Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
michelin pilotroad

KUINKA VALITA OIKEAT RENKAAT MOOTTORIPYÖRÄÄN

Moottoripyörien renkaat on valittava oikeiden kriteerien mukaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja turvallisuuden varmistamiseksi. Mitä nämä kriteerit ovat? Tutustu niihin oppaamme avulla.

Jos ajat skootterilla, tutustu artikkeliimme skootterin renkaista.

Artikkelin sisältö:

1– Käyttötarkoitus ja suorituskyky
2 – Koot

1– Käyttötarkoitus ja suorituskyky

Kun hankit renkaat moottoripyörään, valinta riippuu ennen kaikkea käyttötarkoituksesta ja sen myötä odottamastasi suorituskyvystä. Odotukset ovat tietenkin erilaiset riippuen siitä, ajatko moottoripyörällä töihin vai harrastatko motocrossia.

2 – Koot

Käyttötarkoituksen ohella rengaskoot määrittävät valintasi. Valmistajan suosittelemien rengaskokojen noudattaminen on pakollista:

  • Jos ajat maantiellä, laki velvoittaa noudattamaan hyväksyttyjä rengaskokoja.
  • Laki ei määrää mitoista radalla tai maastossa ajettaessa. Siinä tapauksessa voit tehdä valinnan haluamasi suorituskyvyn mukaan, kunhan huomioit yhteensopivuuden.

Tämän artikkelin seuraavassa osassa tarkastelemme tarkemmin sitä, miten löydät täydelliset renkaat moottoripyörääsi käyttötarkoituksesta riippuen.

Klikkaa haluamaasi osiota:

Kaupunkiajoon sopivat renkaat moottoripyörää

 

tc michelin t max 13

Käytätkö moottoripyörää/skootteria työssä tai kodin ja työpaikan välisiin matkoihin? Kaupunkiajo vaatii veronsa ajoneuvolta: jatkuvat pysähtymiset liikennevaloihin, muiden ajoneuvojen väistely, vaurioituneet tienpinnat… ja tietenkin ajaminen ympäri vuoden säästä riippumatta. Renkaiden tulee olla kulutusta kestäviä, jotta voit ajaa turvallisesti mahdollisimman pitkään.

Tätä ajatellen Michelin tarjoaa kaksi tuotesarjaa ajotavastasi riippuen.

1 – Urheilulliset moottoripyörät

Jos pidät urheilullisesta ajotyylistä ja haet elämyksiä, MICHELIN Pilot Street -tuotesarjat ovat hyvä valinta – muista valita valmistajan suosittelema koko.

Esim. MICHELIN Power 3 SC sopii skoottereille ja MICHELIN Pilot Street Radial moottoripyörille. Löydät nämä renkaat kaupunkiajosivulta.

commuting motorcycle

2 – Kaupunkiajoon tarkoitetut moottoripyörät

Jos käytät moottoripyörää kaupunkiajoon ja ajotyylisi on rento, löydät oikeat renkaat moottoripyörääsi todennäköisesti näistä tuotesarjoista:  MICHELIN Pilot Street, MICHELIN Pilot Street 2, MICHELIN City Pro ja MICHELIN M35.  Jos käytät skootteria kaupunkiajoon, suosittelemme jotakin seuraavista tuotesarjoista:  MICHELIN Road 4 SC, MICHELIN City Grip, MICHELIN City Grip 2, MICHELIN City Grip Saver, MICHELIN City Extra tai MICHELIN City Grip Pro. 

Löydät nämä renkaat kaupunkiajosivulta.

Muista tarkistaa, että saatavilla on oikea rengaskoko moottoripyörääsi.

3 – Maantiet ja maastopolut

Jos käytät moottoripyörää kaupunkiajoon arkisin, mutta myös ajoittain vapaa-ajalla maastossa, MICHELIN Anakee Street -tuotesarja on hyvä valinta.

Muista tarkistaa, että saatavilla on oikea rengaskoko moottoripyörääsi.

Ratarenkaat moottoripyörään

power performance cup

Etsitkö adrenaliinipiikkiä moottoripyöräilystä?

