Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
r3a6 header def

Miten kauan renkaat kestävät?

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Mietitkö, miten kauan renkaiden tulisi kestää?

Renkaan käyttöiän määrittäminen on vaikeaa, sillä se riippuu useista tekijöistä. Luettuasi tämän artikkelin tiedät, miten renkaat säilyvät hyväkuntoisina mahdollisimman pitkään, milloin ne on syytä tarkistuttaa ja mitkä renkaat takaavat parhaan suorituskyvyn käyttöiän loppuun asti.

Miksi on tärkeää, että renkaat kestävät?

On kaksi syytä, miksi kannattaa yrittää saada renkaat kestämään niin kauan kuin niiden suorituskyky sallii.

1 – Ympäristön suojeleminen

Kun renkaita voi käyttää pitkään, uusia tarvitsee hankkia harvemmin, mikä vähentää ympäristövaikutuksia.

2 – Turhien kustannusten välttäminen

Jos uudet renkaat hankitaan liian varhain, syntyy turhia lisäkuluja. Kun käytät renkaat loppuun asti, voit pienentää ajoneuvoosi liittyviä kustannuksia.

Miten voin ehkäistä renkaiden ennenaikaista kulumista?

Rengas altistuu väistämättä kulumiselle ajan ja kilometrien kuluessa, mutta kuluminen on nopeampaa, jos tiettyjä toimenpiteitä ei suoriteta.

Tarkista rengaspaine säännöllisesti

Alipaine aiheuttaa renkaiden ennenaikaista kulumista. Koska rengas menettää luonnollisesti hieman ilmaa ajan mittaan, paine kannattaa tarkistaa kerran kuussa (vararenkaan osalta kerran vuodessa).

Alipaineisilla renkailla ajaminen paitsi kuluttaa renkaita, myös lisää polttoainekuluja, sillä ajoneuvo kuluttaa enemmän polttoainetta.

Myös ylipaineiset renkaat helposti kuluvat ennenaikaisesti. Siksi on tärkeää säätää rengaspaine valmistajan suositusten mukaisesti.

Vältä iskuja

Kun ajat reunakiveyksen yli, tiessä olevaa kuoppaan tai hidastustöyssyn yli, aiheutuva isku kiihdyttää renkaiden kulumista.

Yhteen tai useampaan renkaaseen kohdistuva isku voi muuttaa auton ohjauskulmia siten, että ne eivät enää ole kohdallaan. Mitä tästä seuraa? Renkaat kuluvat epäsäännöllisesti ja ne täytyy vaihtaa ennenaikaisesti.

Säilytä kesä- ja talvirenkaita oikein

Jos käytät sekä kesä- että talvirenkaita, on tärkeää säilyttää käyttämättömät renkaat puhtaassa ja tuuletetussa paikassa suojassa sääolosuhteilta.

Äärimmäiset lämpötilat voivat myös vaikuttaa kumin ikääntymiseen haitallisesti. Älä altista renkaita liian kuumille tai kylmille lämpötiloille, vaan valitse leuto sijainti, jonne aurinko ei paista suoraan.

Milloin renkaat kannattaa tarkistuttaa?

Jos havaitset epänormaalia kulumista

Näyttääkö renkaiden kulutuspinta kuluneemmalta toiselta puolelta? Tai ainoastaan keskeltä? Tai ainoastaan renkaan olkaosista? Onko viiste kulunut?

Tarkistuta renkaasi nopeasti, jotta ongelma ei pahene.

5 vuoden käytön jälkeen

5 vuoden aikana renkailla on todennäköisesti ajettu monenlaisilla pinnoilla, ja niihin on saattanut kohdistua iskuja. Kun renkaita on käytetty 5 vuoden ajan, pyydä ammattilaista tarkistamaan ne vähintään kerran vuodessa. Näin varmistat, että renkaat eivät kulu ennenaikaisesti eivätkä aiheuta vaaratilanteita sinulle tai matkustajillesi.

map search desktop

Löydä lähin rengasliike muutamassa sekunnissa

Hakuehto
Osoite, paikkakunta tai postinumero
Auto
  • Auto
  • Moottoripyörä
Paikanna minut
Etsi
Suomen viisi suurinta kaupunkia

Renkaan valmistuspäivä: mistä näkee renkaan iän?

Renkaissa on renkaan valmistuspäivä -merkintä, joka ilmaisee valmistuspäivän koodin muodossa. Koodissa on 4 numeroa, joista kaksi ensimmäistä ilmaisevat valmistusviikon ja kaksi viimeistä valmistusvuoden. Näiden tietojen perusteella voit selvittää, onko renkaat valmistettu yli viisi vuotta sitten.

Renkaan valmistuspäivä -merkintä kertoo, että rengas on valmistettu viikolla 47 vuonna 2014

Renkaan ikäraja: 10 vuotta

Jos renkaiden valmistuspäivästä on kulunut 10 vuotta, Michelin suosittelee vaihtamaan ne uusiin varmuuden vuoksi. Tämä suositus koskee myös vararenkaita.

Kulumisvaroittimen raja

Lain mukaan rengas on vaihdettava, jos sen kulutuspintaa on jäljellä alle 1,6 mm. Tämä raja on merkitty renkaisiin kulumisvaroittimilla. Nämä pienet kohoumat kulutuspintojen välissä mittaavat kulutuspinnan sallitun korkeuden tarkkaan.

Kun kulutuspinta on kulunut kulumisvaroittimien alapuolelle, rengas tulee vaihtaa. Michelin-renkaiden olka-alueella on näkyvissä pieniä kohoumia, jotka auttavat löytämään kulutuspinnan kulumisvaroittimet.

Valitse renkaat, joiden suorituskyky kestää loppuun asti

Viimeinen kilometri edessä? Lopulta renkaan kulutuspinta saavuttaa kulumisvaroittimen rajan.Kaikki Michelin-mallit on suunniteltu erittäin pitkäkestoisiksi ja suorituskykyisiksi viimeiseen kilometriin asti.

Esimerkiksi MICHELIN Primacy 4, MICHELIN CrossClimate 2 ja MICHELIN Alpin 6 -mallimme tarjoavat optimaalisen turvallisuuden renkaan käyttöiän loppuun asti. Miksi tämä on meille tärkeää? Näissä uuden sukupolven renkaissa on muuttuva kulutuspintakuvio, jonka ansiosta rengas säilyttää suorituskykynsä loppuun asti, jopa kuluneena.

Ne ehkäisevät vesiliirtoa kovassakin käytössä

Jotta vesiliirto (auton hallinnan menettäminen märällä tiellä) vältetään, veden tulee pysyä renkaan urissa, ennen kuin se poistuu takakautta ja sivuilta.

Kuluneessa renkaassa on loivemmat urat ja siten vähemmän tilaa veden säilyttämiseen. Tällöin renkaan ja tien väliin jää vesikerros, jonka päälle rengas nousee. Tämä aiheuttaa pidon heikkenemisen sekä hallinnan ja vakauden menetyksen.

Michelinin muuttuvan kulutuspintakuvion ansiosta rengas kykenee säilyttämään ja poistamaan veden asianmukaisesti käyttöiän loppuun asti, mikä ehkäisee vesiliirtoa.

Tutustu malleihimme

Kaikki Michelin-renkaat tarjoavat pitkän iän ja erinomaisen suorituskyvyn viimeiseen kilometriin saakka.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.