Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
66130711 m

Talvirenkaan valinta

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Vinkkimme parhaiden talvirenkaiden valintaan

Talvikauden lähestyessä mietit ehkä, mitkä talvirenkaat sinun kannattaisi valita. Koska markkinoilla on lukuisia eri rengasmalleja ja merkkejä, on hyvä huomioida muutama tärkeä seikka:

Toisin kuin M+S-merkintä, renkaan kyljessä oleva ”vuorenhuippu/lumihiutalemerkintä” (3PMSF) osoittaa, että rengas on läpäissyt EU-viranomaisten vaatiman lumipitotestin, jolla varmistetaan, että renkaalla voi ajaa turvallisesti talvikelillä.
Alle 7 °C:n lämpötiloissa auto on ehdottomasti varustettava talviolosuhteisiin soveltuvilla renkailla. Ennen renkaiden ostoa selvitä seuraavien vinkkiemme avulla, mitkä renkaat sinun kannattaa valita riippuen ajotyylistäsi, ajo-olosuhteista, auton merkistä ja rengaskoosta.

Vinkki 1: valitse talvirenkaat ajo-olosuhteiden ja ajotyylisi perusteella

Jos asut alueella, jossa talvet ovat pitkät ja jossa teillä on paljon lunta ja jäätä, Michelin suosittelee nastoitettuja MICHELIN X-Ice North 4 -renkaita, joita on saatavana myös SUV-autoille (X-Ice North 4 SUV).

Jos autolla ajetaan enimmäkseen pääteillä,  Michelin suosittelee nastattomia MICHELIN X-Ice 3 -talvirenkaita.

Bibendum - Reflexion
Bil Tidningsledare dimensionpneu max Tips och råd
dim poid
dim vitesse

Vinkki 2: tarkista rengaskoko

Oikean talvirenkaan valintaa varten on tunnettava  rengaskoko.

Mistä löydän autoni rengaskoon? Renkaan kokomerkinnästä löytyvät seuraavat tiedot: renkaan leveys, korkeus, halkaisija, kantavuustunnus ja suorituskykyluokka.

Tiedot löytyvät renkaan sivusta seuraavassa järjestyksessä:

225: renkaan leveys (mm)

45: profiilisuhde (korkeuden ja leveyden suhde prosenteina). Tässä esimerkissä renkaan korkeus 45 on 45 % renkaan leveydestä.

R tai ZR: radial (=vyörengas)

17:  vannehalkaisija tuumina (1 tuuma = 2,54 cm). Ilmaisee vanteen halkaisijan, johon rengas on suunniteltu sopimaan.  

96: kantavuustunnus. Ilmoittaa enimmäiskuorman, jonka rengas pystyy kannattamaan.

V: suorituskykyluokka. Ilmaisee renkaan maksiminopeuden. Tässä esimerkissä V = 240 km/h.

Talvirenkaiden on vastattava mitoiltaan kesärenkaita, ja niiden kantavuustunnuksen on oltava vastaava tai korkeampi. Jos valitset rengas&vanneyhdistelmän, voit säästää rahaa valitsemalla pienemmän rengaskoon riippuen siitä, käykö se automalliisi. Voit valita alemman nopeusluokan renkaat, jotka soveltuvat paremmin talviajoon ja ovat yleensä edullisempia.
 

Vinkki 3: valitse talvirenkaat ajotyylisi ja paikallisten ajo-olosuhteiden perusteella

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.