Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
Are reinforced tyres mandatory for utility vehicles?

OVATKO VAHVISTETUT RENKAAT PAKOLLISIA HYÖTYAJONEUVOISSA?

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Mitä vahvistetut renkaat ovat? Mihin niitä käytetään? Mitkä ovat niiden edut? Ovatko ne pakolliset jakeluautoissa? Vastaamme näihin kysymyksiin artikkelissamme.

Mitä vahvistettu rengas tarkoittaa?

Vahvistetut renkaat ovat renkaita, joiden runko on nimensä mukaisesti vahvistettu. Vahvistetun rungon tarkoituksena on parantaa niiden lujuutta, jotta ne kestävät raskaampia kuormia.

Vahvistetut renkaat kestävät raskaita kuormia ja töyssyjä, kuten jalkakäytävän reunakiveyksiä ja tien epätasaisuuksia, kuten tiellä olevia kuoppia.

Mistä tunnistat vahvistetun renkaan?

Vahvistetut renkaat tunnistaa sivussa olevasta merkinnästä. Merkintöjä on useita: 

"C"-merkintä

"C"-merkintä

"C"-merkintä on tarkoitettu jakeluautoille ja muille kevyille hyötyajoneuvoille. Koska näissä ajoneuvoissa yleensä kuljetetaan raskaita kuormia, ne vaativat vahvistetut renkaat.

"C"-merkityt renkaat on suunniteltu erityisesti tätä ajoneuvotyyppiä varten. Niiden kantavuustunnus on suurempi kuin perinteisten renkaiden.

Huomaa, että samalla rengaskoolla voi olla useita kantavuustunnuksia. Esim 235/65R16 MICHELIN Agilis CrossClimate kantavuustunnuksella 115/113 tai 121/119. Siksi valinta on tehtävä ajoneuvon kuormituksen mukaan.

XL- ja REINF (tai RF) -merkinnät

XL- ja REINF (tai RF) -merkinnät

XL-merkintä (Extra Load) tarkoittaa, että renkaan kantavuus on suurempi kuin samankokoisten vakiorenkaiden. Tämä tarkoittaa, että se kestää suurempia paineita.

REINF- tai RF (vahvistettu) -merkintä osoittaa myös, että renkaan kantavuustunnusta on nostettu kestämään suurempia kuormia.

Huomaa, että XL- ja REINF-merkintöjä ei ole tarkoitettu jakeluautoille, vaan painavammille henkilöautoille.

Jakeluautoon tarkoitetuissa, C-merkinnällä varustetuissa renkaissa onkin jo vahvistettu runko.

Ovatko vahvistetut renkaat pakolliset hyötyajoneuvoissa?

Joissakin tapauksissa ajoneuvoon on ehdottomasti asennettava vahvistetut renkaat. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

  • Jos sinulla on jakeluauto tai hyötyajoneuvo, se on ehdottomasti varustettava C-merkinnällä varustetuilla renkailla.
  • Jos ajat pienikokoista hyötyajoneuvoa, joka vastaa henkilöautoa (esim. Citroën Berlingo tai Renault Kangoo), siihen ei tarvitse asentaa C-merkittyjä renkaita, vaan joskus XL- tai REINFORCED-renkaat.
  • XL- ja REINF-renkaat on suunniteltu raskaille henkilöautoille, eivätkä ne ole pakollisia jakelu- ja hyötyajoneuvoissa.
hyötyajoneuvo

Jos olet epävarma, lue valmistajan suositukset ajoneuvon ohjekirjasta. Jos vaatimusta C-merkinnällä varustetusta renkaasta ei mainita ohjekirjassa, noudata vain ilmoitettua kuormitustunnusta.

Vahvistetut MICHELIN-renkaat

Kaikissa MICHELIN Agilis -sarjamme renkaissa on "C"-merkintä, ja se on erityisesti suunniteltu vastaamaan jakeluautosi kuormitusrajoituksia ja käyttöä.

michelin agilis 3

MICHELIN Agilis 3

Pidä huolta liiketoiminnastasi ja ympäristöstä kestävillä MICHELIN Agilis 3 -renkailla, jotka tarjoavat pitkän käyttöiän ja paremman polttoainetalouden. Tämä ekologisesti suunniteltu jakeluauton rengas pienentää merkittävästi CO2-jalanjälkeä(2) ja vähentää jätettä(3). Vankka rakenne parantaa renkaan kestävyyttä(4).

