LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Neste Oil Ralli

Neste Oil Ralli, lisänimeltään "Sorateiden Grand Prix”, on MM-rallisarjan nopein osakilpailu. Ralli on tunnettu nopeista erikoiskokeistaan, sileistä ja leveistä sorateistään ja lukuisista hypyistään. Neste Oil Ralli tarjoaa äärimmäiset testausolosuhteet Michelin-renkaille mutta todistaa samalla tuotteidemme hyvän laadun ja suorituskyvyn. Ralli ja moottoriurheilu ovat osa Michelinin DNA:ta ja  luovat pohjan Michelin-tuotteiden innovatiiviselle teknologialle, josta kaikki Michelin-renkailla ajavat hyötyvät.


Tietoja
Ouninpohjan pikataival lukeutuu rallin tunnetuimpiin ja maailmalla arvostetuimpiin erikoiskokeisiin. Juuri tällä erikoiskokeella saavutettiin pompun pituusennätys, 57 metriä, jonka vei Markko Märtin vuonna 2003. Ralli on teknisesti vaikea kuljettajille mutta vaativa myös karttureille, sillä nopeat tiet vaativat täsmällistä nuotinlukutaitoa. Virheen tapahduttua on vaikea kuroa aikaeroa umpeen.

 


Kiinnostavia faktoja Neste Oil Rallista


•    Nopeiden teiden takia lukuisat hypyt asettavat haasteen kuljettajille. Jos auton vauhti on liian kova, auton aerodynamiikka pakottaa auton takaosan alas ja etuosan irti maasta. Taktiikkana on jarruttaa ennen ilmalentoa ja kaasuttaa täysillä hypyn ajan.
•    Eniten Neste Oil Rallin voittoja on Marcus Grönholmilla ja Hannu Mikkolalla (7 kpl).

•    Suomen Ralli - alkuperäiseltä nimeltään Jyväskylän Suurajot - järjestettiin ensimmäisen kerran syyskuussa 1951, 23 vuotta ennen rallin MM-sarjan (WRC)  perustamista.

•    Suomen MM-rallin on voittanut 17 kertaa peräkkäin suomalainen kuljettaja vuosien 1972-1988 välillä.


Lisätietoa Suomen MM-rallista ja rallin MM-sarjasta löydät osoitteesta: www.best-of-rallylive.com/