Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
image couverture paysage

NÄIN VALITSET PARHAAT JAKELUAUTON OFF ROAD -RENKAAT

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Jotta voit valita parhaat off road -renkaat jakeluautoon, on tärkeää huomioida oikeat kriteerit käyttötarkoitusta ajatellen. Jatka lukemista ja selvitä, miten valitset oikeat renkaat jakeluautoosi.

Off road- vai all terrain -renkaat jakeluautoon?

Ensinnäkin on tärkeää tietää, mitä eroa on jakeluauton off road -renkailla ja all terrain -renkailla. Off road -olosuhteilla tarkoitetaan yleensä haastavia luonnonmaastoja, joihin jakeluautoa ei ole suunniteltu. Ainoastaan nelivetoautot on suunniteltu tällaisiin olosuhteisiin.

Jakeluautolla saattaa kuitenkin joutua ajamaan tavallisia teitä haastavammilla alustoilla.

Millaisissa maastoissa ajat?

Olipa kyse ruohottuneista teistä, märästä tai mutaisesta maasta, lumesta, sorasta tai mukulakivistä, saatat joskus joutua ajamaan liukkaalla alustalla tai pehmeässä maastossa, joihin ajoneuvo voi jäädä kiinni tai joissa voi olla yksinkertaisesti vaarallista ajaa.

Ammattisi luonteesta riippuen saatat joutua ajamaan hankalassa maastossa tai esteiden yli. Tunnistat varmasti jonkin seuraavista tapauksista:

The thick, reinforced sidewalls of the MICHELIN Agilis make it an excellent off-road tyre for vans.

1 – Ajat enimmäkseen kaupungissa

Jos esimerkiksi toimitetaan tavaraa kaupunkialueella, renkaat osuvat helposti jalkakäytävän reunukseen.

Voit myös ajaa tiellä oleviin kuoppiin, joita on syntynyt sääolosuhteiden vaikutuksesta.

Jotta renkaan sivuseinämän vaurioitumisen (selvästi näkyvät pullistumat) riskiä voidaan pienentää, suosittelemme renkaita, joissa on paksut ja vahvistetut sivuseinämät. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi MICHELIN Agilis 3 (kesä) ja MICHELIN Agilis X ICE NORTH (talvi) tai MICHELIN Agilis CrossClimate ((all-season).

The thick, reinforced sidewalls of the MICHELIN Agilis make it an excellent off-road tyre for vans.

2 – Ajat rakennustyömailla

 

Jos ajat työsi puolesta rakennustyömailla, voit joutua ajamaan erityisen haastavilla pinnoilla, kuten mudalla ja kivikossa. Tällöin tarvitset kestävät renkaat, jotka on erityisen hyvin suojattu viilloilta ja puhkeamiselta.

 

Tässä tapauksessa suosittelemme asentamaan jakeluautoosi MICHELIN Agilis CrossClimate -renkaat, jotka toimivat hyvin varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn tai MICHELIN Agilis X ICE NORTH -renkaat äärimmäisiin talviolosuhteisiin.

A good all-terrain van tyre must be able to withstand the difficult surfaces of construction sites

3 – Ajat enimmäkseen maaseudulla

Maaseudulla ajetaan usein seututeillä. Jotkut niistä ovat hyvin hoidettuja ja toiset eivät, ja joitakin ei ehkä kunnossapidetä lainkaan.

Teiden kunnossapidosta on viime vuosina leikattu, joten teillä saattaa olla kuoppia (joskus suuriakin), niitä voi olla paljon ja niitä voi olla paikkailtu enemmän tai vähemmän. Lisäksi saatat joutua ajamaan kivisillä, mutaisilla tai ruohottuneilla teillä, jotta pääset syrjässä olevien rakennusten tai asumusten luo.

Valitse kestävät, erittäin suorituskykyiset renkaat, jotka tarjoavat erinomaisen pidon tällaisessa vaikeassa maastossa. Suosituksemme ovat: MICHELIN Agilis 3 (kesä) ja MICHELIN Agilis X ICE NORTH (talvi) tai MICHELIN Agilis CrossClimate (varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn).

Jakeluauton all-terrain-renkaat

Michelinin insinöörit ovat omistautuneet innovaatioille ja kehittävät maailman edistyksellisimpiä autonrenkaita tarjotakseen jokaiselle kuljettajalle erinomaisen ajokokemuksen.

MICHELIN Agilis -renkaat on erityisesti kehitetty jakeluautoihin, ja ne tarjoavat paremman pidon haastavilla ajoalustoilla.

MICHELIN Agilis CrossClimate - EN

Optimaalinen pito maastosta riippumatta

Ajaminen mudassa, ruohottuneilla teillä, sorateillä ja lumella sujuu nyt vaivatta MICHELIN Agilis CrossClimate -renkaiden ansiosta. Niissä on V-mallinen pintakuvio suurilla kuviopaloilla ja leveillä urilla, joten ne tarjoavat erinomaisen pidon haastavassakin maastossa. Lisäksi ne varmistavat veden poistumisen ajettaessa märillä pinnoilla.

