Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
Näin vältät moottoripyöräsi ylimääräisen kuorman

ROAD TRIP : NÄIN VÄLTÄT MOOTTORIPYÖRÄSI YLIMÄÄRÄISEN KUORMAN

Ennen kuin lähdet liikkeelle moottoripyörälläsi, on tärkeää ottaa huomioon useita varotoimia, erityisesti kuormauksen suhteen. Tutustu vinkkeihimme, joiden avulla vältät ylimääräisen kuorman moottoripyörälläsi ja voit ajaa turvallisesti.

Miksi on tärkeää välttää moottoripyörän ylikuormittamista?

Teräksestä tai alumiinista valmistetut rungon takaosat eivät kestä hyvin tavarasäiliön, yläkotelon tai sivukoteloiden ylimääräistä painoa. Takasilmukan vääntymisriskin lisäksi ajettavuus vaarantuu pahasti. Suurilla nopeuksilla ohjaus voi ryhtyä värähtelemää tai vatkaamaan.

Tarkistuslista: poista kaikki tarpeeton

Ota mukaan vain tavarat, joita uskot tarvitsevasi matkallasi. Mieti sen jälkeen, mitä todella tarvitset.

Tässä on muutamia vinkkejä lajitteluun:

Matkalaukut

Kun olet täyttänyt vasemmanpuoleisen matkalaukun, oikeanpuoleisen matkalaukun ja yläkotelon, takana oleva iso pussi on liikaa. Jos asetat sen yläkoteloon, tavarat ovat liian ylhäällä, mitä ei suositella. Suosittelemme pientä vedenpitävää reppua, jota voi kantaa selässä ja jonka pohja voi nojata yläkoteloon.

Retkeilyvarusteet

Jos aiot ottaa mukaan retkivarusteita, pop-up-teltta on liian suuri ja vaikea pitää mukana. Pienikokoinen ja kevyt teltta, joka voidaan rullata säilytyspussiin, on suositeltavampi.

Polttoainekanisterit

Jos kuljetat bensiiniä mukanasi, valitse pieni, tiiviisti suljettu kolmen litran kannu. Se painaa kohtuullisesti ja on määrältään riittävä matkalla.

Tarkistuslista: poista kaikki tarpeeton

Ilmapumput

Vältä suuria rengas- tai ilmapatjapumppuja. Suosi 2-mäntäistä jalkapumppua, joka on kompaktimpi ja hyödyllisempi täyttötarpeita ajatellen. Suojaa se säilyttämällä sitä pienessä pussissa.

Varkaudenestojärjestelmä

Käytä suuren ketjun sijaan pientä lukkoa, joka lukitsee levyn. Se on tehokas, pieni ja kevyt.

Työkalut

Valitse kompakti laatikko, jonka voit sujauttaa kahden matkalaukun väliin renkaan vaihtoa varten Pidä mukana työkalupakkia, jossa on mukana kaikki tarvittava. Älä ota mukaan käynnistyskaapeleita. Sellaisia löytyy usein paikan päällä.

Lamppu

Käytä pimeällä mieluummin otsalamppua tai pientä taskulamppua.

Asiakirjat

Paperit ja asiakirjat täytyy voida suojata sateelta.

Valitse niitä varten kevyt, vedenpitävä pussi.

Apteekkituotteet

Ota mukaan tärkeimmät lääkkeet ja muut apteekkituotteet (etenkin ne, joita et voi ostaa matkalla) ja laita ne pieneen pussiin.

