Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
moottoripyörä banneri turvallisuuden parantaminen vinkkejä ja ohjeita

Renkaiden ajettavuusongelmien tunnistaminen

Erilaisten ajettavuusongelmien syyn selvittäminen voi joskus olla hankalaa. Ongelmat voivat johtua renkaista (renkaan tyyppi, väärät paineet…) ja/tai ajoneuvoon tehdystä muutoksesta (lisävarusteet, kuorma…). Renkaat eivät siis ole ainoa tekijä, joka tulee ottaa huomioon.

moottoripyörä picto picto woblaus vinkkejä ja ohjeita

Woblaus

Ajoittainen erittäin nopea ja terävä sivuttaisliike edessä (haarukka liikkuu edestakaisin). Ilmenee tavallisesti kiihdytyksen aikana ja aiheutuu ulkoisen iskun voimasta (töyssy, liitoskohta asfaltissa).

moottoripyörä picto picto shimmy vinkkejä ja ohjeita

Shimmy

Etuhaarukan jatkuva huojuminen sivuttain matalilla nopeuksilla (<100 km/h / 60 mph) hidastettaessa.

moottoripyörä picto picto huojahtelu vinkkejä ja ohjeita

Huojahtelu

Voimakkuudeltaan vaihteleva aaltomainen liike, jota voi esiintyä ajaessa suoraan tai kaarteessa. Ilmenee yleensä noin 140 km/h:n (90 mph) keskinopeudella.

moottoripyörä picto picto täristys vinkkejä ja ohjeita

Täristys

Täristystä ilmenee koko etuhaarukassa/pyörässä yleensä noin 90–130 km/h:n (55–80 mph) nopeudella ajettaessa.

Renkaat eivät aina ole ainoa ongelma

Painon jakautumisella on merkittävä vaikutus siihen, tuleeko ajoneuvoon ongelma. Myös lisävarusteet tai muokkaukset (muut kuin alkuperäiset perälaukut, laukut, tuulisuojat, tuulilasi, kahvat, istuin, vanteet...) saattavat vaikuttaa suorituskykyyn.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.