Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
How to choose motocross tyres?

MITEN VALITA MOTOCROSS-RENKAAT?

Pohditko, mitkä motocross-renkaat (eli MX-renkaat) olisivat paras valinta pyörääsi? Asiaan kannattaa perehtyä tarkasti, sillä valintaa ei pidä tehdä kevyin perustein. Renkaiden suorituskyky vaihtelee sen mukaan, millaisessa maastossa ajetaan. Pidon ja ajettavuuden lisäksi on otettava huomioon myös käyttöikä ja ajomukavuus.

Miten motocross-renkaat siis kannattaa valita? Tutustu oppaaseemme ja ota selvää.

Yhteenveto:

1 – Motocross-renkaat moottorin tilavuudelle >= 125 cc
2 – Motocross-renkaat
moottorin tilavuudelle < 125 cc

 

1 – Motocross-renkaat moottorin tilavuudelle >= 125 cc

Tässä kapasiteettiluokassa motocross-renkaiden valinta riippuu siitä, millaisessa maastossa ajetaan. Millaisessa maastossa sitten ajatkin, löydät meiltä renkaat, jotka tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn.

Motocross-renkaat hiekkaiseen maastoon

MICHELIN StarCross 6 Sand on ihanteellinen rengas hiekalle, sillä se on suunniteltu tarjoamaan paras mahdollinen suorituskyky tämäntyyppiseen maastoon. Tämä rengas on kehitetty ammattilaiskuljettajien kanssa, ja sitä käytetään niin maailmanmestaruuskilpailuissa kuin kansallisissakin mestaruuskilpailuissa. Voit käyttää tätä rengasta moottoripyöräsi etu- ja takarenkaana.

tire michelin starcross 6 sand product in use

Motocross-renkaat mutaiseen maastoon

Mutaisessa maastossa suosittelemme MICHELIN StarCross 6 Medium Soft -rengasta eteen ja MICHELIN StarCross 6 Mud -rengasta taakse. Tämä tehokas yhdistelmä tarjoaa erinomaisen pidon ja poikkeuksellisen ajettavuuden mudassa.

Motocross-renkaat pehmeään tai puolikovaan maastoon

Ruohoisessa maastossa, kyntömaastossa tai sekamaastossa, jonka läpi sormi voi tunkeutua, on kaksi vaihtoehtoa: MICHELIN StarCross 6 Medium Soft tai MICHELIN StarCross 6 Medium Hard, jotka molemmat tarjoavat tehokkaan pidon.

Ero on lähinnä tuntumassa. Medium Hard on kovempi ja siksi tunnokkaampi, erityisesti kiihdytettäessä. Medium Soft puolestaan tarjoaa enemmän mukavuutta.

Nämä kaksi ratkaisua ovat monipuolisimmat vaihtoehdot niille, jotka eivät halua vaihtaa renkaita jokaisen maastotyypin mukaan.

Motocross-renkaat kovaan maastoon

Kyseessä on kuiva, tiivis,, mahdollisesti kivinen maaperä, jonka läpi sormi ei tunkeudu. Jos ajat Supercrossia tämän tyyppisessä maastossa, sinun kannattaa valita MICHELIN StarCross 6 Hard-rengas, joka soveltuu täydellisesti tähän ympäristöön.

shaun simpson coupar angus rb

Miksi valita MICHELIN StarCross 6?

Pitkäkestoinen pito

Useimmissa MX-renkaissa kuviopaloja irtoaa sitä mukaa kun ajokilometrejä kertyy. Tämä tapahtuu alla olevan kaavion mukaisesti:

tread blocks

Klassinen kuviopala

A – Kuviopala uutena

B – Kuviopala halkeaa ja repeytyy irti pitkälle edenneessä kulumisvaiheessa

MICHELIN StarCross 6 -renkaassa hyödynnetään innovatiivista silikapohjaista teknologiaa. Tämä teknologia tekee kuviopaloista kestävämpiä, jolloin niiden muoto säilyy kulumisen myötä. ja voit nauttia pitkäkestoisesta pidosta.