Parempi kestävyys

Vaikeassa maastossa on suurempi rengasrikon ja renkaan nopean kulumisen riski. Siksi MICHELIN Agilis CrossClimate -renkaat ovat rakenteeltaan tavallista vankemmat.

Niiden sivussa on ainutlaatuiset kumivahvikkeet, jotka suojaavat rengasta iskuilta. Lisäksi niiden valmistuksessa käytetään hankausta kestävää kumiseosta, joka perustuu innovatiiviseen kuorma-autonrenkaiden teknologiaan, mikä tekee niistä entistäkin vahvemmat.

Monipuolinen jakeluauton rengas varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn

Voi olla aikaa vievää ja kallista vaihtaa kesä- tai talvirenkaita aina vuodenajan vaihtuessa. Toisaalta turvallisuuden pitäisi olla etusijalla kaikissa sääolosuhteissa, niin kesällä kuin talvellakin.

Siksi MICHELIN Agilis CrossClimate on sopiva valinta varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

MICHELIN Agilis CrossClimate on talvikäyttöön sertifioitu (3PMSF), eli sen suorituskyky lumella ja märillä pinnoilla on testattu ja validoitu.

Tässä renkaassa yhdistyvät kesä- ja talvirenkaiden parhaat puolet, joten se tarjoaa tarvittavan suorituskyvyn ympäri vuoden säästä ja lämpötilasta riippumatta.

Lisätietoja jakeluauton all-season-renkaista

 

Pitkäkestoisin rengas kaikissa luokissa(1)(2)

Mitä pidempään renkaasi kestävät, sitä enemmän säästät. Kuluneiden renkaiden vaihtaminen on kallista ja vie aikaa.

MICHELIN Agilis CrossClimate on suunniteltu kestämään ja säilyttämään suorituskykynsä mahdollisimman pitkään.

Se tarjoaa keskimäärin 25 % enemmän ajokilometrejä kuin muiden tärkeimpien kilpailijoiden kesä- ja talvirenkaat ja 39 % enemmän kuin tärkeimpien kilpailijoiden all-season-renkaat(1)(2).

Tämän pitkäkestoisuuden ansiosta säästät keskimäärin neljä rengasta 100 000 km kohden.(3)

OIKEUDELLISET ILMOITUKSET

(1) – käyttöikä – DEKRA-testauslaitoksen Michelinin toimeksiannosta vuonna 2017 suorittamat kestävyystestit rengaskoossa 235/65 R16C 115/113 R, testiautona Mercedes-Benz Sprinter, verrattuna tärkeimpien kilpailijoiden premium-luokan kesä-, talvi- ja all-season-renkaisiin (KESÄ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50 145 km); BRIDGESTONE Duravis 660 (42 760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29 660 km), TALVI MICHELIN Agilis CrossClimate (50 412 km), CONTINENTAL VanContact Winter (32 863 km), PIRELLI Carrier™ Winter (33 009 km); ALL SEASON MICHELIN Agilis CrossClimate (47 702 km) CONTINENTAL VanContact™4Season (21 396 km), PIRELLI Carrier™ All Season (30 467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons (29 790 km)). Kestävyystesti ajettiin keskimääräisessä todellisessa käytössä (D50), ja ajetun testimatkan pituus oli 10 000 km, mistä käyttöikä ekstrapoloitiin 1,6 mm:n kuviosyvyyteen saakka. 

 

 

(2) – käyttöikä – Michelinin sisäinen tutkimus, johon osallistui DEKRA-testauslaitos (Narbonnen rata) joulukuusta 2020 helmikuuhun 2021 rengaskoossa 235/65R16C 115/113 R, testiautona Renault Master, MICHELIN Agilis CrossClimate (29 789 km) verrattuna BRIDGESTONE Duravis All Season -renkaaseen (22 023 km). Kestävyystesti ajettiin keskimääräisessä todellisessa käytössä (D50), ja ajetun testimatkan pituus oli  9 421 km, mistä käyttöikä ekstrapoloitiin 1,6 mm:n kuviosyvyyteen saakka. 

 

 

(3) – säästö – neljän renkaan keskimääräinen säästö 100 000 km kohden, vertailukohtana merkittävimmät kilpailevat all-season-renkaat. Sisäinen laskelma, joka perustuu Value Tool for Fleet -työkaluun, rengaskoko 235/65 R16 115/113R, jakeluauto, jonka vuotuinen ajokilometrimäärä on 100 000 km ja ajoneuvon elinkaaren pituus 1 vuosi (MICHELIN Agilis CrossClimate: 4 rengasta, Continental VanContact 4 Seasons : 12 rengasta, Pirelli Carrier AllSeason: 8 rengasta, Goodyear Vector 4Seasons Cargo: 8 rengasta ja Bridgestone Duravis All Season: 8 rengasta).

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.