Uusi MICHELIN Pilot Sport CUP2 CONNECT

2020-08-27

Nopeampi, suorituskykyisempi, kestävämpi

– ja sataprosenttisesti Connect Ready[1]

  • 7.29 sekuntia nopeampi kymmenen kierroksen jälkeen[2]
  • tarkoitettu lähinnä urheiluautoihin ja erittäin suorituskykyisiin siviiliautoihin
  • saatavissa 41 rengaskokoa, jotka sopivat 180 automalliin
  • Kaikki rengaskoot voidaan liittää Michelin Track Connect -sovellukseen
  • Ensiasennukseen: BMW M2 CS on ensimmäinen auto, joka varustetaan vakiona Michelin Pilot Sport Connect Cup2 -renkailla

Uusi Michelin Pilot Sport Cup2 Connect on ensimmäinen sarjatuotannossa oleva rengas, jossa on liitäntävalmius (Connect Ready) Michelin Track Connect -älypuhelinsovellukseen. Halutessaan hyötyä Michelin Track Connect -sovelluksen välittämistä tiedoista rata-ajossa, tarvitsee vain asentaa anturit renkaaseen. Sovelluksen ansiosta kuljettaja pystyy entistä paremmin kehittämään itseään radalla ja ottamaan auton ominaisuuksista kaiken irti. Michelin Pilot Sport Cup2 Connect -rengas on suunniteltu 80-prosenttisesti ratakäyttöön ja 20-prosenttisesti maantieajoon.

Uusi rakenne antaa lisää ajovakautta ja turvallisuutta
Uusi Michelin Pilot Sport Cup2 tarjoaa erinomaisen ajotuntuman ja tehokkaan suorituskyvyn uudenlaisen runkorakenteensa ansiosta: siinä on kaksi polyesterikerrosta, kaksi teräskerrosta sekä yksi polyamidikerros. Lisäksi renkaassa käytetään useampia edistyksellisiä teknologioita:

  • Wavy Summit Architecture: renkaan päällimmäisen teräskerroksen alle on lisätty lievästi aaltomainen vahvike, joka lyhentää renkaan vasteaikaa ja parantaa ohjaustuntumaa.
  • Dynamic Response Technology (dynaaminen vaste): tiheärakenteinen nailon- ja aramidihybridivyö, joka parantaa ajotarkkuutta ja renkaan käytöstä kuormattuna. Kestävä ja kevyt vyö sijaitsee heti kulutuspinnan alla. Nailon- ja aramidihybridivyö on viisi kertaa kestävämpi kuin teräsvyö, mutta painaa saman verran.

Näiden teknisten parannusten ansiosta uudella renkaalla saavutetaan suurempi kaarrenopeus ja erinomainen ajovakaus korkeilla nopeuksilla. Rata-ajossa tämä merkitsee nopeampia kierrosaikoja ja parempaa turvallisuutta sekä radalla että maantieajossa.

Parempi hallittavuus ja pidempi kestoikä uuden pintakuvion ansiosta

  • Bi-Compound Technology (kaksoiskumiseos): Michelin Pilot Sport Cup2 -renkaan epäsymmetrisessä ja pyörimissuuntaa määrittämättömässä pintakuviossa hyödynnetään Bi-Compound -teknologiaa. Kulutuspinnan ulkosivulla käytetään kumiseosta, jonka jäykkyys on mitoitettu antamaan maksimaalisen pidon kaarreajossa kuivalla alustalla. Kulutuspinnan sisäsivulla kumiseos on jäykempää, jolloin ohjaustarkkuus ja ajoneuvon hallinta ovat optimaaliset. 
  • High Molecular Chain: Michelin Pilot Sport Cup2 Connectissa käytetään uutta, “funktionaalisia elastomeerejä” sisältävää kumiseosta. Se on homogeeninen materiaali, jonka etuna on matala vierintävastus (pienempi polttoaineenkulutus) sekä tehokkaampi pito märällä alustalla, sillä seos sisältää enemmän hienojakoista silicaa (piidioksidia).
  • Track Longevity Technology 2.0: Renkaan ulkosivun olka-alue on vahvistettu, minkä ansiosta renkaan kulumiskestävyys rata-ajossa on entistä parempi. Sen ansiosta renkaan suorituskyky on parempi ja pysyy korkeatasoisena kierros toisensa jälkeen.  

