Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
pilot sport 4 suv fr

MITEN RFID YHDISTÄÄ RENKAAT EKOSYSTEEMIIN

RFID (Radio Frequency Identification, radiotaajuuden tunnistus) on radiotaajuuksilla toimiva tekniikka tietojen muistamiseen, tallentamiseen ja etähakuun.

Tekniikka, joka integroidaan renkaisiin jo niiden suunnitteluvaiheessa, takaa renkaan tietojen luotettavan tunnistuksen. Kyseessä on yksilöllinen tunniste, jota ei voi väärentää ja jonka voi lukea renkaan kunnosta riippumatta aina siihen asti, kun rengas menee kierrätykseen.

Mitkä ovat RFID:n edut?

RFID-teknologia parantaa jäljitettävyyttä, tehokkuutta ja turvallisuutta renkaan koko elinkaaren ajan myös sen jälkeen, kun rengas menee kierrätykseen. Se on markkinoiden käyttämä standarditekniikka.

RFID helpottaa myös takuiden ja reklamaatioiden hallintaa ja optimoi renkaiden seurantaa erityisesti silloin, kun on aika vaihtaa esimerkiksi kesä-/talvirenkaisiin. Tämä tehostaa ajoneuvon seurantaa ja ennakoivaa huoltoa. 

RFID-teknologia on jo käytössä kuorma-autonrenkaissa ja moottoriurheilussa, ja nyt Michelinin tavoitteena on varustaa kaikki henkilöautonrenkaansa RFID-sirulla vuoteen 2024 mennessä.

Miten RFID-tekniikka toimii?

Katso, miten RFID seuraa rengasta sen koko elinkaaren ajan - valmistuksesta kierrätykseen asti.

What is RFID? Why RFID in tires?

RFID:n edut

microsoftteams image 26

Mielenrauhaa ja turvallisuutta

Tulevaisuudessa teknologia mahdollistaa renkaiden tehokkaamman seurannan niiden tärkeimpien tietojen, kuten merkin, tyypin, koon ja yksilöivän tunnistenumeron perusteella. Näin voit jatkaa ajamista turvallisesti.

Tehokkaampi rengasvalvonta ja -huolto

RFID-tekniikan tarjoamien tietojen avulla huolto voi tehokkaammin seurata renkaiden kuntoa ja varautua tarvittaessa renkaanvaihtoon seuraavan huoltokäynnin yhteydessä (esim. talvirenkaista kesärenkaisiin)

microsoftteams image 30
microsoftteams image 27

Enemmän takuita

Jos sinun on tehtävä takuureklamaatio, voit helposti ja nopeasti tunnistaa renkaasi ja sopia sen vaihdosta.

Protection
 

RFID-tiedot salataan ja lukitaan renkaan valmistusprosessin aikana.
Vankka sirurakenne suojaa tehokkaasti varkauksilta ja väärennöksiltä, mutta kestää myös hyvin vaurioita, vanhenemista ja sääolosuhteita.

microsoftteams image 28

Usein esitettyjä kysymyksiä   

Mitä tietoja renkaan RFID-siruun koodataan?

RFID-siru sisältää renkaan yksilöllisen tunnisteen. Tämä on renkaan alkuperäinen tunniste, joka perustuu SGTIN-96-muotoon ja sisältää yritystunnisteen, tuotenumeron ja yksilöllisen valmistussarjanumeron. Michelin-renkaisssa käytetyt RFID-tunnisteet ovat kansainvälisten ISO 20909- ja ISO 20910 -standardien mukaisia.

Mitä tietoja Michelin-renkaisiin asennetun RFID-sirun avulla voidaan lukea?

RFID-lukija, joka skannaa renkaassa olevan RFID-sirun, saa automaattisesti pääsyn renkaan kaupalliseen nimeen (koko, merkki, tuoteryhmä). Tämä on rengasteollisuuden tarjoama peruspalvelu. Kaikki muut renkaan RFID-tunnistukseen liittyvät tiedot edellyttävät renkaan käyttäjän ennakkolupaa.

Mikä on RFID:n rooli Michelin-renkaissa?

The RFID in MICHELIN tyres allows identification needs to be met throughout the tyre's lifecycle. This means that services can be developed to improve productivity, the environmental impact of transport, the consumer experience, including driver safety, and the recycling of tyres at the end of their life.

Onko henkilötietoni linkitetty RFID-sirun sisältämiin tietoihin?

Renkaassa olevaan RFID-siruun liittyvä yksilöllinen tunniste ei voi antaa pääsyä henkilötietoihin ilman kyseisen henkilön suostumusta. Nämä tiedot ovat verrattavissa renkaan sarjanumeroon.

Kuka voi lukea renkaideni RFID-sirun sisältämiä tietoja? 

Kaikki henkilöt, joilla on lukija, siihen liittyvä API-rajapinta ja jotka kuluttaja on valtuuttanut keräämään häntä koskevia tietoja.

Voidaanko MICHELIN-renkaiden RFID-tekniikka deaktivoida?

Kun siru on asetettu renkaaseen, renkaan tunnistetta ei voi vaihtaa eikä sirua voida poistaa käytöstä vahingoittamatta rengasta. Siksi RFID-tunnisteen poistaminen käytöstä on mahdotonta.

Mistä tiedän, että ajoneuvoni Michelin-renkaissa on RFID-siru?

Voidaksemme vastata tähän kysymykseen tarvitsemme muutamia tietoja, jotka löytyvät suoraan autosi renkaasta. Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

Jos sinulla on kysyttävää RFID-siruista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Voidaksemme vastata sinulle mahdollisimman hyvin, pyydämme sinua täyttämään alla olevan lomakkeen

*pakolliset tiedot

RFID
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid

Katso tietosuojakäytännöstämme, miten Michelin käyttää ja käsittelee antamiasi tietoja.  Tietosuojakäytäntö

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.