LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

MICHELIN Track Connect - Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

MICHELIN TRACK CONNECT
kaikki kysymykset ja vastaukset

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

 • Renkaisiin sijoitetut anturit mittaavat renkaiden ilmanpaineen ja lämpötilan ja välittävät tiedot radiosignaalina ajoneuvossa olevaan vastaanottimeen, josta tiedot siirtyvät älypuhelimeen Bluetooth-yhteyden kautta. Puhelimeen asentamasi MICHELIN Track Connect -sovellus käsittelee sitten nämä tiedot.

 • Tällä hetkellä markkinoilla ei ole muita liitettäviä rengasratkaisuja.
  Jotkut automallit ilmoittavat ilmanpaineen, mutta siihen ei liity erityisiä käyttöön liittyviä ohjeita tai suosituksia (Tie/Rata, kuivat, kosteat tai märät olosuhteet) eikä se ilmoita, kuinka auton ajo-ominaisuudet muuttuvat rengaspaineiden mukaan.

 • MICHELIN Track Connect ei anna pelkästään tietoja. Perinteisten ajanottotietojen lisäksi MICHELIN Track Connect on henkilökohtainen avustajasi ajaessasi radalla.
  1- Saat suosituksen käytettävistä rengaspaineista ennen ajoa ja sen jälkeen perustuen autoosi ja ajo-olosuhteisiin.
  2- Ajon aikana voit seurata rengaspaineiden muutoksia ja niiden vaikutusta ajoneuvosi ajo-ominaisuuksiin renkaissa olevien anturien ansiosta.

 • MICHELIN Track Connect on ensimmäinen tuote, joka pystyy antamaan ohjeita ratapäiviin osallistuville ennen ajoa, ajon aikana ja sen jälkeen.

  • Ennen ajoa sovellus antaa suosituksen optimaalisista rengaspaineista pohjautuen käyttöolosuhteisiin: tiellä tai radalla, kuivalla, kostealla tai märällä ajopinnalla.
  • Ajon aikana sovellus ilmoittaa kuljettajalle reaaliajassa selkeiden värikoodien avulla, toimivatko renkaat optimaalisesti. Lisäksi sovellus ilmoittaa kuljettajalle, miten rengaspaineen muutokset vaikuttavat auton ajo-ominaisuuksiin ali/yliohjautuvuutta ilmaisevan mittarin avulla.
  • Ajon jälkeen
   Sovelluksen avulla voidaan analysoida renkaiden lämpötilaa ja rengaspaineita, jolloin nähdään, mitä muutoksia rengaspaineisiin kannattaa tehdä ennen seuraava ajokertaa.
 • Pakkaus myydään käyttövalmiina: se sisältää 4 anturia, vastaanotinrasian, kaksi USB-kaapelia (yksi lyhyt ja yksi pitkä), tupakansytytin/USB-sovittimen, puhelimen telineen. Laitteisto on uudelleenkäytettävissä rengassarjasta toiseen, eikä käyttäjän tarvitse ostaa uutta pakkausta renkaanvaihdon yhteydessä. Anturit ja vastaanotin ovat täysin uudelleenkäytettäviä.

 • Kyllä, sillä näin järjestelmä voidaan asentaa ja konfiguroida ostopäivänä.

 • Kyllä. Kun järjestelmä asennetaan ensimmäisen kerran, samalla kertaa ostetaan neljä MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect -rengasta ja MICHELIN Track Connect -pakkaus. Näin anturit voidaan asentaa renkaisiin ostopäivänä eikä erillistä asennuspäivää tarvitse varata. Koska järjestelmää voi käyttää uudelleen renkaasta toiseen, ensimmäisten MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect -renkaiden jälkeen hankittavat renkaat voidaan luonnollisesti ostaa erikseen.

 • Jälleenmyyntihinta on jälleenmyyjän vapaasti määriteltävissä. Michelinin suosittelema vähittäismyyntihinta MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect -renkaille on kuitenkin hieman MICHELIN Pilot Sport Cup 2 -standardirenkaita korkeampi johtuen sisäisestä laitteesta, joka liittää renkaat ja järjestelmän toisiinsa.

 • MICHELIN Track Connect voidaan asentaa laitteiston jälleenmyyjäksi valituissa myyntipisteissä.

  Katso lista jälleenmyyjistä
 • Et. Ainoastaan valikoiduilla jälleenmyyjillä on tarvittava koulutus ja laitteisto MICHELIN Track Connect -järjestelmän asennukseen ja alustukseen.

 • MICHELIN Track Connect -sovelluksen jälleenmyynnistä ja asennuksesta vastaava ammattilainen huolehtii myös järjestelmän alustuksesta.

