Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku

MICHELIN RYHTYY TOIMIIN VÄHENTÄÄKSEEN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSIA

Michelin viitoittaa tietä kohti liikkuvuutta, jolla on vähemmän ympäristövaikutuksia(1) kehittämällä tuotteita ja ratkaisuja, jotka tekevät liikkumisesta turvallisempaa, helpompaa ja tehokkaampaa.

INNOVOIMME SUUNNITELLAKSEMME UUDEN SUKUPOLVEN RENKAITA

Michelin seuraa ekologisen suunnittelun tiekarttaa arvioidakseen renkaidensa ympäristövaikutuksia niiden elinkaaren jokaisessa vaiheessa(2). Tavoitteenamme on vähentää renkaiden valmistuksen ja käytön kokonaisvaikutusta, mutta samanaikaisesti säilyttää tai vieläpä parantaa niiden suorituskykyä.

Motion For Life, Michelin - Performance Made to Last 15s - USA

Vähennämme jätteitä suunnittelemalla renkaita, jotka on tehty kestämään

Ajatuksena on vaihtaa renkaat harvemmin. Aja renkaillasi turvallisesti kauemmin. Michelinin sitoumus on tarjota kestävä ja turvallinen ajokokemus(3) ensimmäisestä kilometristä viimeiseen(4) luotettavilla renkailla(5) niiden lakisääteiseen kulumisrajaan asti.

Motion For Life, Michelin - Environment 15s

Vähennämme ajoneuvojen energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä

Alhainen vierintävastus vähentää polttoaineen kulutusta. Vuonna 1992 lanseeratun MICHELIN Energy Saver -renkaan jälkeen olemme tuoneet markkinoille kuusi entistä energiatehokkaampaa rengassukupolvea: 30 vuoden kuluessa olemme puolittaneet johtavien henkilöauton renkaidemme vierintävastuksen.(6)

Motion For Life, Michelin - Recycling 15s - USA

Kierrätysmateriaalin hyödyntäminen rengastuotannossa

Renkaiden valmistus jugurttipurkeista tai kierrätysmuovipulloista. Biopohjaisten ja uusiokäytettyjen materiaalien innovaatioiden ansiosta voimme muuttaa päivittäisjätteet(7) uusien renkaiden materiaaleiksi muiden uusien tuotteiden ohella. Michelinin tavoitteena on käyttää 13,5 miljoonaa tonnia kierrätysmateriaalia renkaidensa tuotannossa vuoteen 2030 mennessä(8).

Ensimmäinen ekologisesti suunniteltu renkaamme: MICHELIN e.Primacy 

MICHELIN e.PRIMACY on ensimmäinen ekologisesti suunniteltu MICHELIN-rengas, jonka elinkaarianalyysi on sisältynyt osana renkaan suunnitteluun. Se on myös markkinoiden ensimmäinen rengas, jolle on julkaistu ympäristötuoteselostus (EPD, Environmental Product Declaration).

MICHELIN e.PRIMACY tyre

Vers un pneu durable

Henkilöautonrengas, joka on valmistettu 45 % ekologisesti kestävistä materiaaleista(9)

Lokakuussa 2022 Michelin esitteli tiekäyttöön hyväksytyn henkilöautonrenkaan, jonka materiaaleista 45 % on kestäviä. Renkaan suorituskyky on täysin samantasoinen kuin nykyisillä Michelin-renkailla(10). Michelin on siis hyvissä asemissa saavuttaakseen välitavoitteen, jonka mukaan 40 % kaikkien renkaiden tuotannosta tulee perustumaan biopohjaisiin tai kierrätettyihin materiaaleihin(11) vuoteen 2030 mennessä ja 100 % vuoteen 2050 mennessä.

 

MICHELIN UPTIS -prototyyppi

MICHELIN UPTIS -prototyyppi(12) on ilmaton rengas-vanneyhdistelmä henkilöautoihin. Se eliminoi renkaan puhkeamisen riskin ja rengaspaineongelmat, minkä lisäksi se vähentää ympäristövaikutuksia.

