LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

MEDIA - AJANKOHTAISTA

MICHELIN Guide Nordic Countries 2019 Ravintola Palacelle tähti

Tänään 18. helmikuuta Aarhusissa, Tanskassa paljastettiin Guide Michelinin uudet pohjoismaiset tähtiravintolat. Vuoden 2019 pohjoismaisessa Michelin-oppaassa on kolme uutta 2 tähden ja neljä uutta 1 tähden ravintolaa. Michelin Guide Nordic Countries 2019 sisältää arvioinnit hotelleista ja ravintoloista Islannin, Norjan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan merkittävimmiltä gourmet-alueilta. Julkistamistapahtumaa isännöi Guide Michelinin kansainvälinen johtaja Gwendal Poullennec.

Uudet 2 tähden ravintolat oppaassa ovat Jacob Holmströmin ja Anton Bjuhrin perustama ja luotsaama  Gastrologik Tukholmassa, keittiömestari Poul Andrias Ziscan alaisuudessa toimiva KOKS Tanskan Fär-saarilla sekä René Redzepin uudistunut ja uudessa osoitteessa toimiva Noma Kööpenhaminassa.

Nämä kolme ravintolaa ovat hyvin erilaisia – kaukainen KOKS pohjoisen Atlantin valtamerestä kohoavilla Färsaarilla, Tukholman hillityn hienostunut Gastrologik ja kaupunkifarmia henkivä Noma  Kööpenhaminassa –  ja samalla niitä kuitenkin yhdistää sama ominaispiirre: sitoutuminen aitoihin, ensiluokkaisiin raaka-aineisiin ja niiden hyödyntäminen luontevasti vuodenaikojen mukaan.

KOKSin keittiömestari Poul Andrias Zisca palkittiin kahden tähden lisäksi kunniamaininnalla Michelin Nordic Guide Young Chef 2019 tunnustuksena hänen ammatissaan osoittamastaan luovuudesta, teknisestä taitavuudesta ja omistautuneisuudesta.

Uudet 1 tähden ravintolat ovat Palace Helsingissä ja Alouette Kööpenhaminassa; Norjassa Trondheim on ensi kertaa mukana oppaassa, ja siellä ravintolat FAGN ja Credo saivat kumpikin 1 tähden.

Credo sai myös Michelin Nordic Guide Sustainability Award 2019 –palkinnon tunnustuksena saavutuksistaan ekologisen ruuantuotannon hyväksi ja sitoutumisestaan paremman ruuan ja kestävän tuotannon edistämiseen sosiaalisessa mediassa.

Puheessaan MICHELIN Guide Nordic Countries 2019 julkistamistilaisuudessa Gwendal Poullennec sanoi:
- Julkistamme nyt pohjoismaisen oppaamme kuudennen laitoksen, ja hotelli- ja ravintolalistauksemme on jälleen laajentunut myös maantieteellisesti. Tarkastajamme löytävät kierroksillaan innostavia uusia ravintoloita  seuratessaan samalla tarkasti ennestään listattujen ravintoloiden tasoa.

- Pohjoismaat on todella uniikki gastronomian alue; sen ravintolatarjonnan monimuotoisuus ja noste kiinnostavat hyvän ruuan ystäviä kautta maailman. Pohjoismaisissa gourmet-keittiöissä ei ainoastaan pyritä kehittämään luovuutta ja teknistä osaamista, vaan ollaan edelläkävijöitä ruokahävikin vähentämisessä, lähellä tuotettujen raaka-aineiden suosimisessa sekä innovatiivisten kasvisruokalistojen kehittämisessä.

Vuoden 2019 kolmas uusi kunniamaininta, Michelin Nordic Guide Welcome & Service 2019 Award, osoitettiin Hennessä, Tanskassa toimivan, jo vuoden 2017 oppaassa kaksi Michelin-tähteä saaneen  Henne Kirkeby Kron ihastuttavalle tiimille. Ravintolan henkilökunnan ystävällisyys, innostuneisuus ja erinomainen organisaatiokyky tekevät illalliskokemuksesta todella lämmittävän.