 • Ei, ainoastaan MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect -renkaat ovat yhteensopivia kyseisen laitteiston kanssa. Järjestelmää ei voida asentaa Michelin-renkaisiin, joissa ei ole antureita varten suunniteltua paikkaa, eikä Michelin voi taata kilpailevien tuotemerkkien MICHELIN Track Connect -sovelluksen suositusten mukaista virheetöntä toimintaa.

  Katso yhteensopivat rengaskoot.
 • Kyllä. Sovelluksen avulla tietosi ovat helposti saatavilla joko älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneellla. Sen ansiosta tietosi säilyvät laitteesta toiseen (älypuhelin, tabletti tai tietokone). Ilman tiliä sovellusta ei voi käyttää.

 • Se on helppoa. Lataa MICHELIN Track Connect -sovellus, paina ’Register’-painiketta ja syötä sukunimesi, etunimesi ja sähköpostiosoitteesi. Vahvistamalla nämä tiedot olet luonut tilisi.

 • MICHELIN Track Connect -sovelluksen käyttö on täysin mahdollista kaikissa ajoneuvoissasi, mikäli muut ajoneuvosi ovat yhteensopivia listalla olevien rengaskokojen kanssa ja niissä on MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect -renkaat. Tällöin sinun tarvitsee ostaa vain renkaat ja anturit - pakkauksessa oleva vastaanotin on uudelleenkäytettävissä kaikkien ajoneuvojesi kanssa.
  Uusi ajoneuvo tulee ilmoittaa sovelluksen kohdassa ”My garage” (Ajoneuvoni) otsakkeella ”New car” (Uusi auto).

 • Kyllä, voit ostaa uudet anturit, kun ne ovat lopettaneet toimintansa (arvioitu käyttöikä noin kolme vuotta) tai mikäli haluat liittää järjestelmään toisen ajoneuvosi.

 • Kun järjestelmä on asennettu (jälleenmyyjän/asentajan toimesta), riittää kun lataat sovelluksen ja painat START-painiketta käynnistääksesi ensimmäisen liitettävän ajokertasi!

 • Anturien ja vastaanottimen takuu on kaksi vuotta. Mikäli siis anturit tai vastaanotin menevät rikki kahden vuoden sisällä, ne korvataan uusilla. Lisätarvikkeet, kuten puhelimen teline, vastaanottimen kaapelit tai tupakansytytin/USB-sovitin eivät kuuluu takuun piiriin.

 • Jos jossain MICHELIN Track Connect -järjestelmän osassa (renkaassa tai laitteistossa) ilmenee ongelmia, voit mennä minkä tahansa valtuutetun jälleenmyyjän luo.

  Katso lista jälleenmyyjistä
 • Antureita voi käyttää uudelleen rengassarjasta toiseen sillä edellytyksellä, että ostetut uudet renkaat ovat yhteensopivat järjestelmän kanssa.

  Katso yhteensopivien rengaskokojen luettelo
 • Järjestelmään tehdään muutoksia/päivityksiä sitä mukaa kun uusia ominaisuuksia kehitetään. Ne päivitetään maksutta MICHELIN Track Connect -mobiilisovelluksessa. Jokaisella käyttäjällä on mahdollisuus lähettää Michelin-tiimeille parannusideoita suoraan sovelluksen kautta.

 • Kyllä. Renkaan anturien ja vastaanottimen vaihtoon liittyvät kustannukset ovat käyttäjän vastuulla.

 • Ilman akkua vastaanottimen käyttöikä on rajaton, kunhan siihen ei kohdistu iskuja ja se säilytetään normaaleissa olosuhteissa (kuiva tila, 0° C - 50° C). Anturien akkujen kestoikä on arviolta kolme vuotta (kaupallinen takuu kaksi vuotta). Anturien akut eivät ole vaihdettavissa. Anturi sisältää litiumakun, jota ei voi vaihtaa. Käytöstä poistuvat akut tulee hävittää valmistajan tai myyjäliikkeen kautta tai viedä ne erityisesti niitä varten perustettuihin keräyspisteisiin. Eurooppalaisen direktiivin 2006/66/EY mukaisesti tuotteet on kerättävä niiden käyttöiän päätyttyä, jotta niiden sisältämät litiumakut voidaan poistaa ja kierrättää.

 • MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect -renkaita ei tarvitse varastoida muista renkaista poikkeavalla tavalla. Ihanteellinen säilytyspaikka renkaille on viileä, pimeä ja lämpötilaltaan tasainen tila.

