LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Opaskirja, josta tuli ravintolaraamattu

Maailman tunnetuin ravintolan ruokalaadun mittari syntyi alun perin rengasvalmistajan autoilijan ruokaoppaasta. Tässä artikkelissa kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Michelin-oppaasta.

Michelin-tähti on usean ravintoloitsijan haave, unelmien täyttymys. Kriteerit tähden saamiselle ovat korkeat – oppaan lukijan on koettava juuri se makuelämys, jonka opas lupaa. Yhden tai useamman Michelin-tähden saanut ravintola on erittäin arvostettu ravintolamaailmassa, tiennäyttäjä. Pohjoismaista löytyy huomionarvoisia Michelin-ravintoloita; muun muassa tanskalaisella Granium-ravintolalla on kolme tähteä, ruotsalaisilla Oaxen Krog, Fäviken ja Vollmers –ravintoloilla kaksi tähteä ja Helsingistä löytyy neljä yhden tähden Michelin-ravintolaa: Ask, Olo, Demo ja Chef & Sommelier.

Klikkaamalla kuvaa pääset tutustumaan Suomen Michelin-palkittuihin ravintoloihin

 

Artikkelin kirjoitushetkellä rakennetaan vuoden 2018 Michelin-opasta; mikä ravintola pääsee oppaaseen, kuka saa pitää tähtensä ja saako jokin ravintola uuden tähden. Michelin-tarkastajat kiertelevät ravintoloissa ympäri maailmaa. Tarkastajien työhön liittyy muutakin kuin pelkästään Michelin-tähtien jakaminen.

Vaikka Michelin-tähdillä on suuri rooli oppaassa, pitää muistaa, että tähtiluokitus koskee vain tarjottavaa ruokaa. Ravintolan palvelutaso, viihtyvyys ja yleisvaikutelma luokitellaan aterinmerkein. Opas tarjoaa hyödyllistä tietoa myös eri hintaluokkien ravintoloista ja hotelleista. Ravintolat, jotka tarjoilevat hyvää ruokaa edulliseen hintaan, palkitaan nimikkeellä ”Bib Gourmand”, kertoo Lotta Wrangle, Michelinin Pohjoismaiden lehdistöpäällikkö.

 

Historiaa – opas ruokahulluille ranskalaisille

Harva tietää, että ensimmäistä opasta jaettiin Michelin-rengasvalmistajan toimesta jo vuonna 1900. Alkuperäisenä ideana oli tarjota autoileville ihmisille ruokaelämyksiä automatkan varrella ja samalla inspiroida ihmisiä kuluttamaan renkaitaan.

Oppaan tavoite oli kannustaa ihmisiä autoilemaan. Ja kuinka ranskalaisia kannustetaan paremmin kuin hyvän ruoan avulla? Lopputuloksena oli opaskirja maaseudun ravintoloista, kertoo Lotta Wrangle.

Ensimmäiset oppaat sisälsivät ravintola- ja hotellitietojen lisäksi tietoa tuohon aikaan harvassa olevista tankkaus- ja renkaiden vaihtopaikoista. Tähtiarvostelut otettiin käyttöön vasta 1930-luvulla.

Lataa Michelin Nordig –opasta täältä!