Kilparadalla testatut ratarenkaamme on valmistettu käyttämällä edistynyttä teknologiaa, joka on suoriutunut maailman vaativimpiin kuuluvien kilparatojen haasteista. Erittäin suorituskykyiset ja täydellisen turvalliset renkaat tavallista paremmalla pidolla.

Tarjoamme kaksi ratarengaskategoriaa eri käyttötarkoituksiin. Ensimmäinen on vapaa-ajalle, erityisesti osallistumiseen ratapäiviin, ja toinen kilpailuihin.

Ratapäivärenkaat

Kun hankit moottoripyörään renkaita ratapäivää varten, huomioi taitotasosi. hjeita oikean valinnan tekemiseen artikkelissa, jossa kerrotaan Voit lukea parhaista renkaista moottoripyörän ratapäiville.

Kilparenkaat

Jos osallistut kilpailuihin, Michelinin valikoimassa on sopivia renkaita niin amatööreille kuin kokeneillekin kuljettajille ja kaikentyyppisiin moottoripyöriin. Tavoitteemme on auttaa sinut voittajaksi! Löydät parhaat renkaat MICHELIN Power Performance -tuotesarjoista, jotka on erityisesti suunniteltu kestävyyttä ja nopeutta ajatellen (esim. MICHELIN Power Performance 24, MICHELIN Power Performance Cup ja MICHELIN Performance Slick) sekä MICHELIN Power Rain, joka tarjoaa erinomaisen pidon märissä olosuhteissa ja jopa sateessa.

Löydät kaikki kilparenkaat aiheeseen liittyvältä sivulta. Klikkaa tätä ja tutustu kilparenkaisiimme.

Muista tarkistaa, että saatavilla on oikea rengaskoko moottoripyörääsi.

Maastorenkaat moottoripyörään

michelin enduro

Maastoajosta voi nauttia monissa muodoissa. Motocrossissa, endurossa, trialissa ja rallissa ajetaan erilaisissa maastoissa, jolloin renkaissa tulee olla optimaalinen pito. MICHELIN tarjoaa kattavan valikoiman kilpailuissa testattuja renkaita, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja erilaisille alustoille (hiekka, seka, pehmeä, kova...).

Endurorenkaat

Endurorenkaiden mittojen tulee olla määräysten mukaiset, kun ajat maantiellä.

Endurorengasvalikoimaamme kuuluu erityiseen tarkoitukseen kehitettyjä tai yhteensopivia tuotesarjoja kovaan, pehmeään, hiekkaiseen tai vaihtelevaan maastoon.

Esim. MICHELIN Enduro Xtrem NHS, MICHELIN Enduro Medium, MICHELIN Enduro Hard ja MICHELIN Tracker.

Löydät kaikki endurorenkaamme aiheeseen liittyvältä sivulta. Klikkaa tätä ja tutustu endurorenkaisiimme.

Muista tarkistaa, että saatavilla on oikea rengaskoko moottoripyörääsi.

Motocross-renkaat

Motocross-rengasvaihtoehdot määräytyvät ensisijaisesti moottorin tilavuuden mukaan. Valitse sitten renkaat, jotka soveltuvat maastoon, jossa aiot ajaa. Löydät tarkempia ohjeita artikkelistamme, jossa käsitellään motocross-renkaiden valintaa.

Löydät kaikki motocross-renkaat aiheeseen liittyvältä sivulta. Klikkaa tätä ja tutustu motocross-renkaisiimme.

Muista tarkistaa, että saatavilla on oikea rengaskoko moottoripyörääsi.

Trial-renkaat

Hyvä pito on ratkaiseva ominaisuus, jotta voit ylittää vaikeimmat haasteet trial-reitillä, ja erikoistuotesarjamme on erityisesti kehitetty tätä ajatellen.