tread blocks silica technology

Kuviopala MICHELIN SILICA -teknologialla

A – Kuviopala uutena

B – Kuviopala säilyttää muotonsa pitkälle edenneessä kulumisvaiheessa

Michelin Adaptive Design

MICHELIN StarCross 6 -rengasta ei ole suunniteltu ainoastaan pitkäikäiseksi. Se on kehitetty tarjoamaan paras mahdollinen pito ja ihanteellinen ajettavuus edessä sekä erinomainen pito ja luistonesto takana. Tämä saavutetaan kuviopalojen erityisellä sijoittelulla kolmelle vyöhykkeelle: keskelle, väliin ja sivuille sekä kuviopalojen tietyllä etäisyydellä toisistaan.

adaptive design

Uudessa MICHELIN StarCross 6 Medium Hard -renkaassa on siis 7 prosenttia parempi pito verrattuna MICHELIN StarCross 5 Medium -renkaaseen, sekä 19 prosenttia parempi pito kuluneena.

MICHELIN StarCross 6 Medium Soft -renkaan ja MICHELIN StarCross 5 Soft -renkaan vertailutestien tulokset ovat myös vakuuttavia: +16 % pito uutena ja +14 % kuluneena.

Motocross- ja Enduro-kokoluokkien vastineet

On tärkeää huomata, että MICHELIN Enduro- ja Desert -mallistojen kokomerkintä perustuu renkaan leveyteen kulutuspinnan leveimmästä kohdasta mitattuna.
Sen sijaan MICHELIN StarCross 6 -malliston kohdalla kokomerkintä perustuu renkaan leveyteen sivuseinämän leveimmästä kohdasta mitattuna.

Esimerkiksi: 140/80-18 -enduro-rengas vastaa 120/90-18 -motocross-rengasta (katso alla oleva taulukko).

ENDURO

MOTOCROSS

90/90-21

80/100-21

120/80-19

100/90-19

130/70-19

110/90-19

120/90-18

100/100-18

130/80-18

110/100-18

140/80-18

120/90-18

Suositeltu rengaspaine

Suositellut rengaspaineet löytyvät tältä sivulta.

michelin bib mousse zoom antipuncture

puhkeamattomat renkaat

Entä jos renkaista olisi mahdollista tehdä puhkeamattomia motocross-kisoihin?

Se on todellakin mahdollista, jos varustat MICHELIN StarCross 6 -renkaan MICHELIN Bib MousseTM -ratkaisulla klassisen tai vahvistetun sisärenkaan sijaan.

MICHELIN Bib MousseTM -vaahtoteknologian ansiosta rengaspainetta ei enää tarvitse säätää, ja renkaasta tulee puhkeamaton. Vahvistettua sisärengasta kevyempi MICHELIN BIB MousseTM vastaa 0,8–1,0 barin painetta ja mahdollistaa maastoajosta nauttimisen ilman, että renkaan puhkeamisesta tarvitsee huolehtia.

2 – Motocross-renkaat moottoritilavuudelle < 125 cc

Kun etsit parasta motocross-rengasta alle 125 cc:n moottoritilavuudelle, ihanteellinen rengas löytyy MICHELIN StarCross 5 -tuotesarjastamme – se on kuin tehty kilpailumenestykseen tähtääville kuljettajille!

Selvitä ensin, mitkä rengaskoot soveltuvat moottoripyörääsi. Voit valita MICHELIN StarCross 5 Soft -renkaan ja MICHELIN StarCross 5 Medium -renkaan riippuen siitä, millaisella pinnalla ajat.

Soft-versio sopii pehmeään maastoon, mutaan ja hiekkaan.
Medium-versio soveltuu parhaiten keskikovaan ja kovaan maastoon.
Pienimmille moottoripyörille (< 65 cc) kannattaa valita MICHELIN StarCross 5 Mini, joka on todella monipuolinen.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.