Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
marked tyre

MICHELINin kehittämät merkkirenkaat

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Michelin uskoo, että läheinen yhteistyö autonvalmistajien kanssa on välttämätöntä erittäin suorituskykyisten renkaiden kehittämiseksi. Sen insinöörit hyödyntävät asiantuntemustaan valitessaan parhaita teknologioita ja materiaaleja kunkin automallin yksittäisten ominaisuuksien mukaan ja varmistavat näin ensiluokkaisen suorituskyvyn ja ajomukavuuden sekä aidosti yksilöllisen ajokokemuksen!

Miksi Michelin kehittää merkkirenkaita?

Jokaisella automallilla on omat erityisominaisuutensa. Automallin painolla, teholla ja moottorijärjestelyllä on kaikilla suora vaikutus rengasvalintaan, joten autonvalmistajat haluavat renkaita, jotka ottavat nämä seikat huomioon. Michelinin insinöörit tekevät läheistä yhteistyötä Mercedes-AMG:llä, Porschella, Teslalla tai BMW:llä työskentelevien kollegoidensa kanssa suunnitellakseen renkaita, jotka täyttävät kunkin merkin nimenomaiset vaatimukset. Mittavan testaamis- ja hienosäätöprosessin jälkeen kukin rengas merkataan kyseisen autonvalmistajan mukaan ja asennetaan siihen ajoneuvomalliin, jota varten se on suunniteltu.

marked tyre

Renkaan M01-merkintä osoittaa, että se on suunniteltu Mercedes-AMG-brändille.

OE-rengasmerkinnät, merkkirenkaat, hyväksytyt renkaat, tyyppihyväksytyt renkaat, homologoidut renkaat... Mitä nämä termit tarkoittavat?

Mitä ovat OE (Original Equipment) -renkaat?

OE (Original Equipment) -renkaat ovat renkaat, jotka asennetaan autoon sen valmistuksen yhteydessä. 

Ovatko merkkirenkaat välttämättä yksittäisten autonvalmistajien hyväksymiä?

Merkkirenkaat ovat tulosta yksittäisten autonvalmistajien esittämistä tarkoista toiveista. Ne osoittavat, että rengas- ja mallipakettiin on kiinnitetty erityistä huomiota omistajien odottaman suoritustason saavuttamiseksi. Esimerkiksi ”N”-merkinnällä varustetut MICHELIN-renkaat on suunniteltu erityisesti Porsche-ajoneuvoihin, ”K”-merkinnällä varustetut renkaat Ferrareihin ja ”T”-merkinnällä varustetut renkaat Tesloihin.

Eri automalleille suunnitellut merkkirenkaat ovat MICHELINin insinöörien ja heidän kyseisellä autonvalmistajalla työskentelevien kollegoidensa yhteisen tutkimustyön hedelmä. Esimerkiksi ”N”-merkityt renkaat ovat Porschen hyväksymiä. Merkkirenkaat ovat sen vuoksi kyseisen valmistajan hyväksymiä

Onko autonvalmistajan hyväksymän renkaan ja tyyppihyväksytyn renkaan välillä eroa?

Kaikkien renkaiden on noudatettava myyntimaan tai -alueen lainsäädäntöä. Kyseessä ei ole sama asia kuin yksittäisen autonvalmistajan hyväksyntä renkaalle, mikä ei ole pakollinen prosessi.

OE-MERKINTÄTAULUKKO

tableau maj2024 1
tableau maj2024 2

Kaikki merkkirenkaista…

MICHELIN-merkkirenkaat ovat Michelin-insinöörien erityissuunnittelemia läheisessä yhteistyössä kyseisen autonvalmistajan kanssa. Merkkirenkaissa tiivistyvät yksittäisten tuotemerkkien ja mallien DNA:t kunkin autonvalmistajan määrittämän suorituskyvyn tarjoamiseksi ja vaatimusten täyttämiseksi. Valmistajien hyväksymien renkaiden asennus takaa optimaalisen ajokokemuksen: huipputason käsiteltävyydestä ja ajomukavuudesta vähäisempään meluun ja suurempaan ajonautintoon.

Merkkirenkaat täyttävät kaikki kyseisen autonvalmistajan vaatimukset. On tärkeää tietää, että kaikki OE-renkaat ovat ne asentavien valmistajien hyväksymiä. Niitä vaihtaessa on sen vuoksi tärkeää käyttää samoja, kyseisen autonvalmistajan hyväksymiä renkaita. 

Autonvalmistajat valitsevat MICHELIN-renkaat

Ennätyksiä rikkovat MICHELIN-renkaat 

Ainoana kosketuspintana auton ja tien välillä renkailla on olennainen osa missä tahansa uudessa ennätysyrityksessä.

Syyskuussa 2019 Bugatti Chiron, johon oli asennettu MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R -renkaat, jotka sopivat täydellisesti ajoneuvon erityisominaisuuksiin, saavutti uuden nopeusennätyksen 490,484 km/h. 

MICHELIN-renkaat ovat olleet mukana useissa kierrosennätyksissä, jotka on tehty Saksassa Nürburgringin 20,832-kilometrisellä Nordschleife-kierroksella:
Elokuussa 2020 Porsche Panamera, johon oli asennettu juuri tälle mallille kehitetyt MICHELIN Pilot Sport Cup 2 ND0 -renkaat, kiersi radan vain 7 minuutissa 29,81 sekunnissa!

Marraskuussa 2020 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R MO1A -renkailla varustettu Mercedes-AMG GT Black Series – saksalaisen autonvalmistajan kaikkein tehokkain ajoneuvo – saavutti uuden kierrosennätyksen 6 minuuttia 48,047 sekuntia!

Huomisen renkaat 

Yhteistyömme General Motorsin kanssa on johtanut innovatiivisen ja vastuullisen Uptis-konseptirenkaan kehitykseen: rengas on valmistettu uusiutuvista/biopohjaisista materiaaleista. Tämä puhkeamaton rengas ei edellytä lainkaan kunnossapitotoimia.

Mistä voin ostaa autonvalmistajien merkkirenkaita?

Oman ajoneuvomallisi autonvalmistajan hyväksymiä renkaita voi ostaa erikoisliikkeistä ja -verkkosivustoilta.

banner dealer locator

Löydä lähin rengasliike muutamassa sekunnissa

Hakuehto
Osoite, paikkakunta tai postinumero
Auto
Paikanna minut
Etsi
Suomen viisi suurinta kaupunkia

Tarvitsetko tukea tai onko sinulla kysyttävää omalle ajoneuvomallillesi hyväksytyistä renkaista?

Keskustele MICHELIN-asiantuntijan kanssa. Hän on pätevä auttamaan sinua löytämään omiin tarpeisiisi, ajoprofiiliisi ja autosi ominaisuuksiin sopivat renkaat. 

Contact MICHELIN Tyres Expert | MICHELIN Tyres

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.