Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku

Michelin vahvistaa, että Tekniikan Maailman talvirengastestissä mukana ollut CrossClimate -rengas on Pohjoismaissa tarkoitettu vain kesärenkaaksi

2019-09-24

Äskettäin ilmestyneessä Tekniikan Maailman talvirengastestissä nastarenkaiden voittajaksi nousi edellisvuoden tapaan Michelin X-Ice North 4. Erikoisuutena Tekniikan Maailma oli ottanut mukaan tämän syksyn talvirengastestiinsä myös ”ympärivuotisen” Michelin CrossClimate -renkaan.

Michelin CrossClimate on rengas, jota Michelin ja rengasliikkeet eivät markkinoi eivätkä Suomessa suosittele talvikäyttöön, kuten Tekniikan Maailma toteaa[1]. Michelin CrossClimate on Pohjoismaissa ehdottomasti kesärengas, vaikka sen lumipito-ominaisuudet riittävät Keski-Euroopan leutoihin ja lähes lumettomiin talvikeleihin. Pohjoismaissa Michelinin rengas pidentää kesärenkaiden turvallista käyttöaikaa loppusyksyn ja kevään viileissä lämpötiloissamme.[2] Se ei ole ympärivuotinen rengas, sillä jäiselle tienpinnalle ja pakkaantuneelle lumelle se ei sovellu.

Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa rengasala suosittelee talviolosuhteisiin ainoastaan pohjoismaiseen talveen suunniteltuja renkaita. Michelinin valikoimassa tällaisia renkaita edustavat nastarenkaiden testivoittaja Michelin X-Ice North 4 ja kitkarenkaissa Michelin X-Ice 3.

Koska Tekniikan Maailman talvirengastesti julkaistaan myös Ruotsissa, on Michelin CrossClimate -rengas otettu mukaan ilmeisesti osoitukseksi sen soveltumattomuudesta pohjoismaisiin talviolosuhteisiin. Ruotsissa on talvirengassäädöksiin tullut uudistus, jonka mukaan talvirenkaaksi hyväksytään renkaat, joissa on paitsi M+S -merkintä (muta ja lumi), myös tiukempi ”vuorenhuippu ja lumihiutale” (3PMSF) -merkintä. Merkintä osoittaa, että rengas on läpäissyt EU-viranomaisen vaatiman lumipitotestin. Michelinin CrossClimate -rengas on tämän testin läpäissyt. Ruotsissa 3PMSF-merkintä osoittaa nyt renkaan olevan laillinen myös talvella, ja tämä on aiheuttanut jonkin verran sekaannusta markkinoilla.

– Michelin ja koko järjestäytynyt rengasala suosittelevat yhdenmukaisesti niin Ruotsissa kuin Suomessa ja Norjassakin talvikaudelle pohjoismaisia talvirenkaita. Michelin CrossClimate on tosin lain kirjaimen mukaan laillinen talvirengas, mutta sitä markkinoidaan ainoastaan kesärenkaana, jonka kestävyys ja turvalliset ominaisuudet venyttävät kesärengaskautta sekä sen alun että lopun viileissä säissä, toteaa Michelinin rengasasiantuntija Toni Rämet.

[1] ”Michelin CrossClimate on kesärengas, ja sitä myös myydään ja markkinoidaan viileille keleille sopivana kesärenkaana.” Tekniikan Maailma nro 17B/2019. 
[2] Myös Tekniikan Maailma (nro 17B/2019) toteaa: ”CrossClimate toimii hyvin siinä, mihin se on tarkoitettukin eli viileän kelin kesärenkaana. Liukkaiden kelien uhatessa on edelleen syytä vaihtaa alle kunnon talvirenkaat.”  

Lehdistön yhteyshenkilö, Michelin Nordic, Tukholma: Lotta Wrangle
Puhelin: 46 72 250 07 40, sähköposti: lotta.wrangle@michelin.com

 

Michelin on johtava rengasvalmistaja, joka on omistautunut ihmisten ja tavaroiden liikkuvuuden parantamiseen kestävän kehityksen periaatetta kunnioittaen. Michelin valmistaa ja myy renkaita kaiken tyyppisiin ajoneuvoihin ja tarjoaa innovatiivisia liiketoiminnan tukipalveluita sekä digitaalisia sovelluksia matkailuun. Lisäksi Michelin julkaisee matkaoppaita, hotelli- ja ravintolaoppaita sekä kaupunki- ja tiekarttoja. Yhtymän pääkonttori sijaitsee Clermont-Ferrandissa Ranskassa ja sillä on paikallinen organisaatio 170 maassa; henkilöstön määrä on 112 300. Michelinillä on 68 tehdasta 17 maassa sekä tuotekehityksestä ja tutkimuksesta vastaava teknologiakeskus, jonka yksiköt sijaitsevat Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. (www.michelin.comwww.michelin.fi)

Auto Piktogrammi cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Renkaat
xin4 2
xin4 3
xin4 1 2x
Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.