 • Anturien päivityksiä ei tällä hetkellä ole suunnitteilla, vaan anturit on vaihdettava.

 • Ei, akku on erottamaton osa anturia. Anturi sisältää litiumakun, jota ei voi vaihtaa. Käytöstä poistuvat akut tulee hävittää valmistajan tai myyjäliikkeen kautta tai viedä ne erityisesti niitä varten perustettuihin keräyspisteisiin. Eurooppalaisen direktiivin 2006/66/EY mukaisesti tuotteet on kerättävä niiden käyttöiän päätyttyä, jotta niiden sisältämät litiumakut voidaan poistaa ja kierrättää.

 • Ei, anturit sopeutuvat radan käyttöolosuhteisiin. Tästä osoituksena suurin käyttölämpötila on 120 ° C.

 • Anturi sisältää litiumakun, jota ei voi vaihtaa. Käytöstä poistuvat akut tulee hävittää valmistajan tai myyjäliikkeen kautta tai viedä ne erityisesti niitä varten perustettuihin keräyspisteisiin. Eurooppalaisen direktiivin 2006/66/EY mukaisesti tuotteet on kerättävä niiden käyttöiän päätyttyä, jotta niiden sisältämät litiumakut voidaan poistaa ja kierrättää.

 • Anturit on mitoitettu kestämään rataolosuhteita.

 • On tärkeää varmistaa, että vastaanotin sijoitetaan ajoneuvon keskiosaan saman etäisyyden päähän ajoneuvon neljästä pyörästä. Suosittelemme asentamaan vastaanottimen kuljettajan ja matkustajan istuimien väliin. Näin renkaissa olevien anturien lähettämien tietojen laatu vastaanottimeen on paras mahdollinen. Jos vastaanotinta ei asenneta suositelluun paikkaan autossa, on mahdollista, että osa renkaita koskevista tiedoista ei täysin välity vastaanottimeen.

 • Vastaanotin tulee kytkeä paketin mukana tulevalla virtakaapelilla ajoneuvossa olevaan 5 V pistorasiaan (tupakansytytin tai USB). Kun virtakaapeli on kytketty, valkoinen vilkkuva valo osoittaa, että vastaanotin on päällä. Tasaisena palava sininen valo osoittaa, että vastaanotin ja puhelimen mobiilisovellus ovat yhteydessä toisiinsa.

 • Ei. Bluetooth Low Energy- tai Bluetooth 4.0 -tekniikka vaatii pariliitoksen muodostamisen vain, kun yhdistät laitteet ensimmäistä kertaa (konfigurointivalikko kohdassa ’My Garage’, ’Receiver’-otsikon alla). Tämän jälkeen puhelin ja vastaanotin tunnistavat toisensa automaattisesti aina, kun sovellus käynnistyy, jos puhelimen Bluetooth on aktivoitu ja vastaanotin on kytketty päälle.

 • Puhelinta vaihdettaessa MICHELIN Track Connect -mobiilisovellus tulee asentaa uuteen puhelimeen. Kaikki ajoneuvosi (ajoneuvojesi) parametrit, mukaan lukien antureiden sijaintia koskevat tiedot, ovat tallentuneet tilillesi. Pariliitoksen muodostaminen vastaanottimen kanssa ei ole tarpeen, sillä sitä koskevat tiedot ovat tallella tililläsi olevissa tiedoissa. Kun sovellus on asennettu uuteen puhelimeesi, valitse kohta ”Log in” ja anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Sen jälkeen voit palauttaa kaikki tiedot.

 • Tarkista ensimmäiseksi, että puhelimen Bluetooth on aktivoitu ja vastaanottimen virta on kytketty. Sen on oltava liitetty virtalähteeseen. Vilkkuva valkoinen valo osoittaa, että vastaanottimen virta on päällä.
  Jos puhelimen Bluetooth on aktivoitu, tämäntyyppinen toimintahäiriö voi johtua puhelimen ja vastaanottimen pariliitoksen tietojen häviämisestä. Siinä tapauksessa sinun täytyy muodostaa laitepari uudelleen puhelimen ja vastaanottimen välillä. Käynnistä sovellus, siirry valikkoon ’My Garage’, varmista, että vastaanottimen virta on päällä ja suorita lähistöllä olevien Bluetoot-laitteiden skannaus. Vastaanottimen referenssin tulisi ilmestyä näytölle, valitse se. Puhelimesi ja vastaanotin ovat nyt muodostaneet pariliitoksen.
  Jos tämä ei onnistu, kytke virta pois vastaanottimesta minuutiksi, käynnistä puhelin uudelleen ja toista edellä selostettu pariliitos.

