Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
background image

KESÄ-, TALVI- VAI ALL-SEASON -RENKAAT?

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Etkö tiedä, millaiset renkaat tarvitset? Aja turvallisesti tiellä säästä huolimatta tämän oppaan avulla käyttämällä oikeita renkaita joka vuodenaika.

Ero kesärenkaiden, all season -renkaiden ja talvirenkaiden välillä

Mitä ovat kesärenkaat?

Kesärenkaat on suunniteltu käytettäviksi lämpimien kuukausien aikana, kun lämpötila kohoaa usein 40 °C:seen tilapäisesti tai jopa pidemmiksi ajoiksi. Niitä voi käyttää myös ympäri vuoden alueilla, joissa ei ole talvea. Niissä on matalampi kulutuspintakuvio ja jäykempi, tarttuvampi kulutuspintaseos, joka tarjoaa erinomaisen pidon kuivilla ja märillä pinnoilla. Kesärenkaat on suunniteltu erityisesti tarjoamaan optimaalisen suorituskyvyn yli 7 °C:n lämpötiloissa. Ne maksimoivat tarkan käsittelyn ja takaavat, että auto pysyy vakaana kääntyessäsi tai jarruttaessasi.

Mitkä ovat talvirenkaat?

Talvirenkaat ovat kesärenkaiden vastakohta – ne on erityisesti suunniteltu turvalliseen ajamiseen alle 7 °C:n lämpötiloissa ja äärimmäisissä olosuhteissa, kuten jäällä ja lumessa. Kesärenkaisiin verrattuna talvirenkaissa on tunnusomainen kulutuspintakuvio syvemmillä ja useammilla lovilla, jotka parantavat pitoa lumella ja jäällä. Ne on myös valmistettu joustavammasta materiaalista, mikä auttaa niitä pysymään pehmeinä ja valmiina tarttumaan tien pintaan jopa pakkasella. 

Mitkä ovat all-season-renkaat?

All-season-renkaissa tai ympärivuotisissa renkaissa, joiksi  niitä myös kutsutaan, on yhdistetty kesä- ja talvirenkaan ominaisuuksia, ja niitä voidaan käyttää aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Niissä on enemmän kuviouria kuin kesärenkaissa, mikä helpottaa pitoa lumisilla teillä, ja samalla ne pystyvät mukautumaan lämpimämpiin keleihin. Ne ovat helpoin valinta, jos autoa käytetään vain kesän ja talven leudoissa lämpötiloissa ja satunnaisissa lumikuuroissa. All season-renkaat varmistavat hyvän etenemiskyvyn ja turvallisuuden lämpötilan ollessa -10 °C ja +30 °C välillä.

Kesärenkaat vs. talvirenkaat

Vaikka renkaat voivat näyttää samanlaisilta, kesällä ei suositella, sillä pehmeämpi kulutuspinta kuluu nopeammin kuumalla asfaltilla.. Auton ajettavuus heikkenee, jarrutusmatkat ovat pidemmät,  ja myös polttoaineen kulutus saattaa kasvaa.

Emme myöskään suosittele kesärenkaiden käyttöä talvella, sillä niitä ei ole suunniteltu kylmiin lämpötiloihin. Vailla talvirenkaiden syvempää pintakuviota ja lisäuria kesärenkailla  ei saavuteta riittävää pitoa lumella eikä varsinkaan jäällä.saada tarttumapintaa jäisellä tai lumisella säällä.  Jos kesärenkailla ajetaan talvella, jarrutusmatkat voivat kasvaa kaksinkertaisiksi verrattuna talvirenkaisiin. Kesärengas menettää joustavuutensa lämpötilan laskiessa, mikä heikentää sen suorituskykyä lumella, jäällä ja loskassa. Kesärengas voi vaurioitua talvikäytössä, sillä renkaan kumiseosta ei ole suunniteltu alhaisiin lämpötiloihin.

Entä mitä eroa on kesärenkailla ja all-season -renkailla?  Jos sinun pitää valita näiden kahden välillä, lue tämä artikkeli.

MICHELININ kesärenkaiden, talvirenkaiden ja all-season-renkaiden suhteellinen suorituskyky

MICHELIN CROSSCLIMATE+
Vs. MICHELIN Primacy 4 & MICHELIN Alpin 6
MICHELIN CROSSCLIMATE+
Vs. MICHELIN Pilot Sport 4 & MICHELIN Pilot Alpin 5

MICHELIN Primacy 4 ja Pilot Sport 4 -kesärenkaat suoriutuvat parhaiten kuivilla ja märillä teillä kuumassa kesäsäässä. Niiden elinikä on erinomainen, kuten MICHELIN-brändin renkailta voi odottaakin.

MICHELIN CrossClimate+ -renkaat ovat all-season -renkaita, jotka suoriutuvat hyvin sekä kesällä että talvella, ja jopa lumessa. Ne ovat yhtä kestäviä kuin kesärenkaat, minkä vuoksi ne ovat tämän luokan johtavia renkaita.

MICHELIN Alpin 6 ja MICHELIN Pilot Alpin 5 -talvirenkaat ovat parhaan suorituskyvyn tarjoavat renkaat haastavaan talvisäähän, mukaan lukien lumiset ja jäiset olosuhteet.

Miten talvirenkaat vaihdetaan kesärenkaisiin

Riippuen asuinpaikkasi sääolosuhteista yleinen sääntö, että sinun kannattaa vaihtaa kesärenkaat talvirenkaisiin kun lämpötila on ollut pidempään alle 7 °C. Kannattaa odottaa, että lämpötila vakautuu, sillä joskus kyseessä on vain lyhyt kylmä kausi. Sama käytäntö toimii silloin, kun sää alkaa lämmetä. Kun lämpötila alkaa olla pidempään yli 7 °C, voit vaihtaa kesärenkaat takaisin.

Jos sinulla on all-season-renkaat, sinun ei tarvitse huolehtia renkaiden vaihdosta. Ne takaavat mielenrauhaa ympäri vuoden.

Miten paljon maksaa asentaa autooni vuodenaikaan sopivat renkaat?

Asensitpa renkaat sitten perheautoon, farmariautoon, sähköautoon, urheiluautoon, maasturiin tai SUV:hen, oikeiden renkaiden valinta on erittäin tärkeä vaihe. Kulut riippuvat ajoneuvosi koosta ja valitsemastasi vuodenaikarenkaasta. Esimerkiksi MICHELIN Primacy 4 kesärengasta on saatavana 104 koossa (15-20 tuuman välillä): löydät hinnat verkosta tai jälleenmyyjältäsi.

Toisin kuin kesärenkaat, all-season -renkaita voi käyttää turvallisesti talvisin, mikä vaikuttaa niiden hintaan. Ajoneuvon asentaminen all-season -renkailla on silti halvempaa kuin ostaa autoon sekä kesä- että talvirenkaat. Näissä monipuolisissa renkaissa yhdistyvät kesä- ja talvirenkaiden teknologiat, ja ne tarjoavat korkeatasoisen suorituskyvyn ja turvallisuuden kaikissa sääolosuhteissa. Niiden hybridi luonne tekee niistä taloudellisen vaihtoehdon pitkällä aikavälillä.  Hae hintoja verkosta tai kysy jälleenmyyjältäsi.

MICHELIN-korjaamo: Autamme sinua valitsemaan oikeat renkaat sinulle ja autollesi

Winter tires vs All-season tires : which tires should you buy? | Michelin Garage

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.