moottori edito adrenaliini renkaat

Rengaspaineet radalla

Oikeat rengaspaineet radalla

Oikeat rengaspaineet mahdollistavat optimaalisen suoritustason.
Paineet tulee asettaa rataolosuhteita vastaavassa lämpötilassa ja riippuen renkaista, jotka olet valinnut moottoripyörääsi:

tableau pression 1 uk

Kun kuljettaja kilpailee MICHELIN Power Performance -renkailla, Michelinin tekninen tiimi voi antaa paikan päällä ohjeita rengaspaineen säätämisestä seuraavien seikkojen perusteella:

  • ilman/radan lämpötila
  • radan kuluttavuus
  • kuljettajan taitotaso.

Rengaslämmittimien käyttö:

MICHELIN Power Slick Evo-, MICHELIN Power Cup Evo- ja MICHELIN Power RS -renkaat lämpenevät nopeasti, joten rengaslämmittimien käyttö ei ole pakollista.

Kun rengaslämmittimiä käytetään, ympäristön lämpötilassa ennen ensimmäistä ajoa asetetun paineen tulee olla sama kuin ilman renkaiden lämmittimiä.

Rengaslämmittimien ansiosta renkaan käyttöpaine saavutetaan nopeammin. Missään olosuhteissa rengaslämmittimien käyttö ei tarkoita, että radalle voidaan lähteä alhaisemmalla rengaspaineella. Rengaslämmittimien pääasiallinen tarkoitus on optimaalisen käyttöpaineen saavuttaminen nopeammin, jotta lämpiämisaika on lyhyempi ajon alussa.

Renkaiden lämmittimiä tulee käyttää 70 °C:n (kylmä pinta) ja 90 °C:n (kuuma pinta) välisessä lämpötilassa vähintään tunnin ajan ennen ensimmäistä ajoa.

Kylmissä olosuhteissa renkaiden lämmittimien lämpötilaa ei tule asettaa liian korkeaksi. Mitä kylmempi ilma on, sitä matalammaksi renkaiden lämmittimen lämpötila tulee asettaa, jotta renkaat eivät pääse jäähtymään ajon aikana. Jos renkaat jäähtyvät ajon aikana, kuljettajan käsitys todellisesta suoritustasosta saattaa vääristyä.

Jos renkaiden lämmittimiä käytetään MICHELIN Power Rain -renkaiden kanssa, lämpötilan tulee olla 30 °C:n (kylmä pinta) ja 50 °C:n (kuuma pinta) välillä.

Nämä painesuositukset koskevat ratakäyttöä. Maantieajossa tulee noudattaa valmistajan rengaspainesuosituksia. Jos käytössä on maantiekäyttöön hyväksytyt ratarenkaat tai jos maantierenkaita käytetään satunnaisesti radalla, rengaspaineet tulee palauttaa maantieajoon sopivalle tasolle ratakäytön jälkeen.

tableau pression 2 uk

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.