Muutama kevyt ja hyödyllinen esine

Huomioi myös seuraavat kevyet tuotteet, joista voi olla sinulle paljon hyötyä matkalla

  • pieni vesisuodatin, joka suodattaa veden ja tekee siitä juomakelpoista
  • rulla korjausteippiä
  • WC-paperirulla
  • pieni mekaaninen ilmanpainemittari
  • veitsi
  • kompassi
  • huopa
Muutama kevyt ja hyödyllinen esine

Ota mukaan Michelin-kartat alueesta, jossa aiot ajaa. Vaikka käyttäisit GPS:ää tai puhelimen karttasovellusta, et ole suojassa rikkoutumiselta tai bugilta. Silloin on hyvä, että sinulla on paperikartta, jolla löydät tiesi takaisin. Paperikartat tarjoavat myös hyvän yleiskuvan alueesta ja antavat ehkä aiheen tutustua muihin reitteihin.

Pidä mukana neule tai fleece huonon sään varalta tai jos palaat kotiin hyvin myöhään. Väsyneenä kylmyys tuntuu pahemmin.

Pidä aina mukana välipalaa, karkkia tai muuta makeaa taskussasi. Pidä tauko, juo ja nauti muutaman kalorin tarjoamasta energiasta ennen kuin jatkat matkaa.

Ota turvavarusteiden joukosta mukaan heijastavan liivin lisäksi selviytymispeite, joka pitää sinut lämpimänä tai viileänä tilanteesta riippuen odottaessasi paikalle apua.

Valmistele moottoripyörä oikein ennen lähtöä

Kun moottoripyörä on kuormattu, on suositeltavaa tankata polttoainetta ja pyytää matkustajaa astumaan satulaan säätöjen tekemistä varten.

Muista, että moottoripyörää ei saa kuormata sen enimmäiskapasiteettia suuremmaksi (matkatavarat + kuljettaja + matkustaja). Jotkin moottoripyörätyypit ylikuormittuvat melko herkästi.. Lisää etu- ja takajousituksen esijännitystä (jos mahdollista). Testaa sitten moottoripyöräsi reaktiot huolellisesti.

Harkitse seuraavaksi etuajovalon korkeuden säätämistä, sillä se saattaa osoittaa liian ylös. Muista lopuksi, että kuorman purkamisen jälkeen moottoripyörän on palattava oikeisiin jousitus- ja optiikka-asetuksiin.

Muista tarkistaa rengaspaineet valmistajan suositusten mukaisesti.

Kuormatulla moottoripyörällä ajo

Moottoripyörän käsiteltävyys vaihtelee suuresti kuljetettavan kokonaispainon mukaan. Ajaminen matkustajan ja matkatavaroiden kanssa edellyttää tiettyjä varotoimia.

Ennakoi mahdollisimman hyvin. Kuorma vaikuttaa suoraan jarrutukseen, mikä tarkoittaa, että sinun on varattava enemmän tilaa kompensoidaksesi pidemmän jarrutusmatkan.

Ole varovainen käsitellessäsi pyörää, johon vaikuttavat painopisteen siirtyminen ja moottoripyörän kokonaispainon kasvu.

Alustan reaktiot voivat vaikuttaa ohjaukseen ja ilmenevät esimerkiksi ohjauksen värähtelynä, ajolinjan levenemisenä ja epätarkkuutena. Samoin lisääntynyt tuulikuorma voi saada ajoneuvon heittelehtimään, etenkin kovissa tuulenpuuskissa.

Varo tuulta ja turbulenssia ohittaessasi kuorma-autoja.

Matalampi alusta pienentää maavaraa. Tämä saattaa yllättää sinut etenkin kaarteissa, joissa jalkatapilla on taipumus raapaista herkemmin maata. Kaupunkiliikenteessä varo, ettei matkalaukkujen leveys aiheuta haittaa, kun ajat kahden kaistan välillä.

Puutteellinen kiihtyvyys vaikeuttaa ohittamista ilman riittävää starttia.

Koe ajaminen matkatavaroiden kanssa ja hallitse moottoripyöräsi uusi käyttäytyminen.

map search desktop

Pyydä lähellä olevaa ammattilaista tarkastamaan ajoneuvosi

Hakuehto
Osoite, paikkakunta tai postinumero
Moottoripyörä
Paikanna minut
Etsi
Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.