Pohjoismaiden Michelin-tähdet julkistetaan syyskuussa 2021

2021-05-05

Guide Michelin on päättänyt siirtää vuoden 2021 pohjoismaisen ravintolaoppaansa julkistamisen tulevalle syyskuulle. Tilanteessa, jossa ravintolat ovat taistelleet vaikeuksien kanssa erilaisissa olosuhteissa Pohjoismaissa, tämä päätös antaa opaskirjan tekijöille lisäaikaa asianmukaiseen arviointiin ja luokitteluun samaa vakavuutta ja johdonmukaisuutta noudattaen kuin aikaisempinakin vuosina. Syyskuun virtuaalinen julkistamistapahtuma järjestetään Stavangerissa, Norjassa.

 

– Pohjoismaisella Michelin-oppaalla on erityinen asema suuressa, kansanvälisessä Guide Michelin -perheessämme. Pohjoismaiset kokit tuovat uudenlaista luovuutta keittiöihin hakemalla innoitusta paikallisista raaka-aineista ja nostamalla ne kunniaan annoksissaan. Gourmet-maailmassa heidän innovatiivinen lähestymistapansa gastronomiaan onkin vakuuttava, sanoo Gwendal Poullennec, Guide Michelinin kansainvälinen johtaja. –Kokit ja keittiömestarit ovat vastanneet kuluneen vuoden haasteisiin osoittamalla poikkeuksellista sitoutumista ja omistautuneet toiminnan jatkamiselle tarjotakseen asiakkailleen upeita kulinaarisia elämyksiä. Tätä haluamme nyt tuoda esille ja samalla myötävaikuttaa koko ravintola-alan elpymiseen.

Michelin Guide Nordic Countries 2021 lanseerataan Stavanger Konserthus-musiikkitalossa Stavangerin kaupungissa. Tilaisuutta voi seurata suorassa televisiolähetyksessä norjalaiseen Schibsted-mediakonserniin kuuluvalta Matkanalen-kanavalta, joka keskittyy ruokaohjelmiin. Kanava tuottaa myös suoratoistot verkkokanaville yhdessä Stavangerin kaupungin, Visit Region Stavangerin ja Rogalandin läänin kanssa. Tilaisuus on hyvän ruuan ystävien katsottavissa kaikissa Pohjoismaissa suoratoistona verkkokanavilla kuten Michelin Guide YouTube-kanavalla sekä ruotsalaisilla Aftonbladet.se ja Godare.se -kanavilla.

Stavangerin kaupunki ja Visit Region Stavanger sekä Rogalandin lääni on valittu isännöimään virtuaalista Guide Michelin Nordic Countries 2021 -oppaan julkistamistapahtuman tähtishow’ta.

– Olemme ylpeitä kumppanuudestamme Guide Michelinin kanssa tapahtumassa, joka on merkittävä koko Stavangerin alueelle. Ravintolamme ovat kerrassaan fantastisia ja niitä vetävät Norjan parhaimmistoon kuuluvat kokit, joilla on etunaan hienostuneiden ja omaleimaisten raaka-aineiden saatavuus alueella. Guide Michelinin esittelytapahtuman ansiosta saamme jälleen huomiota kiinnostavana ruokamatkailun kohteena, sanoo Elisabeth Saupstad, Visit Region Stavangerin matkailujohtaja.

Tapahtumassa julkistetaan perinteisten Michelin-tähtien lisäksi myös ”vihreät tähdet”, Green Stars, ravintoloille, jotka ovat sitoutuneet kestävän kehityksen edistämiseen gastronomian alalla. Lisäksi jaetaan tunnustuspalkinnot ravintola-alaa yleisesti edistävästä toiminnasta.

Michelin Guide Nordic Countries 2021 ravintola- ja hotellivalikoima julkaistaan tänä vuonna vain digitaalisena, jotta ajantasaiset arviot olisivat mahdollisimman nopeasti ja helposti gourmet-ystävien saatavilla. Ravintoloita voi tarkastella oppaan verkkosivuilla guidemichelin.com tai lataamalla uuden Michelin Guide App -sovelluksen, joka on saatavissa ilmaiseksi sekä iOS että Android-järjestelmille.

Julkistamistilaisuuden tarkka ajankohta ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen.

 

Lisätietoja:

Nathalie Hedin, Press relations, Michelin
nathalie.hedin@michelin.com  
+ 33 (0)6 16 23 10 97

Elisabeth Saupstad, Director of Tourism, Visit Region Stavanger
Elisabeth.saupstad@regionstavanger.com
+47 94 87 87 50

Tietoja Michelin
Alansa johtavana yrityksenä Michelin on sitoutunut edistämään asiakkaidensa kestävää liikkumista kehittämällä ja toimittamalla renkaita eri tarpeisiin ja eri käyttövoimilla toimiviin ajoneuvoihin sekä tarjoamalla palveluita ja asiakkaiden liiketoimintaa tukevia ratkaisuja. Michelin toimittaa myös innovatiivisia digitaalisia palveluita kuten karttoja ja oppaita täydentämään matkailun rikastavia kokemuksia. Yhtymän pääkonttori sijaitsee Clermont-Ferrandissa Ranskassa. Kaupallista, teollista ja T&K -toimintaa yhtymällä on yhteensä 170 maassa ja sen henkilöstön määrä on yli 123 600 koko maailmassa. Vuonna 2020 Michelin valmisti noin 170 miljoonaa rengasta 71 tuotantolaitoksessaan. (www.michelin.com)

Auto Piktogrammi cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Renkaat
b898b09b6e7ef9b4 800x800ar
bcedbe933302a2ea 800x800ar
8aa93ed255f28901 800x800ar
81ce62b91dc7d9a9 800x800ar
Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.