Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
header

KUINKA VALITA RENKAAT SKOOTTERIIN

Skootterin renkaiden valinta voi olla hankala tehtävä, jos ei tiedä mistä aloittaisi.

Mitkä seikat on tärkeää huomioida? Tarvitsetko erikoisrenkaat sähköskootteriin? Tutustu oppaaseemme ja ota selvää.

Artikkelin sisältö:

3 tärkeintä kriteeriä skootterin renkaiden valintaan

1 – Pito

Turvallisuus on aina etusijalla! Kun nouset skootterin selkeään, on tärkeää että voit tuntea olosi varmaksi – ajatpa märällä tai kuivalla kelillä tai mutkaisilla tai suorilla teillä. Siksi ensimmäiseksi valintakriteeriksi kannattaa ottaa pito. Turvallisuusnäkökulmasta kannattaa tietenkin ensisijaisesti suosia sellaisia skootterin renkaita, jotka tarjoavat optimaalisen pidon sekä kuivilla että märillä pinnoilla.

Pito on olennainen ominaisuus paitsi eri sääolosuhteissa, myös erilaisilla tienpinnoilla. Esimerkiksi kaupunkiajossa haluat tietenkin välttää luisumisen ajaessasi märillä mukulakivillä tai rakennustyömaiden läheisyydessä märillä metallirampeilla.

MICHELIN City Grip 2 on tässä mielessä ihanteellinen valinta: nämä renkaat ovat erittäin turvalliset sekä kuivilla että märillä teillä kaupunki- ja maantieajossa, ja niiden jarrutusmatka on erittäin lyhyt märällä kelillä.

How to choose scooter tyres?

2 – Pitkäikäisyys

Pitkäikäisyys on tärkeä kriteeri, koska se tarjoaa kaksinkertaisen edun. On selvää, että mitä pidempään skootterin renkaat kestävät, sitä harvemmin ne tarvitsee vaihtaa uusiin. Tämä paitsi säästää rahaa, myös vähentää jätteen määrää ja siten auttaa suojelemaan ympäristöä.

Michelin panostaa erityisesti pitkäkestoisen suorituskyvyn tarjoamiseen. Tämän perusperiaatteemme ansiosta voimme tarjota valikoiman renkaita, joiden suorituskyky ja turvallisuus säilyvät ajan mittaan aina viimeiseen kilometriin asti.

3 – Ulkoasu

Jos skootterisi ulkoasu on sinulle tärkeä seikka, myös se kannattaa huomioida hankintapäätöksessä. Jotkin skootterin renkaat voivat täydentää paremmin skootterisi ulkoasua, varsinkin pintakuvionsa puolesta.

sporty scooter

urheilullinen skootteri

Ajatko tyylikkäällä ja urheilullisella maksiskootterilla?

Siinä tapauksessa hyvä valinta on MICHELIN Pilot Road 4 SC tai MICHELIN Pilot Power 3 SC. Näissä skootterin renkaissa on semi-slick-kulutuspinta, joka sopii täydellisesti skootterisi urheilulliseen ulkoasuun. Niissä on myös hyvä pito, joten ne mahdollistavat helpot käännökset ja hyvät kallistumiskulmat.

Retrohenkiset skootterin renkaat

Ajatko retrohenkisellä skootterilla, jonka ulkoasu on kunnianosoitus 1950-luvun alkuperäisille kaksipyöräisille?

Perinteinen kulutuspinta on tällöin hyvä valinta, sillä se tuo skootteriin retrotyyliä. MICHELIN S83 on oiva vaihtoehto, ja tämä skootterin rengas sopii ihanteellisesti 8- tai 10-tuumaisiin vanteisiin. Se on suunniteltu retrohenkisen skootterin tyyliin sopivaksi, mutta ennen kaikkea erinomaista turvallisuutta ja pitoa ajatellen.

retro

Renkaat sähköskootteriin

city grip saver

Entä sähköskootterin renkaat? Jos ajat sähköskootterilla, suosittelemme valitsemaan renkaat, jotka on erityisesti kehitetty säästämään akkua. Erinomainen valinta tähän tarkoitukseen ovat renkaat, joissa on matalampi vierintävastus. Niiden ansiosta voit myös ajaa pidemmän matkan.

Michelinillä matalampi vierintävastus ei tarkoita huonompaa pitoa! MICHELIN City grip saver -rengas on erityisesti kehitetty sähköskoottereille. Se tarjoaa mahdollisimman hyvän pidon ja turvallisuuden jopa märällä kelillä sekä matalan vierintävastuksen akun keston optimoimiseksi.

Paitsi että MICHELIN City grip saver on ihanteellinen sähköskootterin renkaaksi, se on hyvä valinta myös bensiinikäyttöiseen skootteriin, sillä se auttaa optimoimaan polttoaineen kulutusta.

Skootterien rengaskoot

Tarkista tietenkin se, että harkitsemasi skootterin renkaat ovat saatavilla siinä koossa, jonka valmistaja on hyväksynyt ajoneuvoosi.

Miten löydät skootterin rengaskoon?

Kun skootterin rengas täytyy vaihtaa, sen koko löytyy kahdesta kohdasta:

– Helpoimmin koon löytää skootterin renkaan sivusta, johon se on aina merkitty.
– Voit myös tarkistaa sen skootterin käyttöoppaasta. Siellä on myös kerrottu valmistajan hyväksymät koot etu- ja takarenkaalle.

Etu-/takarenkaan koko

Etu- ja takarengas voivat olla saman- tai erikokoiset skootterin mallista riippuen. Muista varmistaa, että harkitsemasi etu- tai takarengas vastaa hyväksyttyjä kokoja.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.