Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
H24 Green GT prototype

WE RACE FOR CHANGE

Moottoriurheilu, innovaatioiden vauhdittaja

MIKSI ME KILPAILEMME?

Motorsport, an accelerator of innovation #WeRaceForChange

Olemme ylpeitä siitä, että olemme vuosikymmenten ajan voineet osoittaa maailmanlaajuisesti kilparenkaidemme suorituskyvyn. Tänä päivänä moottoriurheilun luonne on kuitenkin muuttunut.   

Edessämme on valtava haaste kehittää All Sustainable -strategian mukaisia massamarkkinoiden renkaita, joiden suunnittelulla ja tuotannolla on rajoitettu vaikutus maapallon luonnonvaroihin, luonnon monimuotoisuuteen ja hiilidioksidipäästöihin, mutta jotka tarjoavat saman hyvän suorituskyvyn, joka on tehnyt Michelin-brändistä niin menestyvän.   

Moottoriurheilu toimiikin siksi enemmän kuin koskaan korvaamattomana teknologisten innovaatioiden testausalustana ja vauhdittajana. Moottoriurheilulle ominaiset äärimmäiset olosuhteet tarjoavat meille mahdollisuuden innovoida, testata ennätysajassa, oppia, kehittää uusia ratkaisuja ja vauhdittaa kestävien ratkaisujen kehitystä, joista kaikki hyötyvät.

KILPAILEMME MUUTOKSEN VUOKSI PARANTAAKSEMME KAIKKIEN TAPAA LIIKKUA

We race for change - Performance made to last

Kilpailemme voidaksemme tarjota kumppaneillemme suorituskykyä, joka kestää kilpailun alusta maaliin saakka. Sitoumuksemme on tarjota turvallinen ajokokemus, joka kestää ensimmäisestä kilometristä viimeiseen renkaiden ansiosta, joihin voi luottaa aina lakisääteiseen kulumisrajaan asti (1)

We race for change - Sustainable materials

Kilpailemme kohdataksemme uusia haasteita. Renkaamme sisältävät yhä enemmän biopohjaisia ja kierrätettyjä raaka-aineita (2). Moottoriurheilussa kehittämämme edistykselliset materiaalit hyödyttävät jatkossa kaikkia Michelin-renkaita vuodesta 2025 lähtien.

We race for change - simulation

Kilpailemme löytääksemme vastauksia, simuloidaksemme, ammentaaksemme oppia datatieteestä ja ylittääksemme itsemme. Simulaatiotekniikan käyttöämme moottoriurheilussa ollaan laajentamassa renkaiden tuotantoon, mikä säästää merkittävästi luonnonvaroja ja hiilidioksidipäästöjä. 

TUTUSTU TIIMIIN JA NÄE, MITEN ME KILPAILEMME MUUTOKSEN TAKIA

Michelin #WeRaceForChange - Dylan

Dylan, tyre performance engineer

Michelin #WeRaceForChange - Philippe

Philippe, tyre technician

Michelin #WeRaceForChange - Stéphanie

Stéphanie, chemist 

LE MANS: INNOVAATIOIDEN SUOSIKKIAREENAMME 100 VUODEN AJALTA

Michelin innovations through the history of the 24H of Le Mans #WeRaceForChange

Le Mansin 24 tunnin kisassa, joka ajetaan suurelta osin yleisillä teillä, renkaisiin kohdistuu poikkeuksellisia rasituksia alkaen ajoradan epätasaisesta pinnasta äkillisiin sää- ja lämpötilamuutoksiin. Renkaidemme on kuitenkin pystyttävä tarjoamaan moitteetonta, täydellisen tasapainoista suorituskykyä sekä turvallisuutta, pitoa ja monipuolisuutta kisan alusta aina maaliin saakka!

Liikkuvuutta muuttaneet innovaatiot:

The winner of the inaugural Le Mans 24 Hours was a Chenard & Walcker

Irrotettava rengas

1923: Ensimmäisen Le Mansin 24 tunnin ajon voitti Chenard & Walcker Michelin-renkailla 92,064 km/h keskinopeudella. Irrotettavat renkaat mullistivat liikkuvuuden yhdistämällä kestävyyden, pitkän käyttöiän, mukavuuden ja käyttäjäystävällisyyden.

A Lancia B20 GT won its class on radial tyres at the 1951 Le Mans 24 Hours.

Radiaalirengas

1951: Vuonna 1946 patentoiduissa ja vuonna 1949 markkinoille tulleissa MICHELIN X -renkaissa on mullistava radiaalirunkorakenne, jonka metallivyökerrokset takaavat kestävän turvallisuuden, hyvän ajomukavuuden ja polttoainetalouden. Lancia B20 GT saavutti oman luokkansa voiton radiaalirenkailla Le Mansin 24 tunnin ajossa vuonna 1951.

Michelin was the first to race slick tyres at Le Mans

Slick-rengas

1967: Michelin oli ensimmäinen valmistaja, joka kilpaili slick-renkailla Le Mansissa. Renkaan täysin sileä, kuvioton kulutuspinta tarjoaa erinomaisen pidon kuivalla radalla. Slicksit osoittivat välittömästi tehokkuutensa. Alpine A210 ajoi ensimmäistä kertaa kierroksen Le Mansissa alle neljässä minuutissa.

