800ar 3
Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.