Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
4w 483 tire michelin e primacy en product in context 1 nosignature 16 slash 9

Miten valita oikeat renkaat sähköautoon

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Renkaiden vaihtamisen yhteydessä on tärkeää ymmärtää, miten sähköautojen renkaat eroavat polttomoottoriajoneuvojen renkaista. Tutustu sähköauton renkaiden valmistukseen ja siihen, mitä niiden mustan kumisen ulkokuoren alla on.

Ovatko sähköautojen renkaat samanlaisia kuin polttomoottoriajoneuvojen renkaat?

Sähköajoneuvot ja perinteiset polttomoottoriajoneuvot saattavat näyttää samalta, ja joskus niissä voi olla jopa samat renkaat!  Muista, että kaikki renkaamme soveltuvat sähköajoneuvoihin, vaikka MICHELIN Pilot Sport EV- ja MICHELIN e·Primacy -renkaat on suunniteltu erityisesti näitä ajoneuvoja varten.

Sähköautossa, jossa on sille suunnitellut renkaat, toimintasäde ja sisätilan hiljaisuus ovat silmiinpistävimpiä ominaisuuksia. Heti kun painat sähköauton kaasupoljinta, 100 % ajoneuvon tehosta on välittömästi käytettävissäsi. Sen sijaan polttomoottorilla varustetussa ajoneuvossa moottori saa tehon asteittain. Tämä tarkoittaa, että painonsiirto kiihdytyksen aikana voi olla paljon voimakkaampaa kuin polttomoottorikäyttöisessä ajoneuvossa.

Michelin on jatkuvasti parantanut renkaidensa suunnittelua optimoidakseen sekä bensiini- että sähköautojen suorituskyvyn. Toimintasäde, sisätilojen hiljaisuus ja renkaiden pitkäikäisyys on optimoitu samalla kun sähköauton turvallisuus ja ajonautinto säilyvät korkealla tasolla.

Ovatko sähköautojen renkaat samat kaikille autotyypeille?

4w 461 tire michelin crossclimate 2 en us product in context dry no signature 16 slash 9

Michelin suunnittelee renkaat käyttötarkoituksen mukaan. Renkaan on vastattava erilaisiin ajovaatimuksiin, aivan kuten kaikissa muissakin autotyypeissä.

Esimerkiksi sähköisen urheiluauton ja sähköisen kaupunkiauton kuljettajilla on hyvin erilaiset odotukset ajoneuvostaan. Sähköurheiluauton kuljettajat odottavat renkailta hyvää ohjaustarkkuutta ja kykyä välittää ajoneuvon tehon ajoalustaan. He hakevat todellista ajonautintoa. Siksi sähköurheiluajoneuvojen renkaissa tulee yhdistää sekä sähköajoneuvojen erityispiirteet että ajotarkkuus.

Sähköurheiluauton renkaiden haasteet

Tämän tuntemuksen saavuttaminen sähköurheiluauton renkaalla edellyttää huomattavaa tutkimus- ja kehitystyötä. Heikommin reagoiva pehmeä rengas vaikuttaa kokonaisvaltaiseen ajokokemukseen, ja kuljettaja menettää monia ajoneuvon urheilullisista ominaisuuksista. Tästä syystä tarvitaan urheiluauton rengas, joka pystyy täyttämään sähköauton vaatimukset.

Sähköurheiluautoissa on tehokas sähkömoottori, jotka tarjoaa välittömän vääntömomentin ja nopean kiihtyvyyden. Tehokasta moottoria varten tarvitset tehokkaan akun, mikä lisää painoa. Sähköurheiluauton akku painaa keskimäärin 400 kg. Tämän painon ja tehon vuoksi autoa on hallittava erinomaisesti ja kiinnitettävä huomiota akun kapasiteetin säilyttämiseen, sillä lisäkuormitus heikentää akun toimintakykyä. Haasteena on siis lähinnä saavuttaa tarkka tasapaino ohjauksen ja lisämassaan liittyvän autonomian välillä.

