Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
4w rt tire michelin pilot sport ev en product in context 1 nosignature 16 slash 9

Tarvitaanko sähköautoihin erikoisrenkaat?

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Ota selvää, mitä sinun tulee tietää sähköauton renkaista, miten ne eroavat tavallisten ajoneuvojen renkaista, miten ne vaikuttavat toimintamatkaan ja miten ne vaikuttavat energiankulutukseen ja ajokokemukseen.

Mitkä ominaisuudet edellyttävät renkailtasi erityistä suorituskykyä?

Sähköautoissa on raskaat akut, joten ne tarvitsevat renkaat, jotka kestävät ylimääräisen painon. Sähköauton akku varastoi energiaa, mutta sähkömoottori tuottaa välittömän vääntömomentin (eikä auton sisälle kuulu melua!). Kun painat sähköauton kaasupoljinta, 100 % ajoneuvon tehosta on välittömästi käytettävissäsi. Tämä tarkoittaa, että painonsiirto on terävämpää ja paljon voimakkaampaa kuin polttomoottoriajoneuvossa. Tämä vaikuttaa myös renkaiden kulumiseen.

Ei hätää: Michelin ottaa nämä ominaisuudet huomioon renkaiden rakenteessa ja materiaaleissa.

Toinen ominaisuus on melu. Mutta sähköauto on hiljainen, eikö totta? Ilman polttomoottorin melua renkaiden ääni kuuluu paljon selkeämmin sähköautossa. Tämän vuoksi valmistajien on kehitettävä paljon hiljaisempia renkaita, jotta sisällä havaittava melu vähenisi. Seuraavassa esimerkki: orkesterissa, jossa rumpu ja huilu soittavat yhtä aikaa, kuulet enimmäkseen rummun äänen. Mutta kun rumpu pysähtyy, huilun ääni kuuluu selvemmin. Sama tapahtuu, kun vaihdat sähköautoon: kun suurimman osan melusta tuottava polttomoottori korvataan lähes äänettömällä sähkömoottorilla, renkaiden tiemelu kuuluu selvemmin.

Tästä syystä joissakin renkaissamme käytetty innovatiivinen Michelin Acoustic -teknologia vähentää auton sisämelua jopa 20 %.(1) Se tekee ajokokemuksestasi paljon nautinnollisemman, erityisesti moottoriteillä.

Kolmas sähköautojen ominaisuus on akku ja toimintasäde, joka on otettava huomioon erityisesti pitkillä matkoilla. Vierintävastuksen kautta renkaat vaikuttavat sähkönkulutukseen. Kuten alla näkyy, renkaamme suoriutuvat erittäin hyvin tällä alueella.

Miten Michelin-renkaat lisäävät auton toimintamatkaa?

liv mich pilotsportev closeup master v04 njo

Kun sähköautoosi asennetaan oikeanlaiset renkaat, toimintamatka on optimaalinen.

Miten renkaat lisäävät auton toimintamatkaa? Muista, että esine vaatii aina energiaa liikkuakseen. Esineen saaman energian ja liikkeen muodossa takaisin luovuttaman energian välillä on aina jonkin verran hävikkiä, joka haihtuu lämpönä, koska renkaan on siirrettävä energiaa maahan. Tätä kutsutaan vierintävastukseksi.

Michelin kehittää renkaita rajoittaakseen tätä energiahävikkiä, optimoidakseen energiatehokkuuden ja vähentääkseen tarpeetonta energiankulutusta. Ja mitä enemmän energiaa optimoidaan sähköautoissa, sitä suurempi on ajoneuvon toimintasäde!

Toisin sanoen voit ajaa pidempään yhdellä latauksella.

Kuluvatko sähköautojen renkaat nopeammin?

Sähköautojen suurin ero polttomoottoriautoihin verrattuna on niiden dynaaminen kuormansiirto ja jarrutusmomentti erityisestä moottorityypistä johtuen. Tämä on haaste valmistajille, koska suurempi massa ja vääntömomentti edellyttävät renkailta suurempaa kaarrevakautta hyvän ajotuntuman säilyttämiseksi, vahvaa pitoa maksimaalista kiihtyvyyttä varten sekä mahdollisimman pitkän käyttöiän.