Alpine A442, the 1978 Le Mans winner

High performance -rengas

1978: Renault-Alpine A442B:n voitto Le Mansissa vuonna 1978 erittäin suorituskykyisillä Michelin-radiaalirenkailla korosti teknologian poikkeuksellista arvoa. Tulosta seurasi menestys Formula 1 -sarjassa, joka antoi lisänäyttöä radiaalirenkaiden paremmuudesta ja vaikutti siihen, että teknologiasta tuli alan normi maailmanlaajuisesti.

Tekninen kehitys, kuten voimalaitostekniikan edistyminen, bensiini- ja dieselmoottoreista hybridivoimayksiköihin, levyjarrujen käyttöönotto ja entistä kehittyneempi aerodynamiikka asettivat kaikki uusia haasteita renkaille. Niiden piti mukautua suurempiin rasituksiin, kuten suurempiin tehoihin, kuormiin ja vääntöön ja samalla tarjota ylivoimaisen tehokkuuden.  Michelinin ennätykselliset voitot Le Mansissa vastaavat kilpailussa nähtyä uskomatonta suorituskyvyn vallankumousta. Pelkästään viimeisten 10 vuoden aikana se on auttanut huippuluokan LMP1-prototyyppejä suoriutumaan jopa 750 kilometriä yhdellä rengassarjalla 239,79 km/h:n keskinopeudella. Se vastaa enemmän kuin kahden Formula 1:n GP:n matkaa!

Le Mans 2023: jatkamme innovointia kestävän tulevaisuuden puolesta

Le Mansin 24 tunnin kisan satavuotisjuhla ei ole poikkeus Michelinin innovaatioiden osalta:

  • Uusimmat MICHELIN Pilot Sport Endurance Slicks and Wets -renkaat, jotka on suunniteltu tämän päivän jännittäviä Hypercar-prototyyppejä varten, on suunniteltu täysin virtuaalisesti simulaattoriteknologialla. Prosessia on nyt laajennettu massamarkkinoille tarkoitettujen renkaiden kehittämiseen, mikä säästää merkittävästi luonnonvaroja ja hiilidioksidipäästöjä.
     
  • Tänä vuonna julkistamme kilparenkaan, joka sisältää 63 % kestäviä materiaaleja (biopohjaisia uusiutuvia tai kierrätettyjä materiaaleja) GreenGT:n vetyprototyyppiin ja täysin sähköiseen Porsche GT4 ePerformanceen.  Tämä saavutuksen mahdollisti tuntemuksemme renkaiden kestävistä materiaaleista ilman, että ne heikentäisivät renkaiden suorituskykyä tai yleistä ympäristövaikutusta.
Racing tyre that contains 63% sustainable materials
Designed to win

RENKAAMME ON SUUNNITELTU VOITTAMAAN

Olemme rengasvalmistaja, joka on saavuttanut eniten voittoja tärkeimmissä FIA- ja FIM -maailmanmestaruuskisoissa viimeisten 50 vuoden aikana
b2 moto

MICHELIN, MOTOGP™ -LUOKAN VIRALLINEN RENGASTOIMITTAJA

KUMPPANIMME LUOTTAVAT MEIHIN

Myös sinä voit luottaa Michelin-renkaisiin radalla tai tiellä

Lue lisää aiheesta miksi MICHELIN:

Collaborating with Porsche on its fully electric 718 Cayman GT4 E-Performance

Sähköisen liikkuvuuden edelläkävijä

Olemme sähköisen liikkuvuuden suunnannäyttäjiä. Insinöörimme tekevät läheistä yhteistyötä auton-, skootterin- ja polkupyöränvalmistajien kanssa suunnitellakseen renkaita, jotka tarjoavat hyvän suorituskyvyn sähköajoneuvojen omistajille. 

Seuraa meitä saadaksesi lisää moottoriurheilusisältöä 

OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS  

(1) Viimeisellä kilometrillä tarkoitetaan pienintä sallittua kuvionsyvyyttä (1,6 mm).  Noudata paikallista lainsäädäntöä koskien renkaiden urasyvyyttä. Lisätietoja on osoitteessa https://www.michelin.fi/performance-made-to-last


(2) Michelin katsoo kestävien materiaalien olevan joko kierrätettäviä tai biopohjaisia materiaaleja, jotka ovat uusiutuvia ihmiselämän aikana ja jotka eivät kilpaile elintarvikealan kanssa. Michelin ei pidä kestävinä luonnonmateriaaleja, jotka eivät ole uusiutuvia ihmiselämän aikana, esimerkiksi öljyä. Siksi joitakin luonnollisia mineraaliperäisiä materiaaleja, kuten piioksidia, ei oteta huomioon Michelinin "kestävän materiaalin" määritelmässä. Kierrätetyt materiaalit ovat raaka-aineita, joita syntyy missä tahansa kierrätystoiminnassa, jossa teollisuus- tai kulutusjäte uudelleenkäsitellään tuotteiksi, materiaaleiksi tai aineiksi. Energian uudelleenkäyttö ja materiaalien uudelleenkäsittely energiana käytettäviksi eivät sisälly tähän. (Perustuu EU:n jätteenkäsittelydirektiivin määritelmään). 


(3) Lisätietoja: https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/working-towards-sustainable-mobility/​​​​​​​

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.