MICHELIN Trial Light on tämän kategorian paras renkaamme: se tarjoaa erinomaisen pidon niin kuivalla säällä kuin märässäkin maastossa, mutta on silti kevyt ja joustava. Jos haluat ylivertaista käsiteltävyyttä maaston pehmeydestä tai kovuudesta riippumatta, MICHELIN Trial Competition on jo vuosia ollut ammattilaistenkin suosikki pitonsa ja kestävyytensä ansiosta.

Löydät kaikki trial-renkaat aiheeseen liittyvältä sivulta.

Muista tarkistaa, että saatavilla on oikea rengaskoko moottoripyörääsi.

Ralli

Jos osallistut ralleihin, valitse luotettavaksi kumppaniksesi MICHELIN Desert Race, joka sopii mutkitteleville reiteille, tai hiekkateiden erikoisrengas MICHELIN Desert Race Baja. Ensin mainittu tarjoaa optimaalisen vakauden suurilla nopeuksilla sekä hyvät ajo-ominaisuudet mutkissa. Viimeksi mainittu on todella vankka vahvistettujen ripojen ansiosta, ja MICHELIN Bib Mousse -ratkaisullamme varustettuna se on käytännössä puhkeamaton.

Löydät kaikki rallirenkaat aiheeseen liittyvältä sivulta. Klikkaa tätä ja tutustu rallirenkaisiimme.

Muista tarkistaa, että saatavilla on oikea rengaskoko moottoripyörääsi.

Adventure- ja all-terrain- renkaat moottoripyörään

michelin anakee wild

Upeat maisemat, mahtavia kaarteita, aurinko paistaa – on aika lähteä tien päälle! MICHELIN-renkaiden ansiosta et joudu tinkimään ajonautinnosta tai turvallisuudesta.

Oikeiden renkaiden hankkiminen moottoripyörään lyhyitä tai pitkiä matkoja varten on ensimmäinen askel seikkailun ja vapauden janon tyydyttämiseen.

Valikoimassamme on useita tähän tarkoitukseen sopivia tuotesarjoja, jotka tarjoavat tavallista paremman pidon sekä erinomaisen käsiteltävyyden ja vakauden. Esim. MICHELIN Anakee -tuotesarjat, MICHELIN Road 6 ja MICHELIN Scorcher Adventure. (Viimeksi mainittu on erityisesti suunniteltu Harley Davidson -moottoripyöriin.)

Löydät Adventure- ja all-terrain-renkaat aiheeseen liittyvältä sivulta. Klikkaa tätä ja tutustu Adventure- ja all-terrain-renkaisiimme.

Muista tarkistaa, että saatavilla on oikea rengaskoko moottoripyörääsi.

Touring- ja Sporting- renkaat moottoripyörään

michelin pilotroad

Lähdössä seikkailuun? Renkaamme ovat luotettava kumppani matkalla, ajoitpa tasaisella maantiellä tai syrjäseuduilla uusien kokemusten perässä. Tavoitteemme on tarjota kestävät renkaat, joiden ansiosta voit ajaa minne tahansa mukavuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä.

Touring

Mikäpä olisi parempi irtiotto arjesta kuin roadtrip! Laaja rengasvalikoimamme tähän tarkoitukseen täyttää kaikki tarpeet sekä tarjoaa mahdollisimman turvallisen ja miellyttävän ajonautinnon. Esim. MICHELIN Road- ja Pilot Road -tuoteperheet.

Löydät kaikki Touring-renkaat aiheeseen liittyvältä sivulta. Klikkaa tätä ja tutustu Touring-renkaisiimme.

Muista tarkistaa, että saatavilla on oikea rengaskoko moottoripyörääsi.

Sporting

Jos nautit vauhdin hurmasta ja urheilullisesta ajotyylistä, MICHELIN Power- ja MICHELIN Pilot Power -tuoteperheet täyttävät odotuksesi.
Esim: MICHELIN Power 5, MICHELIN Power GP, MICHELIN Power Cup 2, MICHELIN Power Cup Evo, MICHELIN Power Slick 2, MICHELIN Pilot Power 2CT ja MICHELIN Pilot Power 3.