Akun paino on merkittävä tekijä sähköurheiluautoissa. Voimakas sähkömoottori vaatii vahvan akun ja se lisää painoa. Sähköurheiluauton akku painaa keskimäärin 400 kg.

Valmistajat tarjoavat nykyään kahdenlaisia sähköajoneuvoja:

  • Tavallisia ajoneuvoja, jotka on muutettu sähkökäyttöisiksi
  • Täysin uusia malleja

 

Tavallisissa sähkökäyttöisissä ajoneuvoissa rengaskoko ei yleensä muutu merkittävästi polttomoottoriautoon verrattuna. Siksi renkaiden kuluminen voi olla nopeampaa kuin polttomoottoriautossa.

Täysin uudessa sähköautossa massa ja vääntömomentti otetaan huomioon alusta alkaen, rengaskokoa mukautetaan vastaavasti, ja se on yleensä korkeampi ja joskus kapeampi kuin polttomoottorilla varustetussa autossa. Näin ollen tämän sähköauton renkaiden kuluminen on samanlaista kuin vastaavalla polttomoottorilla varustetulla autolla.

Mitkä Michelin-renkaat minun tulisi valita sähköautooni?

Vaikka kaikki Michelin-renkaat soveltuvat sähköajoneuvoihin, jotkin niistä vastaavat erityisiin ajovaatimuksiin.

Urheiluauton kuljettaja haluaa autoltaan nopeaa kiihtyvyyttä, tehokkaan vääntömomentin ja erinomaisen ohjaustarkkuuden.  Jos olet tällainen kuljettaja, erityisesti näihin tarpeisiin suunniteltu MICHELIN Pilot Sport EV on sinulle erinomainen valinta.

Tavallisen henkilöauton kuljettaja asettaa todennäköisemmin turvallisuuden ja ajomukavuuden etusijalle. Tällöin oikea valinta on MICHELIN e.Primacy -rengas, joka on suunniteltu tälle kuljettajatyypille.

Miten maksimoin sähköauton renkaiden käyttöiän?

4w rt tire michelin pilot sport ev en product in use nosignature 16 slash 9

Kuten kaikkia muitakin renkaita, voit hoitaa sähköajoneuvon renkaitasi kahdella tavalla ja siten optimoida niiden käyttöiän: huollolla ja ajotavalla.

Sähköajoneuvon renkaiden huoltoon kuuluu rengaspaineiden, suuntauksen ja kulumisen seuranta. Rengaspaineet on sovitettava kuljetettavan kuorman mukaan. Mutta miten oikea rengaspaine saadaan selville? Se on helppoa! Autoissa on valmistajan tarra, joka sijaitsee tavallisesti kuljettajan oven karmissa tai polttoaineluukun takana. Se osoittaa suositellun rengaspaineen eri rengasko'oille. Autonvalmistajat antavat myös painesuositukset sen mukaan, onko auto kuormattu vai ei.

Ekologinen ajotapa on termi, jota kuulee nykyään yhä useammin, ja hyvästä syystä. Energiankulutuksen vähentämiseen tähtäävä ajotapa ei ainoastaan maksimoi sähköajoneuvon toimintamatkaa, vaan se myös optimoi renkaiden laadun ja suorituskyvyn.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ajotapa on erityisen tärkeä renkaiden käyttöiän maksimoimiseksi. Kiihdytä maltillisesti ja käytä regeneratiivista jarrutusta. Aja kaarteisiin varovasti. Tämä on paras tapa pidentää sekä auton toimintasädettä että sähköauton renkaiden käyttöikää.

Löydät varmasti autoosi ja ajotapaasi sopivat renkaat jälleenmyyjän ja Michelinin rengasvalitsimen avulla.

 

Katso muut aiheeseen liittyvät artikkelit

OIKEUDELLISET ILMOITUKSET

(1) Sisäinen melumittaus, joka tehtiin vuonna 2016 KIA Cadenzan rengaskoossa 245/45 R19. Melutaso mitattuna alueella 170-230 Hz. Tulokset voivat vaihdella ajoneuvon, rengassarjan ja -koon, nopeuden ja ajo-olosuhteiden mukaan.

 

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.