New generation of airless tire | Michelin

A Visionary Concept Tire | Michelin

VISION-konseptirengas, joka on valmistettu 100 % kestävistä materiaaleista

Michelinin vuonna 2017 esittelemä VISION-konseptirengas sisältää pyörän ja ilmattoman renkaan.
Biopohjainen, yhdistetty ja uusiutuvalla kulutuspinnalla varustettu VISION-konseptirengas tarjoaa vakuuttavan esimerkin siitä, kuinka kestävän kehityksen mallimme muuttaa renkaita vuoteen 2050 mennessä ja saavuttaa tavoitteen, jonka mukaan renkaat on määrä valmistaa 100 % biopohjaisista tai kierrätetyistä materiaaleista vuoteen 2050 mennessä.

Vuonna 2050 Michelinin renkaat ovat 100 % ekologisesti kestäviä

A recipe not as easy as it looks!

NOPEUTAMME KESTÄVIEN RATKAISUJEN KEHITTÄMISTÄ MOOTTORIURHEILUN AVULLA

Racing Today for Tomorrow’s Sustainable Mobility | Michelin

Rengas, joka on valmistettu yli 50 % biopohjaisista tai kierrätetyistä materiaaleista

Michelin kehitti kilparenkaan, joka sisältää jo nyt 53 % biopohjaisia tai kierrätettyjä raaka-aineita.
Se on asennettu vetykäyttöiseen GreenGT H24 -prototyyppiautoon, joka on kehitetty kestävyyskisoja varten sekä Porsche GT4 ePerformanceen. Tämä erittäin suorituskykyinen rengas osoittaa, miten hyvin murrokselliset teknologiat voivat toimia äärimmäisissä kilpailuolosuhteissa.

Kestävät renkaat jo radalla!

Michelin kehitti WorldCup MotoE -renkaat, jotka 2022-kaudella sisälsivät keskimäärin 40 %(13) kierrätettyjä ja biopohjaisia materiaaleja ja tarjosivat samaan aikaan erinomaisen suorituskyvyn. Renkaat varustivat 18 ajoneuvoa MotoE-kauden 12 kisan aikana vuonna 2022.

What are sustainable materials? - Michelin Motorsport

KESTÄVIÄ INNOVAATIOITA JA RATKAISUJA RENKAIDEN OHELLA

Muutamia esimerkkejä kestävistä innovaatioistamme:

MS HYDROGENE GB

Liikkuvuuden toteuttaminen vedyn avulla

Michelin on ollut mukana vetyteknologian kehitystyössä viimeisen 20 vuoden aikana. Olemme vakuuttuneita siitä, että vedyllä tapahtuva liikkuvuus on olennainen osa puhdasta liikkuvuutta sähköautojen akkujen lisäksi.

Fostering sustainable gastronomy

Kestävän gastronomian edistäminen

MICHELIN-opas on sitoutunut tukemaan kestävää gastronomiaa. Vuonna 2020 aloitettu Green Stars on uusi palkinto keittiömestareille, jotka tekevät gastronomiasta vastuullisempaa ja mahdollistavat asiakkailleen kestävämmän elämäntavan.

WISAMO - Maritime Nantaise

Meriliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen

Wing Sail Mobility (WISAMO) -projekti on automatisoitu, teleskooppinen, täytettävä siipipurjejärjestelmä, joka sopii kauppa- ja huvialuksiin. Sen vallankumouksellinen muotoilu mahdollistaa laivojen polttoaineenkulutuksen ja CO2-päästöjen vähentämisen.

Expansion of Michelin Ecological Reserve

Luonnon monimuotoisuuden suojelu

Vuonna 2004 yhtymä loi Michelinin ekologisen suojelualueen osana Ouro Verde Bahia -ohjelmaansa. Kyseessä on kestävän kehityksen aloite, jonka tavoitteena on testata luonnonkumin tuotantomallia ja samalla edistää taloudellista ja sosiaalista kehitystä ja säilyttää biologinen monimuotoisuus.

LUE LISÄÄ AIHEESTA MIKSI MICHELIN:

The range challenge of electric cars

Sähköisen liikkuvuuden eturintamassa

Olemme sähköisen liikkuvuuden suunnannäyttäjiä
Insinöörimme tekevät läheistä yhteistyötä auton-, skootterin- ja polkupyöränvalmistajien kanssa suunnitellakseen renkaita, jotka tarjoavat hyvän suorituskyvyn sähköajoneuvojen omistajille.  