Löydät kaikki Sporting-renkaat aiheeseen liittyvältä sivulta. Klikkaa tätä ja tutustu Sporting-renkaisiimme.

Muista tarkistaa, että saatavilla on oikea rengaskoko moottoripyörääsi.

Custom-renkaat

michelin commander iii florent giffard

Custom-moottoripyörän selässä voit nauttia vapaudesta ja kauniista maisemista pitkillä reissuilla.

Valitse renkaat custom-moottoripyörääsi MICHELIN Commander -tuoteperheestä, esimerkiksi MICHELIN Commander III Cruiser tai MICHELIN Commander III Touring. Jos moottoripyöräsi on Harley Davidson, MICHELIN Scorcher -tuotesarja on hyvä valinta.

Löydät kaikki Custom-renkaat aiheeseen liittyvältä sivulta. Klikkaa tätä ja tutustu Custom-renkaisiimme.

Muista tarkistaa, että saatavilla on oikea rengaskoko moottoripyörääsi.

Retro-moottoripyöränrenkaat

michelin road classic

MICHELIN on suunnitellut MICHELIN Road Classic -renkaat vintage-moottoripyörien ystäviä ajatellen. Näissä renkaissa on hyödynnetty nykyaikaista teknologiaa, jotta saat kaiken irti klassisesta moottoripyörästäsi – vakaudesta ja pidosta tinkimättä.

Tutustu MICHELIN Road Classic -renkaaseen.

Vyö- vai ristikudosrenkaat?

moottoripyörä picto vyörengas vinkkejä ja ohjeita

Radiaalirenkaassa kudoslangat kulkevat lähes pyörän säteen suuntaisesti jalka-alueesta jalka-alueeseen.. Ylimpänä kulutuspinnan alla on kudoskerroksista koostuva tukivyö. Tämän seurauksena renkaan kulutuspinta ja sivu toimivat itsenäisesti.

Joustavampien sivujen ansiosta radiaalirenkaan kulutuspinta tarttuu hyvin tienpintaan. Kontaktialue on lyhyempi mutta laajempi kuin ristikudosrenkailla, jolloin renkaan pito on parempi suurissakin kallistuskulmissa. Paine jakautuu tehokkaammin maakosketuksessa, minkä ansiosta renkaan kuluminen on tasaisempaa.

Lisäksi radiaalirenkaat ovat miellyttävämmät ajettaessa suurilla nopeuksilla. Tämäkin johtuu joustavista sivuista, jotka vaimentavat tienpinnan epätasaisuuksien aiheuttamia iskuja.

Moto Piktogrammi luottokortti vinkkejä ja ohjeita

. Ristikudosrenkaan runko koostuu ristikkäin ladotuista kudoskerroksista. Kerrokset ladotaan niin, että kudokset muodostavat ristikkäiskuvion. Koko rakenne on kauttaaltaan yhtenäinen; sivut ovat kiinteästi yhtä kulutuspinnan kanssa.

Ristikudosrenkaat pystyvät kantamaan suuremman kuorman, koska niiden sivut ovat jäykemmät. Suurilla nopeuksilla ristikudosrenkaiden muoto saattaa muuttua niin paljon, että niiden suorituskyky heikkenee. Ristikudosrenkaat soveltuvat parhaiten kohtuullisella nopeudella ajettaville ajoneuvoille, joissa on pieni tai keskikokoinen moottori ja joustava runko.

Ristikudosrenkaista on olemassa puolivyörenkaaksi kutsuttu versio, jossa rengasosiota on jäykistetty lisäämällä siihen vyö. Jotkin raskaat moottoripyörät on hyväksytty valmistajan toimesta puolivyörenkailla hyvän kestävyyden takaamiseksi.

Miten ristikudosrenkaat erottaa puolivyörenkaista?

Puolivyörenkaan tunnistaa renkaan kokomerkinnässä olevasta B-kirjaimesta.
Esimerkki: 180/65 B 16
Jos kyseessä on ristikudosrengas (ei puolivyörengas), B-kirjaimen sijaan merkinnässä on viiva.
Esimerkki: 180/65 - 16

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.