Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
Sähköskootterin renkaan valinta

Sähköskootterin renkaan valinta

Sinulla on sähköskootteri ja haluat varustaa sen suorituskykyisillä renkailla. Tämä herättää kuitenkin useita kysymyksiä: mitkä ovat sopivat sähköskootterin renkaat? Mitä kannattaa ottaa huomioon renkaiden valinnassa? Onko sähköskoottereihin saatavilla erillisiä renkaita vai ovatko renkaat samat kuin bensaskoottereissa?

Asiantuntijamme kertovat kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi sujuvasta ajosta sähköskootterin renkailla. 

Bensaskoottereista sähköskoottereihin 

Maailma on muuttumassa. Ja jos olet valinnut liikkumiseesi sähköskootterin, olet jo ottanut ensimmäisen askeleen kohti tulevaisuuden liikkuvuutta. 

Joissakin maissa on jo päätetty ajankohdasta, johon mennessä polttomoottoriajoneuvojen käyttö kielletään. Joissakin kaupungeissa kannustetaan sähköskoottereiden käyttöön ilmaisella pysäköinnillä. 

Tutkimusten mukaan 30 prosenttia kaksipyöräisistä toimii sähköllä vuoteen 2030 mennessä. Ei ole epäilystäkään siitä, että siirtyminen sähköajoneuvoihin on alkanut. Tämä koskee luonnollisesti myös sähköskoottereita. 

Bensaskoottereista sähköskoottereihin

Mitkä ovat sähköskoottereiden ominaisuudet? 

Ensimmäinen ero on luonnollisesti käytetty energia: sähköskoottereissa se on akku. Mutta tiesitkö, että sitä on kahta tyyppiä? Kahta teknologiaa on kehitetty rinnakkain:

  • kiinteä akku, joka voidaan ladata latauspisteessä, kuten autoissa
  • irrotettava akku, joka vaihdetaan uuteen, kun se on tyhjä.

 
On vaikea sanoa, kummasta tulee suositumpi, mutta kiinteät akut ovat tällä hetkellä yleisimmin käytettyjä suuren yleisön keskuudessa.

Irrotettavan akun käyttö sen sijaan on yhä yleisempää jakelualalla, jossa sähköskoottereilla voidaan joutua ajamaan useita satoja kilometrejä päivässä. Irrotettavan akun hinta on siksi houkuttelevampi, eikä latausta tarvitse odottaa. 

Sähköskootterin renkaan valinta

Näistä eroista huolimatta bensa- ja sähköskootterin renkaille asetettavat vaatimukset ovat periaatteessa samat.

Seuraavassa ovat tärkeimmät valintakriteerit oikean renkaan valinnassa:

  • hyvä pito märillä ja kuivilla alustoilla
  • hyvä kulutuskestävyys (mitä pidempi käyttöikä renkaalla on, sitä paremmin se kestää sähköskoottereiden aiheuttamaa nopeaa kulumista)
  • pienempi vierintävastus, joka optimoi akun käyttöiän, jolloin voit ajaa enemmän kilometrejä yhdellä latauksella. 
Sähköskootterin renkaiden valinta

Sähköskootterin rengasvalikoimamme

Michelinillä on valikoimassaan kaksi rengastyyppiä, jotka soveltuvat erinomaisesti sähköskoottereille: MICHELIN City Grip Saver ja MICHELIN City Grip 2.

Tutkitaanpa tarkemmin renkaiden ominaisuuksia: 

 

 

Tämä erityisesti sähköskoottereihin suunniteltu rengas on kehitetty yhteistyössä sähköskootterin valmistajan kanssa, jolloin se täyttää kaikki tämän ajoneuvotyypin vaatimukset.

Renkaan keskeisimmät edut:  

Erinomainen märkäpito

Uusi, silikaa sisältävä kumiseos ja ainutlaatuiset, hain hampaita muistuttavat lamellit antavat renkaalle erinomaisen pidon märillä ja liukkailla alustoilla.  

Enemmän ajokilometrejä

Akun säästön ja maksimaalisen pidon ohella rengas tarjoaa pitkän käyttöiän, josta MICHELIN City Grip -renkaat ovat tunnettuja.

Energian säästö

Renkaalla on erittäin alhainen vierintävastus uuden "Electric ready" -silikapohjaisen materiaalin ansiosta, jolla on erittäin alhainen energiahävikki. Tämän ansiosta akku kestää pidempään kuin alkuperäisellä MICHELIN City Grip -renkaalla (noin 7 % pidempään).

 

 

Tämä on Michelinin legendaarinen rengassarja skoottereille. Siksi rengasta on saatavana useammassa koossa.

Se on markkinoiden referenssi turvallisuuden ja märkäpidon suhteen, ja se on "electric-ready", mikä tarkoittaa, että rengas soveltuu myös sähköskoottereille.

MICHELIN City Grip 2 tarjoaa erinomaisen pidon märillä tai liukkailla pinnoilla uuden silikapohjaisen kumiseoksen ja hain hampaita muistuttavien lamellien ansiosta. 

Silikateknologia tarkoittaa myös alhaisempaa vierintävastusta ja sitä kautta akun säästöä sähköskoottereissa.

Maailman johtavat skootterinvalmistajat ovat valinneet tämän renkaan ajoneuvoihinsa.

Kumpi rengas kannattaa sitten valita? 

Helpoin tapa tehdä valintaMICHELIN City Grip Saver- ja MICHELIN City Grip 2 -renkaan välillä on aloittaa rengaskoosta.

Jos MICHELIN City Grip Saver -renkaasta ei löydy sopivaa rengaskokoa, voit valita MICHELIN City Grip 2:n, jota on saatavana useita eri kokoja. 

Mistä löydän sähköskootterini rengaskoon?

Jos et tiedä sähköskootterisi rengaskokoa, se on erittäin helppo selvittää. Rengaskoko on merkitty renkaiden kylkeen. Sinun tarvitsee vain tarkistaa, onko jompaa kumpaa rengasta saatavana sähköskootterisi rengaskoossa.  

Muista tarkistaa etu- ja takarenkaiden koko, sillä ne voivat vaihdella skootterimallin mukaan.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.