Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku

Onko Michelin CrossClimate talvirengas?

michelin cc

Viranomaiset Ruotsissa ovat muuttaneet talvirenkaan määritelmää. Aiemmin talvirenkailla tarkoitettiin ”erityisesti talvikäyttöön tarkoitettuja renkaita, joissa on M+S merkintä". Määritelmää on nyt kiristetty, ja talvirenkaalla tarkoitetaan rengasta, joka on varustettu vuorenhuippu/lumihiutalesymbolilla (3PMSF). Renkaan on läpäistävä lumipitotesti 3PMSF-merkinnän saadakseen.

Näin ollen kaikki renkaat, joissa on 3PMSF-symboli, täyttävät talvirenkaan määritelmän, mukaan lukien Michelin CrossClimate.

Onko Michelin CrossClimate (ja Michelin CrossClimate SUV tai Michelin Agilis CrossClimate) sitten todellinen talvirengasvaihtoehto ruotsalaisille autoilijoille?

Rengasala suosittelee ruotsalaisille autoilijoille lähtökohtaisesti pohjoismaisia talvirenkaita, joko nastallisia tai nastattomia. Ruotsin tieverkko koostuu suurelta osin pienistä teistä, joiden pinnat ovat usein jäiset ja lumiset, ja pohjoismaiset talvirenkaat on suunniteltu tällaisia tienpintoja varten. Michelinin pohjoismaiset talvirenkaat - Michelin X-ICE, X-ICE North, Latitude X-ICE ja Latitude X-ICE North - täyttävät nämä vaatimukset.

Keski-Euroopan talvirenkaat voivat olla vaihtoehto niille, jotka ajavat märillä, kuivilla ja joskus lumen peittämillä teillä. Ruotsin etelä- tai länsiosassa asuville autoilijoille, jotka ajavat vain kaupungissa ja pääteillä, ne voivat olla hyvä vaihtoehto. Seuraavat Michelin-renkaat kuuluvat Keski-Euroopan talvirenkaiden luokkaan: Michelin Alpin, Michelin Latitude Alpin ja Michelin Pilot Alpin.

Talviominaisuuksilla varustetut kesärenkaat ja ympärivuotiset renkaat taas on tarkoitettu autoilijoille, jotka ajavat vain satunnaisesti talvisissa olosuhteissa ja silloinkin lähinnä lumella. Kyseisiä renkaita ei ole suunniteltu pohjoismaiseen talveen eikä rengasala suosittele niitä talvirenkaiksi.

Michelin ei suosittele Michelin CrossClimate talvirenkaaksi Ruotsissa, Suomessa tai Norjassa.

Joten vastaus otsikkoon on: ei, mutta se on lain mukainen.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.