Sustainable Development and Mobility

Kestävä kehitys ja liikkuvuus

Yhtymän yhteiskuntavastuu heijastuu sen kestävän kehityksen ja liikkuvuuden strategiassa.
Sen tavoitteena on tehdä Michelinistä yksi innovatiivisimmista, vastuullisimmista ja tehokkaimmista yrityksistä maailmanlaajuisesti kaikilla sen taloudellisilla, ympäristöllisillä, sosiaalisilla ja yhteiskunnallisilla vastuualueilla.

map search desktop

Löydä lähin MICHELIN-jälleenmyyjä muutamassa sekunnissa

Hakuehto
Osoite, paikkakunta tai postinumero
Auto
  • Auto
  • Moottoripyörä
Paikanna minut
Etsi
Suomen viisi suurinta kaupunkia

Laillinen huomautus

(1) Lue lisää osoitteesta https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/working-towards-sustainable-mobility

(2) raaka-aineiden toimituksesta ja tuotannosta käyttöön ja kierrätykseen

(3) Jarrutus kuluneena märällä tiellä -TÜV SÜDin Michelinin tilauksesta kesäkuussa 2021 tekemät jarrutustestit (80-20 km/h) 205/55 R16 91V -renkailla, jotka oli asennettu VW Golf 8:lla ajoenuvoon(kuluneella tarkoitetaan renkaita, jotka on koneellisesti kulutettu eli hiottu kuvionsyvyyden osoittimeen saakka eurooppalaisen testistandardin ECE R30r03f mukaisesti)

(4) Viimeisellä kilometrillä tarkoitetaan pienintä sallittua kuvionsyvyyttä (1,6 mm).  Noudata paikallista lainsäädäntöä koskien renkaiden urasyvyyttä. Lisätietoa osoitteessa https://www.michelin.fi/performance-made-to-last

(5) Seuraavat renkaat on suunniteltu tarjoamaan pitkäikäisyyttä ja kestävää suorituskykyä: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV,  MICHELIN Alpin 6 ja MICHELIN Pilot Alpin 5

(6) Sisäinen laskelma, jossa MICHELIN Energy -rengasta (vierintävastus>12kg/T) verrataan MICHELIN e.Primacy- ja MICHELIN Pilot Sport EV -renkaisiin (vierintävastus<5kg/T)

(7) ”Päivittäisjätteet”: elintarvikejätteet, ruoka, muovipakkaukset, muovipullot.

(8) Michelin-yhtymän renkaiden valmistuksessa vuosina 2020–2030 käyttämien kierrätysmateriaalien kumulatiivinen laskettu määrä tavoitteena saavuttaa 40 % kierrätysmateriaalien osuus vuoteen 2030 mennessä.

(9) Michelinin mukaan kestäviä materiaaleja ovat joko kierrätetyt tai biopohjaiset materiaalit, jotka ovat uusiutuvia ihmisen eliniän ajan ja jotka eivät kilpaile elintarvikealan kanssa. Michelinin mukaan uusiutumattomat luonnonmateriaalit, kuten öljy, eivät ole kestäviä. Eräät materiaalit, vaikka ovatkin luonnollista mineraalista alkuperää, kuten piidioksidi, eivät sellaisenaan kuulu Michelinin "kestävän materiaalin" määritelmään.

(10) Perustuu sisäisiin testeihin verrattuna nykyiseen markkinoilla olevaan MICHELIN Primacy 4 235/55R19 105W -renkaaseen

(11) Kierrätysmateriaalit ovat raaka-aineita, joilla teollisuus- tai kulutuksen jälkeinen jäte käsitellään uudelleen tuotteiksi, materiaaleiksi tai aineiksi. Energian uudelleenkäyttö ja materiaalien uudelleenkäsittely energiana käytettäviksi eivät sisälly tähän. (Perustuu Euroopan jätedirektiivin määritelmään).

(12) UPTIS: 
Ainutlaatuinen puhkeamaton rengas (Puncture-proof Tire System) on kehitetty yhteistyössä Maxionin kanssa, joka on UPTIS-renkaan erityisvanteen toimittaja.

(13) Vastaa eturenkaiden ja takarenkaiden massan painotettua keskiarvoa - joista 33 % ja 46 % on kestävää materiaalia.


 

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.