Michelinin hotelli- ja ravintolaopas on hyödyllinen apuväline kaiken tyyppisille matkailijoille, joita yhdistää rakkaus hyvään ruokaan. Se tarkastaa ja suosittelee joka vuosi parhaat ravintolat ja hotellit liikematkailijoista tavallisen lomamatkailijan tarpeisiin kaikissa laatu- ja mukavuuskategorioissa. Vuoden 2019 oppaassa esitetään kunkin paikkakunnan tähtiravintolat ensimmäisinä, sen jälkeen Bib Gourmand –ravintolat ja niiden jälkeen hyvän ruokansa ansiosta lautas-symbolin saaneet ravintolat.

Bib Gourmand on Guide Michelinin käyttämä symboli, joka merkitsee ruuan hyvää hinta-laatusuhdetta. Tällä symbolilla varustetut ravintolat ovat erittäin suosittuja oppaan käyttäjien keskuudessa ympäri maailman, sillä ne tarjoavat huolellisesti valmistettua ruokaa kohtuulliseen hintaan. Pohjoismaisessa oppaassa on tänä vuonna kolme uutta Bib Gourmand –ravintolaa: niistä kaksi on Tanskassa, Selma Kööpenhaminassa ja Moment Røndessä. Kolmas, Skál!, on Reykjavikissa, Islannissa. Bib Gourmand –ravintoloiden määrä vuoden 2019 oppaassa on näin noussut 34:ään.

Trondheimin lisäksi uudessa oppaassa on useampia muitakin ensi kertaa mukana olevia paikkakuntia. Nämä ovat Aalborg ja Rønde Tanskassa, Grindavik Islannissa ja Kosta Ruotsissa. Kaiken kaikkiaan vuoden 2019 pohjoismaisessa Michelin-oppaassa on listattu 30 uutta ravintolaa, joten hyvän ruuan ystävien valintamahdollisuudet ovat entistä runsaammat.

MICHELIN Guide Nordic Countries 2019 lyhyesti:
Kolme 3 tähden ravintolaa
Kymmenen 2 tähden ravintolaa, joista kolme on uusia
51 1 tähden ravintolaa, joista neljä on uusia 
34 Bib Gourmand -ravintolaa, joista kolme on uusia


Lehdistön yhteyshenkilö, Michelin Nordic, Tukholma:
Lotta Wrangle, Puh: +46 72 250 07 40, S-posti: lotta.wrangle@michelin.com

 

Michelin hotelli- ja ravintolaoppaista
Michelinin hotelli- ja ravintolaoppaisiin valitaan joka vuosi parhaat hotellit ja ravintolat 30 eri maasta. Oppaiden avulla saa laajan katsauksen gourmet-ravintoloista ympäri maailman. Oppaissa nostetaan esiin kunkin maan kulinaristisen kehityksen vireys, uudet trendit ja uudet, lupaavat keittiömestarit. Maininta Michelin-oppaassa antaa ravintoloille lisäarvoa ja auttaa tekemään paikallista gastronomiaa tunnetuksi ja arvostetuksi. Siten se osaltaan tekee kohdemaistaan ja -kaupungeistaan myös matkailijoille houkuttelevampia. Michelin-oppaita tekevien ammattilaisten pitkä hotelli- ja ravintola-alan kokemus sekä valintaprosessin täsmälliset arvostelukriteerit takaavat asiantuntevan arvioinnin, josta on luotettavaa käytännön apua matkailijalle.
Kaikki oppaat ovat saatavissa sekä kirjana että digitaalisena versiona. Mobiililaitteisiin on saatavilla sovellus, jossa on navigointiominaisuus sekä mahdollisuus on-line -varauksiin.
Michelin tarjoaa arvostetuilla hotelli- ja ravintolaoppaillaan miljoonille matkustajille vaivattoman ja luotettavan palvelun, joka antaa matkalle mielenkiintoisen ja nautittavan lisäulottuvuuden.

LEHDISTÖKONTAKTI (VAIN MEDIALLE)

LOTTA WRANGLE

NORDIC PRESS OFFICER +46 72 250 07 40

lotta.wrangle@michelin.com