Mistä tiedät, mitkä renkaat sopivat sähköautoosi?

Monet autonvalmistajat ovat jo antaneet tunnustusta Pilot Sport -perheen renkaille ja todenneet niiden täyttävän sähköautojensa vaatimukset sekä ensiasennus- että jälkimarkkinoilla.

MICHELIN Pilot Sport EV -renkaaton suunniteltu niin, että ne täyttävät sähköurheiluautojen vaatimat erityiset suorituskykyominaisuudet ensiasennusmarkkinoilla.

MICHELIN Pilot Sport EV on innovatiivinen rengas, jolla on parempi kaarrevakaus, jolloin ajotuntuma pysyy samalla tasolla kuin polttomoottorilla varustetussa ajoneuvossa. 15 % parempi kaarrevakaus(1) kompensoi ajoneuvon akun tuoman suuremman painon.

MICHELIN Pilot Sport EV tarjoaa myös 60 kilometriä pidemmän toimintamatkan(2)  ja vähentää samalla melutasoa 20 %(3), jolloin voit nauttia ajamisesta mahdollisimman paljon ja pidempään.

Michelin kehittää myös erityismerkinnällä varustettuja renkaita eri sähköautomalleille, kuten Mercedes-AMG, Porsche ja Tesla. Merkintä tarkoittaa, että renkaat on suunniteltu täysin autonvalmistajan vaatimusten mukaan, ja tämä koskee myös sähköauton renkaita.

MICHELIN Pilot Sport EV tire: Electrified road control, made to last | Michelin

liv mich eprimacy close up master v03 njo 2

Kaupunkiautoihin ja muihin premium-luokan ja keskikokoisiin ajoneuvoihin kannattaa valita MICHELIN e·Primacy -renkaat, jotka ovat Michelinin ensimmäiset ekologisesti suunnitellut renkaat.

MICHELIN e.Primacy -rengas on tärkeä edistysaskel  ympäristöystävällisten renkaiden kehityksessä.

MICHELIN e.Primacy on premium-markkinoiden paras rengas vierintävastuksen suhteen.(4)(5)

MICHELIN E.Primacy -rengas voi lisätä sähköauton toimintamatkaa jopa 7 %(6). Kaikkien näiden ominaisuuksien lisäksi myös muut ominaisuudet, kuten märkäpito ja pitkäikäisyys, ovat korkeaa luokkaa(7)(8), mikä takaa korkean turvallisuustason.

Michelin räätälöi laajan valikoiman renkaita sähköautojen valmistajille. Tunnistat ne renkaan kyljessä olevasta merkinnästä.

New MICHELIN e.PRIMACY Tyre - Eco-responsible, made to last

 

Katso muut aiheeseen liittyvät artikkelit

OIKEUDELLISET ILMOITUKSET

MICHELIN Pilot Sport EV

(1) Kaarrevakaus - Sisäinen, renkaiden kaarrevakautta mittaava tutkimus, joka suoritettiin koneellisesti lokakuussa 2020 rengaskoossa 255/45 R19. Vertailurenkaina MICHELIN Pilot Sport EV ja MICHELIN Pilot Sport 4 SUV.

(2) - Pidempi sähköauton kantama - Sisäiset vierintävastusmittaukset 10/2020, rengaskoko 255/45 R19, vertailurenkaina MICHELIN Pilot Sport EV (6,7kg/t) ja MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8 kg/t). Sähköautolla, jonka paino on 2151 kg ja kantama 540 km, tämä 2,1 kg/t ero tarkoittaa yli 60 km lisäystä toimintamatkaan, tai yli 10 % lisää verrattuna alkuperäiseen toimintamatkaan.

(3) - Rengasmelu - Vuonna 2016 suoritettu sisäisen  rengasmelun mittaus rengaskoossa 245/45 R19, testiautona KIA Cadenza. Melutaso mitattuna 170–230 Hz taajuudella. Tulokset voivat vaihdella ajoneuvon, rengasvalikoiman ja koon, nopeuden ja tieolosuhteiden mukaan.


