Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
Best snow tyres for SUV

PARHAAT TALVIRENKAAT SUV-AUTOON

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Talvi lähestyy... SUV-autolla ajettaessa on tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi lumella ja märillä tienpinnoilla. Tämän vuoksi ajoneuvon on tarjottava riittävä jarrutusteho ja pito liukkaimmallakin teillä. Valitsemalla oikeat renkaat valitset mielenrauhan.

Mitkä ovat parhaat talvirenkaat SUV-autoon? Lue lisää artikkelistamme!

SUV-talvirenkaat

Parhaat SUV-talvirenkaat ovat yksinkertaisesti niitä, joiden talvisuorituskyky on testattu ja jotka ovat saaneet 3PMSF-sertifiointimerkinnän. Merkintä osoittaa, että renkaalla on hyvä suorituskyky kylmässä alle 7 °C:n lämpötilassa sekä lumella.

Tämä tarkoittaa parempaa pitoa kuin sellaisella renkaalla, jota ei ole suunniteltu näihin olosuhteisiin. 3PMSF-merkinnällä varustettujen renkaiden kumiseos ja kulutuspintakuvio takaavat tehokkaan pidon kylmillä, märillä ja lumisilla alustoilla.

3PMSF-symboli ("3 Peak Mountain Snow Flake") on merkitty renkaaseen

3PMSF-symboli ("3 Peak Mountain Snow Flake") on merkitty renkaaseen
 

Tämä merkintä onkaikissa Michelin-talvirenkaissa ja tietysti SUV-talvirenkaissa, mutta ei yksinomaan niissä. Se löytyy myös Michelinin all season -renkaista.

SUV-talvirenkaat


All season -renkaat SUV-autoon

Toisin kuin talvirenkaat, jotka vaihdetaan kesärenkaisiin sesongin vaihtuessa, all season -renkaat on suunniteltu ympärivuotiseen ajoon.

Ne toimivat hyvin myös talvella (niin kauan kuin lämpötila ei laske alle -10 °C), sillä niiden 3PMSF-merkintä kertoo hyvästä suorituskyvystä lumella. All season -renkaat eivät kuitenkaan sovi Suomen talviolosuhteisiin, sillä tieliikennelain mukaan autossa on oltava talvirenkaat marraskuun alusta maaliskuun loppuun, kun keli sitä edellyttää.

Esimerkki all seaon -renkaasta on MICHELIN CrossClimate 2 SUV. Rengas käyttäytyy erinomaisesti myös märillä teillä, olivatpa ne sitten kylmiä tai ei.

Urheilulliset ja ei-urheilulliset SUV-talvirenkaat

Jos pidät urheilullisesta ajamisesta, MICHELIN on kehittänyt talvikäyttöön SUV-rengasmallistoja, kuten MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV -renkaan, joka tarjoaa poikkeuksellista suorituskykyä SUV-autoihin. Tämä SUV-talvirengas toimii erittäin tehokkaasti kuivalla ajoalustalla ja tarjoaa lisäksi erinomaisen pidon lumella.

Jos et välitä urheilullisesta ajosta talvella, MICHELIN Alpin 6 -sarja täyttää odotuksesi.

On tärkeää ottaa huomioon että renkaittesi koko määrää, valitsetko urheilullisen vai ei-urheilullisen rengassarjan.. Jos jokin näistä rengassarjoista ei ole saatavilla sinun rengaskoollesi, valitse toinen.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV tarjoaa poikkeuksellista suorituskykyä myös urheilullisessa ajossa

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV tarjoaa poikkeuksellista suorituskykyä myös urheilullisessa ajossa

Renkaat kirjainlyhenteellä "SUV" tai ilman

SUV-autoihin suunnitelluissa renkaissa on usein vahvempi rakenne, minkä ansiosta ne kestävät useimpia henkilöautoja painavampia kuormia. Tätä varten niiden sivut on vahvistettu kahdella runkokerroksella yhden sijaan.

Olet kuitenkin saattanut huomata, että joissakin SUV-renkaissamme, kuten MICHELIN Alpin6, nimessä ei ole lyhennettä "SUV". Miksi näin on?

Tämä johtuu siitä, että Michelin halusi korostaa tiettyjä kokoja SUV-autoihin soveltuviksi myös talvirengassarjoissa. Siksi voit valita renkaat, jotka on kehitetty erityisesti SUV-autoihin, kuten MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV tai MICHELIN CrossClimate 2 SUV all season -rengas.

Lyhenteen "SUV" puuttuminen ei siis tarkoita, että valikoima ei olisi yhteensopiva katumaasturisi kanssa! Rengas voidaan asentaa, kunhan rengaskokosi on sopiva. Ja suorituskyky on tietenkin sama.

Rengaskoko löytyy renkaan sivusta tai SUV-autosi käyttöohjekirjasta.

Rengaskoko löytyy renkaan sivusta

Rengaskoko löytyy renkaan sivusta

Mitkä SUV-talvirenkaat kannattaa valita äärimmäisiin talviolosuhteisiin?

Jos asut alueella, jossa talvet ovat pitkät ja jossa teillä on paljon lunta ja jäätä, valitse autoosi nastattomat MICHELIN X Ice Snow SUV- tai nastoitetut MICHELIN X Ice North 4 SUV -renkaat. Nämä SUV-talvirenkaat on suunniteltu tarjoamaan optimaalisen suorituskyvyn lumella ja jäällä myös erittäin alhaisissa lämpötiloissa.

Nyt kun olet saanut selkeämmän käsityksen parhaista SUV-talvirenkaista, löydä omasi käyttämällä rengasvalitsintamme:

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.