 • Sinulla on mahdollisuus pyytää luomaan rata valikossa kohdassa ’The Circuits’ otsikon ’Add a circuit’ alla.

 • Ei, MICHELIN Track Connect ei korvaa ajoneuvon nykyistä turvallisuus- ja sääntelyjärjestelmää. MICHELIN Track Connect Solution on apuväline.

 • Tämä tapahtuu siinä vaiheessa, kun asennat ajoneuvosi ’My Garage’ -valikossa, valitset olemassa olevan ajoneuvon tai asennat uuden ajoneuvon. Näytöllä ajoneuvon ympärillä on neljä valitsinta. Jokainen niistä vastaa yhtä rengasta. Kosketa mitä tahansa niistä aloittaaksesi anturin ilmoituksen. Jos olet ammattilainen ja sinulla on ATEQ-laatikko, valitse Auto-tila, muussa tapauksessa valitse ’Manual’-tila.
  Auto-tilassa valitse ensimmäinen rengas, jolle haluat ilmoittaa anturin. Esimerkiksi vasen etummainen valitsin vasemmalle eturenkaalle. ATEQ-laatikko pystyy herättämään renkaan sisällä olevan anturin ja pakottaa sen tunnistamaan itsensä. Olet juuri aktivoinut anturin ajoneuvosi vasemmassa eturenkaassa. Tee sama kolmelle muulle pyörälle ja vahvista konfigurointi.
  Manual-tilassa valitse ensimmäinen rengas, jolle haluat ilmoittaa anturin. Esimerkiksi vasen etummainen valitsin vasemmalle eturenkaalle. Tyhjennä renkaasta ilmaa, kunnes renkaan sisällä oleva anturi herää ja tunnistaa itsensä. Olet juuri aktivoinut anturin ajoneuvosi vasemmassa eturenkaassa. Tee sama kolmelle muulle pyörälle ja vahvista konfigurointi.

 • Ammattilainen voi korjata renkaasi normaaleissa olosuhteissa, ellei itse anturi ole vahingoittunut. Jos korjaus edellyttää renkaan irrottamisen vanteelta, on varmistettava, ettei anturia irroteta, kun rengas asennetaan takaisin.

 • Koska anturit ovat uudelleenkäytettävissä renkaasta toiseen (akun käyttöiän rajoissa, arviolta 3 vuotta), sinun on vaihdettava renkaat jossakin valtuutetussa myyntipisteessämme hyödyntääksesi MICHELIN Track Connect -järjestelmää uusissa renkaissasi.

 • Sinulla on useita vaihtoehtoja:
  1 - Voit luovuttaa järjestelmän ajoneuvon uudelle omistajalle. Tämän täytyy ladata sovellus ja luoda oma käyttäjätili.
  2 - Voit siirtää rengasanturit ja MICHELIN Track Solution -pakkauksen uuteen autoosi, edellyttäen, että se on yhteensopiva MICHELIN Track Connectin kanssa ja että se on varustettu MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect -renkailla.
  Katso luettelo ajoneuvoista ja rengasko'oista.
  3 - Voit myös säilyttää ainoastaan ajoneuvon vastaanottimen ja muut pakkauksen tarvikkeet ja jättää anturit renkaisiin. Tällöin sinun täytyy ostaa neljä anturia ja neljä MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect -rengasta käyttääksesi järjestelmää uudessa autossasi, edellyttäen, että se on yhteensopiva MICHELIN Track Connectin kanssa ja että se on varustettu MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect -renkailla.
  Katso luettelo ajoneuvoista ja rengasko'oista.

 • MICHELIN Track Connect -järjestelmän vastaanottimen kanssa ei voi käyttää samanaikaisesti useita puhelimia, mutta samaan vastaanottimeen on mahdollista liittää useita tilejä. Jos esimerkiksi MICHELIN Track Connect -järjestelmällä varustettu auto on yhteisomistuksessa, jokainen omistaja voi luoda oman tilinsä omien tietojensa hyödyntämiseksi.

 • Et. Michelin ei voi taata MICHELIN Pilot Sport Cup2 Connect -renkaiden virheetöntä toimintaa, jos ne asennetaan ilman MICHELIN Track Connect -järjestelmää.

 • Kyllä, mutta muista, että jos USB-porttisi tai savukkeensytyttimesi on pysyvästi kytkettynä 12 V:n pistorasiaan, akku saattaa tyhjentyä, jos olet pysäköintitilassa pitkään.

 • Tarkista, että tupakansytyttimen pistoke toimii ja että yhteys on kunnossa.