MICHELIN e·Primacy

(4) - Vierintävastustesti - Michelinin Applus Idiadalta tilaamat koneistetut vierintävastustestit kesäkuussa 2020 (uusilla renkailla) ja elokuussa 2020 (2 mm:een kulutetuilla renkailla). Rengaskoko: 205/55 R16 91V, vertailurenkaat:MICHELIN e.PRIMACY (uutena: 5,58 kg/t & kuluneena: 5,13 kg/t), MICHELIN PRIMACY 4 (uutena: 7,74 kg/t & kuluneena: 6,25 kg/t), BRIDGESTONE TURANZA T005 (uutena: 7,17 kg/t & kuluneena: 5,81 kg/t), CONTINENTAL ECOCONTACT 6 (uutena: 6,39 kg/t & kuluneena: 5,49 kg/t) ; CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6 (uutena: 8,93 kg/t ja kuluneena 6,94 kg/t) ; DUNLOP BLURESPONSE (uutena: 7,97 kg/t & kuluneena: 5,54 kg/t), GOODYEAR EFFICIENT GRIP 2 (uutena: 7,01 kg/t & kuluneena: 5,38 kg/t), PIRELLI CINTURATO P7 BLUE (uutena: 6,96 kg/t & kuluneena: 6,30 kg/t) ja PIRELLI CINTURATO P7 (uutena: 8,79 kg/t & kuluneena: 6,97 kg/t).

(5) -  MICHELIN e·PRIMACY -renkaat määritellään Premium-kesärenkaiksi, kuten CONTINENTAL, GOODYEAR, BRIDGESTONE, PIRELLI ja  DUNLOP. Niitä ei ole suunniteltu ensiasennussovelluksia varten (saavuttamaan autonvalmistajien erityistavoitteita), vaan renkaat voidaan ostaa jälleenmyyjiltä.

(6) - Pidempi sähköajoneuvojen toimintamatka ja pienemmät CO2-päästöt - Uutena MICHELIN e.Primacy tuottaa keskimäärin 2 kg/t vähemmän vierintävastusta kuin kilpailijat, mikä vastaa 0,2 litraa pienempää polttoaineenkulutusta per 100 km, ja CO2-päästöissä jopa 5 g VW-Golf 7 1.5 TSI-autolla. Sähköautolla (VW e.Golf) pienempi vierintävastus vastaa toimintasäteen kasvua 7 %:lla.

(7) - Kestävyys - DEKRA-testauslaitoksen Michelinin toimeksiannosta suorittamat kestävyystestit kesä-heinäkuussa 2020 rengaskoossa 205/55 R16 91V, testiautona VW Golf 7. Vertailurenkaina Michelin e.Primacy (100 %) ja Michelin Primacy 4 (102,1%). Kestävyystesti ajettiin normaaleissa ajo-olosuhteissa (D50) 14 460 km matkalla ja mittausten tulokset ekstrapoloitiin 1,6 millimetrin kuvionsyvyyteen. Testivoittaja ADAC 2020 -kesärengastestissä rengaskoossa 2020 235/55 R17, jonka ADAC suoritti Ford Kugalla vuonna 2020. Tämä testi suoritettiin renkaalla 235/55 R17. Michelin Primacy 4 on paras 12 testatusta renkaasta testattujen ominaisuuksien (märkä, kuiva, melu, kuluminen, polttoaineenkulutus) mukaan. Michelin Primacy 4 on testivoittaja seuraavin kommentein: "Erittäin tasapainoinen, huippuarvosanat märällä, erittäin vähäinen kuluminen, erittäin hyvä kuivalla" - Sijalla 1.0 kulumisessa.

(8) - Märkäpito -MICHELIN e.Primacy -renkaalla on B-luokitus märkäpidossa EU-rengasmerkintäjärjestelmässä.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.