Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
car tyre size

Haku rengaskoon perusteella

Autamme sinua löytämään oikean rengaskoon autoosi

Onko aika uusia renkaat ?
15 tuuman renkaat? 20 tuuman renkaat? Onko rengaskoon määrittäminen vaikeaa? On tärkeää huomioida, että oikean rengaskoon valinta vaikuttaa merkittävästi turvallisuuteen ja suorituskykyyn. Renkaiden valinnassa on myös noudatettava lakia ja ajoneuvonvalmistajan suosituksia

 

Rengaskoon selvittäminen ei ole niin vaikeaa kuin yleisesti luullaan. Oikean MICHELIN-rengaskoon autoosi löydät renkaiden sivuseinämästä, auton rekisteritiedoista tai kuljettajan oven puoleisesta tarrasta

Valitse rengaskokosi ja löydä autoosi sopiva rengas

Miten rengaskokoa luetaan ?

Esimerkiksi kokomerkintä 205/55R17 91V, luetaan seuraavasti :

  • 205 on renkaan leveys (millimetreinä)
  • 55 on renkaan korkeus suhteessa leveyteen prosentteina
  • R on renkaan rakenne (R on vyörengas, D ristikudosrengas ja B ristikudosvyörengas)
  • 17 on vanteen halkaisija (tuumina)
  • 91 on kantavuustunnus
  • V tarkoittaa suorituskykyluokkaa. Se ilmaisee suurimman nopeuden, jolla rengas pystyy kulkemaan
tyre size

Voit myös etsiä autoosi sopivat renkaat Michelinin rengasvalitsimen avulla. Hyödynnä asiantuntemustamme! Michelin-rengasvalitsin auttaa sinua löytämään ajoneuvoosi ja ajotyyliisi parhaiten sopivan renkaan.  Antamiesi tietojen perusteella valitsin näyttää autoosi erityisesti suunnitellut, ajoneuvonvalmistajan hyväksymät renkaat sekä autoosi sopivat rengasvaihtoehdot.

Voit myös hakea renkaita ajoneuvotyypin tai käyttötarkoituksen mukaan, tai selaamalla renkaita valmistajan mukaan.

Jos sinulla ei ole näitä tietoja ja tarvitset lisätietoja eri kokovaihtoehdoista, tutustu oppaaseemme: Oikean renkaan valinta?

Noudata valmistajan ohjeistuksia renkaita vaihtaessasi. Michelin suosittelee asentamaan ajoneuvoon neljä (4) identtistä rengasta kaikkiin pyöriin (paitsi jos autossa on alun perin erikokoiset renkaat edessä ja takana).

Pelkästään rengaskoon perusteella haettaessa on hyvä ottaa huomioon, että näytetyt tulokset eivät välttämättä sovellu (tai niitä ei suositella) autoosi useiden eri tekijöiden vuoksi (mm. koko, suorituskykyluokka, kantavuus, suunnitellut käyttöolosuhteet jne.). Pyydä apua asiantuntijalta.

Tarvitsetko apua tai onko sinulla kysyttävää? Autamme mielellämme. Ota meihin yhteyttä. Asiantuntijamme ovat palveluksessasi ja tarjoavat sinulle parhaita neuvoja koskien renkaita.

Oikeudellinen huomautus

Ilmoitetut kantavuus- ja/tai suorituskykyluokat voivat poiketa hieman auton tyyppikilvessä ilmoitetusta alkuperäisestä koosta. Rengasalan ammattilaisena jälleenmyyjäsi osaa neuvoa sinua seuraavissa asioissa:


1 Ilmoittaa, mikäli uusittavien renkaiden kantavuus- ja/tai suorituskykyluokka poikkeaa alkuperäisistä renkaista.


2 Määrittää, onko vaihtoehtoisen rengaskoon ilmanpainetta tarpeen säätää. 

  

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.