Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
Best tyres for suv

PARHAAT RENKAAT SUV-AUTOON

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Jos kuulut SUV-katumaasturikäyttäjien kasvavaan joukkoon, mietit varmaan, miten valita parhaat renkaat SUV-autoon. Tässä artikkelissa selvennämme joskus hämmennystä aiheuttavaa eroa SUV- ja 4x4 -ajoneuvojen välillä ja autamme sinua valitsemaan käyttötarkoitukseesi parhaiten sopivat renkaat.

SUV- ja 4x4-ajoneuvojen erot

Määritelmän mukaan 4x4 on maastoajoneuvo. Sen neliveto mahdollistaa ajamisen vaikeassa maastossa, jossa henkilöautojen olisi vaikea tai mahdoton ajaa. Esimerkiksi ralleissa ajetaan 4x4-autoilla. 4x4-autojen renkaat on erityisesti suunniteltu ajoon epätasaisessa ja vaikeassa maastossa.

SUV, eli katumaasturi, on sen sijaan ajoneuvo, joka on yleensä tarkoitettu tieajoon. Useimmissa katumaastureissa on vain kaksipyöräveto kuten perinteisissä henkilöautoissa. Ei kuitenkaan aina, kuten näemme myöhemmin.

Yleiskielessä termit 4x4 ja SUV sekoitetaan usein keskenään. On kuitenkin tärkeää erottaa nämä kaksi termiä toisistaan, sillä ajoneuvojen renkaat ovat erilaiset. 4x4-auto varustetaan yleensä off-road-renkailla, kun taas SUV-autoon asennetaan todennäköisemmin tieajoon tarkoitetut renkaat.

Tässä artikkelissa keskitymme SUV-renkaisiin.

Miten valita oikeat SUV-renkaat?

Michelin on kehittänyt katumaastureihin sopivia rengaskokoja. Selvittääksesi, mikä Michelin SUV-rengassopii parhaiten käyttötarkoitukseesi, mieti seuraavaa:

Ajatko toistuvasti kylmässä ja lumisessa säässä talvella?

SUV-renkaatkesällä ja talvella


Vastauksesi perusteella opastamme sinua sopivimpien renkaiden valinnassa.

1- Jos vastauksesi on KYLLÄ

Suosittelemme autoosi sekä talvi- että kesä-SUV-renkaita:

SUV-renkaattalvella

Valitse 3PMSF-merkityt SUV-renkaat, jotka on suunniteltu talviolosuhteisiin. Tähän tarkoitukseen MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV- taiMICHELIN Alpin 6 -renkaat ovat ihanteellinen valinta. Jos asut alueella, jossa talvet ovat pitkät ja jossa teillä on paljon lunta ja jäätä, valitse autoosi nastattomat MICHELIN X Ice Snow SUV-tai nastoitetut MICHELIN X Ice North 4 SUV -renkaat.

(Lue lisää SUV-talvirenkaita koskevasta artikkelistamme).

SUV-renkaat kesällä

Kun sää lämpenee, voit vaihtaa talvirenkaasi kesärenkaisiin. MICHELIN Primacy 4+on täydellinen SUV-rengas, kun haluat keskittyä turvallisuuteen ja hyvään jarrutuskykyyn märällä tiellä. Jos haluat panostaa urheilulliseen ajokokemukseen ja hyvään pitoon, harkitse siinä tapauksessa MICHELIN Pilot Sport 4 SUV-rengasta.

2. Jos vastauksesi on EI

Jos asut alueella, jossa sääolot vaihtelevat ja lunta on vain ajoittain, käytä all season-SUV-renkaitaja pidennä kesärenkaittesi käyttöaikaa.

All season- SUV-renkaat

Rengaskoostasi riippuen voit valita seuraavista rengassarjoistamme: MICHELIN CrossClimate 2 ja MICHELIN CrossClimate 2 SUV.

Molemmat renkaat ovat SUV-yhteensopivia ja niissä on 3PMSF-merkintä, mikä tarkoittaa, että ne on testattu kylmissä ja lumisissa olosuhteissa alle 7 °C:n lämpötilassa. Renkaat soveltuvat siis hyvin ajoon viileissä lämpötiloissa ja märällä lumella Ne tarjoavat myös erinomaisen suorituskyvyn kuivilla ja märillä teillä kesällä, mikä tekee niistä ihanteellisen vaihtoehdon SUV-autoosi varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. (Lue lisää all season-SUV-renkaita koskevasta artikkelistamme).

All season- SUV-renkaat

Renkaat 4-vetoisiin SUV-autoihin

Monissa katumaastureissa neliveto on usein saatavilla lisävarusteena, mutta harvat kuluttajat valitsevat sen. Suurilla katumaastureilla ja premium-luokan katumaastureilla neliveto on paljon yleisempi.

Katumaasturit ovat ulkomuodoltaan jämäköitä, mutta niissä ei välttämättä ole tasauspyörästön lukkoa tai maastoauton vaihteistoa. Vaikka SUV-autoissa on sama korkea maavara ja jämäkkä ulkoasu kuin 4x4-autoissa, monissa on vain kaksipyöräveto. Ajo-ominaisuudet ovat maasto-ominaisuuksia tärkeämmät näissä autoissa.

Jos SUV-autossasi on neliveto, voit noudattaa samoja valintakriteerejä, mutta tällöin auto tulee ehdottomasti varustaa neljällä identtisellä renkaalla: sama merkki ja malli, koko ja kulumisaste.

Onko nelivetoisen katumaasturin kaikki neljä rengasta vaihdettava samaan aikaan?

Jos SUV-autossasi on neliveto, Michelin suosittelee vaihtamaan kaikki neljä rengasta samanaikaisesti. Näin taataan auton paras mahdollinen suorituskyky.

Jos SUV-autossasi on vain kaksi vetävää pyörää, kaikkia neljää rengasta ei tarvitse vaihtaa samanaikaisesti. Tällöin renkaat on vaihdettava pareittain, toisin sanoen molemmat renkaat samalla akselilla.

Näin valitset SUV-renkaasi muutamassa sekunnissa

Jotta valinta olisi helpompaa, alla olevasta kuvasta saat tarkan ja nopean käsityksen SUV-autoosi parhaiten sopivista renkaista:

Työkalu SUV-renkaiden valintaan

Nyt kun olet saanut selkeämmän käsityksen SUV-autoosi parhaiten sopivista renkaista, paina alla olevaa linkkiä ja lue lisää.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.