Moninkertaista etua rata-ajoon
Edistyksellisen huipputeknologian ansiosta Michelin Pilot Sport Cup2 Connect korostaa ajokokemuksen nautittavuutta (optimoidun maakosketusalan antama ohjaustarkkuus ja pito). Lisäksi objektiiviselta kannalta uusi rengas antaa mitattavan edun: kymmenen ajetun kierroksen aika on 7.29 sekuntia(2) nopeampi kuin edeltävillä Michelin Pilot Sport CUP2 -renkailla. Ottamalla käyttöön Michelin Track Connect -sovelluksen, joka antaa olosuhteisiin nähden optimaaliset rengaspainesuositukset, kuljettaja voi ajaa jatkuvasti nopeammin niin, että 15 perättäisen kierroksen jälkeen voitetaan 7.40[1] sekuntia.

BMW M2 CS on ensimmäinen auto, joka saa ensiasennuksessa alleen Michelin Pilot Sport Cup2 Connect -renkaat (245/35 ZR19 (93Y) XL TL PILOT SPORT CUP 2 * DT1 eteen ja 265/35 ZR19 (98Y) XL TL PILOT SPORT CUP 2 * DT1 taakse). Tämä tarkoittaa samalla, että Michelin Pilot Sport Cup2 Connect on ensimmäinen Connect Ready(1) rengas, joka on saanut tyyppihyväksynnän ensiasennukseen.

Saatavilla myös jälkimarkkinoilla
Michelin Pilot Sport Cup2 Connect on saatavilla jälkimarkkinoilla 41 eri rengaskoossa (kattaa 95% markkinoista) 17-tuumaisista 21-tuumaisiin. Michelin Pilot Sport Cup2 Connect sopii valtaosaan markkinoilla olevista 200 - 750 hevosvoimaisista urheiluautoista. Se on oivallinen rengas niin aloittelevalle kuin kokeneellekin rata-autoilijalle, sillä rengas antaa turvallisen mahdollisuuden parantaa kierrosaikoja ja kohentaa omaa ajokokemusta radalla.

 

[1] Connect Ready: renkaassa on sisäänrakennettuna liitäntävalmius, joten sovittamalla Michelin Track Connect -anturit renkaaseen kuljettaja pystyy hyödyntämään sovelluksen välittämiä tietoja.
[2] Michelinin omat testit, autona Porsche 991 GT3 varustettuna MICHELIN Pilot Sport CUP 2 Connect -renkain koossa 245 / 35ZR20 ja 305 / 30ZR20 Valencian radalla (07/2018) sekä Renault Megane 3 RS Michelin Pilot Sport CUP2 235 / 35ZR19 renkain Charaden radalla ja Ladoux’n radalla nro 3 (10/2018) 10 kierroksen jälkeen; vertailurenkaana edellisen sukupolven Michelin Pilot Sport CUP2.

[3] Laillisen valvojan vahvistama Michelinin oma testitulos. Autona 991 (991) GT3 RS varustettuna Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect -renkain ko’oissa 265 / 35ZR20 ja 325 / 30ZR21 ja liitettyinä Michelin Track Connect -sovellukseen. Testit ajettiin Espanjassa, Andalucian radalla (11/2019) ja vertailurenkaana oli edellisen sukupolven Michelin Pilot Sport CUP2. Ajo-olosuhteet voivat vaihdella.

Lehdistön yhteyshenkilö, Michelin Nordic, Tukholma: Lotta Wrangle
Puhelin: 46 72 250 07 40, sähköposti: lotta.wrangle@michelin.com

 

Michelin on johtava rengasvalmistaja, joka on omistautunut ihmisten ja tavaroiden liikkuvuuden edistämiseen kestävän kehityksen mukaisesti. Michelin valmistaa ja myy renkaita kaiken tyyppisiin ajoneuvoihin ja tarjoaa innovatiivisia sekä digitaalisia sovelluksia ajoneuvokalustojen hallintaan ja matkailuun. Lisäksi Michelin julkaisee matkaoppaita, hotelli- ja ravintolaoppaita sekä kaupunki- ja tiekarttoja sekä on-line että painettuina versioina. Yhtymän pääkonttori sijaitsee Clermont-Ferrandissa Ranskassa ja sillä on paikallinen organisaatio 170 maassa; henkilöstön määrä on yli 127 000. 69 rengastuotantolaitoksessaan Michelin valmisti vuonna 2019 yhteensä 200 miljoonaa rengasta. Tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaa teknologiakeskus, jonka yksiköt sijaitsevat Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. (www.michelin.comwww.michelin.fi)

cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf

a7b652ffc7367166 800x800ar

a198921a537e6275 800x800ar

88b28a9e8674f516 800x800ar

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.