Renkaiden ajettavuusongelmien tunnistaminen

Erilaisten ajettavuusongelmien syyn selvittäminen voi joskus olla hankalaa. Ongelmat voivat johtua renkaista (renkaan tyyppi, väärät paineet…) ja/tai ajoneuvoon tehdystä muutoksesta (lisävarusteet, kuorma…). Renkaat eivät siis ole ainoa tekijä, joka tulee ottaa huomioon.

moto picto picto guidonnage2 help and advice

Woblaus

Ajoittainen erittäin nopea ja terävä sivuttaisliike edessä (haarukka liikkuu edestakaisin). Ilmenee tavallisesti kiihdytyksen aikana ja aiheutuu ulkoisen iskun voimasta (töyssy, liitoskohta asfaltissa).

moto picto picto shimmy2 help and advice

Shimmy

Etuhaarukan jatkuva huojuminen sivuttain matalilla nopeuksilla (<100 km/h / 60 mph) hidastettaessa.

moto picto picto louvoiement2 help and advice

Huojahtelu

Voimakkuudeltaan vaihteleva aaltomainen liike, jota voi esiintyä ajaessa suoraan tai kaarteessa. Ilmenee yleensä noin 140 km/h:n (90 mph) keskinopeudella.

moto picto picto vibrations2 help and advice

Täristys

Täristystä ilmenee koko etuhaarukassa/pyörässä yleensä noin 90–130 km/h:n (55–80 mph) nopeudella ajettaessa.

Renkaat eivät aina ole ainoa ongelma

Painon jakautumisella on merkittävä vaikutus siihen, tuleeko ajoneuvoon ongelma. Myös lisävarusteet tai muokkaukset (muut kuin alkuperäiset perälaukut, laukut, tuulisuojat, tuulilasi, kahvat, istuin, vanteet...) saattavat vaikuttaa suorituskykyyn.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.