Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
220513 header 1920x1080 v5

Michelin ja innovaatiot: vastaus sähköisen liikkuvuuden haasteeseen

Oletko harkinnut sähköauton ostoa? Et ole ainoa! Vuonna 2027 lähes 40 % uusista rekisteröidyistä autoista on sähköautoja, mikä on kolme kertaa enemmän kuin vuonna 2022. Autoteollisuuden ekosysteemi, johon Michelin kuuluu, on kokemassa vallankumouksen. Michelin hyödyntää rengasasiantuntemustaan ja innovaatiokykyään vähentääkseen kaupunkiemme hiilidioksidipäästöjä. Tutustu Michelinin tarjoamiin ratkaisuihin.

Michelin on kehittänyt innovatiivisia liikkuvuusratkaisuja jo yli 100 vuoden ajan. Michelinin tuotteet ja palvelut ylittävät asiakkaiden odotukset ja vähentävät samalla ympäristövaikutuksia. Vuonna 1899 Michelin kehitti renkaat "La Jamais Contente"-ajoneuvoon. Kyseessä oli ensimmäinen sähköauto, jonka nopeus ylitti 100 km/h. Siitä lähtien ensimmäisistä radiaalirenkaista MICHELIN EnergyTM Saver -renkaaseen Michelin on kehittänyt jatkuvasti uusia renkaita, jotka tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä, kuluttavat vähemmän energiaa, kestävät pidempään ja pienentävät hiilijalanjälkeä. Kestävä kehitys on nyt enemmän kuin koskaan Michelinin toimintaa sekä tuote- ja palvelutarjontaa ohjaava voima.

Michelin, sähköauton renkaiden edelläkävijä ja teknologinen johtaja

Sähköautot asettavat renkaille haasteita. Akun paino, suuri vääntömomentti, regeneratiivinen jarrutus, toimintasäde, alhainen melutaso – tarve ottaa huomioon kaikki nämä erityiset sähköautojen ominaisuudet tarkoittavat, että kuluttajat ja autonvalmistajat kiinnittävät yhä enemmän huomiota renkaisiin. Renkaiden käyttöikä, energiatehokkuus, kantavuus ja ajomukavuus edellyttävät entistä parempaa suorituskykyä, ja kaikkien näiden ominaisuuksien suhteen Michelin tähtää täydellisyyteen. 

  • Vierintävastus 

Toimintamatkan optimoimiseksi sähköautot tarvitsevat renkaat, joilla on alhainen vierintävastus – ala, jolla Michelinin innovaatiokyky ja johtajuus ovat laajalti tunnustettuja. Michelin on onnistunut parantamaan henkilöautonrenkaidensa energiatehokkuutta 20 prosentilla viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana turvallisuudesta tai käyttöiästä tinkimättä(1)

Electric vehicle
electric mobility
  • Käyttöikä  

Sähköajoneuvoissa on tyypillisesti suuri vääntömomentti, regeneratiivinen jarrutus ja raskaat akut. Nämä tekijät vaikuttavat väistämättä renkaiden käyttöikään ja suorituskykyyn ajan myötä. Michelin on aina ollut edelläkävijä tällä alalla. “Long lasting performance(2) kuvaa Michelinin sitoutumista valmistaa renkaita, jotka kestävät pitkään ja tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn myös kuluneena ennenaikaisen renkaan vaihdon välttämiseksi. 

  • Kantavuus 

Sähköajoneuvot ovat painavampia raskaiden akkujen vuoksi. Michelin toimittaa renkaita, joilla on suurempi halkaisija tai sama koko, mutta suurempi kantavuus. Michelin on myös lanseerannut Selfseal-renkaan, joka korjautuu itsestään rengasrikon sattuessa, jolloin autosta säästyy varapyörän tuoma lisä painoon. 

  • Melu    

MICHELIN Acoustic -teknologia auttaa vähentämään auton sisäpuolista rengasmelua renkaan sisällä olevan erityisen polyuretaanivaahdon ansiosta. Tämä on merkittävä etu hiljaisilla moottoreilla varustetuille sähköajoneuvoille. 

Michelin – luotettava kumppani

Renkaiden suorituskyvyn lisäksi Michelin on sitoutunut rajoittamaan tuotteidensa ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajan. Tämä kestävä lähestymistapa tekee Michelinistä autovalmistajien ensisijaisen kumppanin. Michelinillä on lähes 300 tyyppihyväksyntää sähköajoneuvoille, ja se tekee yhteistyötä yli 50 merkin kanssa ympäri maailmaa(3).  

Koska sähköajoneuvot ovat paljon enemmän liitettyjä, Michelin voi myös saavuttaa johtoaseman ennakoivissa huoltoratkaisuissa, joissa on sisäänrakennetut algoritmit.Itse asiassa vuonna 2021 Michelin oli ensimmäinen valmistaja, joka toi markkinoille  integroidulla anturilla varustetun liitettävän renkaan.

Erityisesti sähköautoille tarkoitetut renkaat

Yli kahdenkymmenen vuoden investointien ansiosta kaikki Michelin-renkaat soveltuvat käytettäväksi sähköautoissa. Tässä on kaksi esimerkkiä sähköautoosi sopivista Michelin-renkaista:  

MICHELIN e.PRIMACY tyre
MICHELIN e.Primacy

MICHELIN e.Primacy tarjoaa keskimäärin 7 % pidemmän sähköauton toimintamatkan(4)

4w rt tire michelin pilot sport ev en product in context 1 nosignature 16 slash 9
MICHELIN Pilot Sport EV

MICHELIN Pilot Sport EV on ekologisesti suunniteltu rengas, joka tarjoaa hiljaisen ja miellyttävän ajettavuuden ja pidemmän toimintamatkan urheilullisille sähköautoille.

LAILLINEN HUOMAUTUS

(1) - Lähde: Michelin 2022 yleisrekisteröintiasiakirja

(2) - Seuraavat renkaat tarjoavat pitkän käyttöiän ja kestävän suorituskyvyn: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV,  MICHELIN Alpin 6 ja MICHELIN Pilot Alpin 5.

(3) - Lähde: Michelinin autojen alkuperäisosien osasto (2023)

(4) - Uutena Michelin e.Primacy tuottaa keskimäärin 2 kg/t vähemmän vierintävastusta kuin kilpailijat, mikä vastaa 0,2 l pienempää polttoaineenkulutusta per 100 km VW Golf 7 1.5 TSI -autolla. Sähköautolla (VW e.Golf) pienempi vierintävastus vastaa toimintasäteen kasvua 7 %:lla. MICHELIN e.PRIMACY (uutena  5,58 kg/t) verrattuna seuraaviin renkaisiin: MICHELIN PRIMACY 4 (uutena: 7,74 kg/t), BRIDGESTONE TURANZA T005 (uutena: 7,17 kg/t), CONTINENTAL ECOCONTACT 6 (uutena: 6,39 kg/t), CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6 (uutena: 8,93 kg/t), DUNLOP BLURESPONSE (uutena: 7,97 kg/t), GOODYEAR EFFICIENT GRIP 2 (uutena: 7,01 kg/t), PIRELLI CINTURATO P7 BLUE (uutena: 6,96 kg/t) ja PIRELLI CINTURATO P7 (uutena: 8,79kg/t).

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.