michelin agilis crossclimate

MICHELIN Agilis CrossClimate

Jakeluautoihin ja kevyisiin kuorma-autoihin suunniteltu renkaamme ("C"-merkintä) tarjoaa turvallisuutta, kestävyyttä ja pitoa varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Vahvistettu rakenne suojaa rengasta sivuun kohdistuvilta vaurioilta ja kumiseos varmistaa kestävyyden. Tämä rengas tarjoaa johtavan jarrutuskyvyn kuivalla tiellä(5) ja A-luokituksen märkäpidossa(6), mikä parantaa turvallisuutta ja pitoa haastavilla alustoilla, kuten mudassa, nurmikolla, soralla ja lumella (3PMSF)(7)

michelin agilis alpin

MICHELIN Agilis Alpin

Vahvistettu ("C"-merkintä) MICHELIN Agilis Alpin -rengas on suunniteltu tarjoamaan korkeatasoista turvallisuutta, hallittavuutta ja liikkuvuutta talvella kevyille hyötyajoneuvoille. Erinomainen kiihtyvyys lumella(8) takaa optimaalisen hallinnan ja liikkuvuuden (3PMSF). Sen vahvistettu rakenne kestää raskaita kuormia ja vaativia olosuhteita.

Älä unohda painetta!

Riippumatta siitä, minkä vahvistetun renkaan valitset ajoneuvoosi, on tärkeää säätää rengaspaine kerran kuukaudessa vastaamaan ajoneuvonvalmistajan suosituksia tai  jos niitä ei ole, rengasvalmistajan suosituksia.

OIKEUDELLINEN ILMOITUS  

(1) Keskimääräinen tulos verrattuna edeltäjään.  TÜV SÜD 2012 jarrutustesti märällä tiellä 195/65 16 C 104/102 R -renkailla (60-20 km/t).

(2) - CO₂ -Perustuu Michelinin teknologiakeskuksessa syyskuussa 2019 tehtyyn sisäiseen elinkaarianalyysiin. Tutkimuksessa verrattiin keskenään MICHELIN Agilis 3- ja MICHELIN Agilis+ -renkaita rengaskoossa 235/65 R16 115/113R. MICHELIN Agilis 3-renkaalla on 1,3 kg pienemmät CO2-päästöt rengasta kohden 1000 km matkalla verrattuna MICHELIN Agilis+ -renkaaseen. Perustuu laskelmaan, jossa pakettiauton rengasvarustuksena on neljä MICHELIN Agilis 3 -rengasta ja auton ajokilometrimäärä on 20 000 km vuodessa, jolloin CO2-säästöt ovat 104 kg. Jos oletetaan, että yksi puu varastoi keskimäärin 35 kg hiilidioksidia vuodessa (lajista​​ ja iästä riippuen - lähde:  CSR & kestävän kehityksen alusta), 104 kg:n vuotuinen säästö vastaa arviolta kolmen puun istutusta.

(3) - renkaan paino - MICHELIN Agilis 3 on yksikköpainoltaan jopa 1,6 kg kevyempi kuin MICHELIN Agilis+. 

(4) - teknologia - Renkaan sivussa on ainutlaatuiset kumivahvikkeet, jotka suojaavat rengasta sivuun kohdistuvilta vaurioilta sekä hankausta kestävä kumiseos, joka on peräisin kuorma-autonrenkaiden teknologiasta.

(5) - jarrutuskyky kuivalla tiellä – IDIADAn Michelinin toimeksiannosta suorittamat jarrutustestit kuivalla tiellä vuosina 2017 ja 2019 rengaskoossa 235/65 R16C 115/113 R, testiautona Mercedes-Benz Sprinter, verrattuna tärkeimpiin kesä-, talvi- ja ympärivuotisiin renkaisiin (MICHELIN Agilis CrossClimate (40,7 m) verrattuna seuraaviin renkaisiin: BRIDGESTONE Duravis 660 (41,7 m), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (41,7 m), CONTINENTAL VanContact Winter (47,1 m), PIRELLI Carrier™ Winter (46,9 m), & MICHELIN Agilis CrossClimate (41,5 m) verrattuna CONTINENTAL VanContact™ 4Season -renkaaseen (47,1 m), PIRELLI Carrier™ All Season -renkaaseen (44,0 m). Ja vuonna 2019 MICHELIN Agilis CrossClimate (46,2 m) verrattuna GOODYEAR Vector 4 Seasons Cargo -renkaaseen (49,5 m)

(6) - märkäpito - MICHELIN Agilis CrossClimate -renkaalla on A-luokitus märkäpidossa EU-rengasmerkintäjärjestelmässä.

(7) - Suorituskyky lumella - MICHELIN Agilis CrossClimate on sertifoitu talvikäyttöön ja se on saanut 3PMSF-merkinnän (3 Peak Mountain Snowflake). 

(8) - Suorituskyky lumella - MICHELIN Agilis Alpin on sertifoitu talvikäyttöön ja se on saanut 3PMSF-merkinnän (3 Peak Mountain Snowflake). 

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.