Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
Auto Background conseil conduite hiver route winter Tips and Advice

KESÄRENKAAT VS. ALL SEASON -RENKAAT: MITEN VALITA?

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Renkaiden valinta oli pitkään yksinkertainen prosessi - kesärenkaat kesäksi ja talvirenkaat talveksi.

Nykyään all season -renkaat tarjoavat kuitenkin aivan uusia mahdollisuuksia, eikä aina ole helppoa tietää, mikä on paras vaihtoehto. Tässä Michelin tulee mukaan kuvaan. Halusitpa sitten kesärenkaat tai all season -renkaat, meiltä saat kaiken tarvitsemasi tiedon oikean päätöksen tekemiseksi.

Kesärenkaat

Kesärenkaat on suunniteltu tarjoamaan optimaalisen suorituskyvyn yli 7 °C:n lämpötiloissa ja ne toimivat parhaiten kuivilla ja märillä teillä. Ne ovat erityisen hyödylliset paikoissa, joissa lämpötila ylittää usein 35 °C:n lämpötilan tilapäisesti tai jopa pidemmäksi ajaksi.

jarrutus märällä tiellä

(1) Keskimääräinen ero jarrutusmatkassa talvi- ja kesärenkaan välillä. Jarrutusmatka märällä tiellä 80-0 km/t. TÜV SÜD testit 2013 rengaskoossa 205/55 R15, 4-6 °C lämpötilassa.

Näiden renkaiden ongelmana on, että niiden kumi kovettuu lämpötilan laskiessa alle 7 °C:n, mikä heikentää niiden tehoa talvella, erityisesti märällä tiellä.

Jos siis ajat kesärenkailla kylmissä talviolosuhteissa, vaarannat turvallisuutesi. Erityisen vaarallista on ajaakesärenkailla lumella, sillä jarrutusmatka on yleensä kaksi kertaa pidempi kuin sertifioiduilla talvirenkailla.

jarrutus lumella

(2) Keskimääräinen ero jarrutusmatkassa talvi- ja kesärenkaan välillä. Jarrutusmatka lumisella tiellä 50-0 km/t. TÜV SÜD testit 2013 rengaskoossa 205/55 R16, -4°C - -6°C lämpötilassa.

All season -renkaat

All season -renkaat, tai ympärivuotiset renkaat, joiksi niitä myös kutsutaan, ovat hybridirenkaita, joita voi käyttää varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Mikä on niiden salaisuus? Niissä yhdistyvät kesä- ja talvirenkaiden ominaisuudet, minkä ansiosta nillä voidaan ajaa turvallisesti kuivissa, märissä tai lumisissa olosuhteissa – kevään alusta myöhäiseen syksyyn.

Michelinin all season -renkaissa on 3PMSF-merkintä, miikä on todistus renkaan luotettavuudesta ja turvallisuudesta lumella.

Tämä on all season -renkaiden tärkein etu verrattuna kesärenkaisiin.Vaikka ne eivät ole yhtä tehokkaita kuin talvirenkaat, joiden käyttö Suomessa on pakollista marraskuun alusta maaliskuun loppuun, kun keli sitä edellyttää, ne tarjoavat liikkuvuutta ja turvallisuutta leudoissa talvikeleissä. Tällä edulla on kuitenkin varjopuolensa. Lämpötilan noustessa yli 7 °C parhaimmillakin all season -renkailla on hieman pidempi jarrutusmatka märällä ja kuivalla tiellä kuin kesärenkailla.

MICHELIN CrossClimate 2

Michelinin kesä-, talvi- ja all season -renkaiden suhteellinen suorituskyky

Michelinin kesä-, talvi- ja all season -renkaiden suhteellinen suorituskyky

The notes reflect the level of indicative performance of the tyres being compared.

Kesärenkaat

MICHELIN Primacy 4+- ja Pilot Sport 5 -kesärenkaattoimivat parhaiten kuivilla ja märillä teillä lämpimissä olosuhteissa. Niiden käyttöikä on erinomainen, kuten Michelin-renkailta voi odottaakin.

All season -renkaat

MICHELIN CrossClimate 2 -renkaat ovat all season -renkaita, jotka tarjoavat hyvän suorituskyvyn aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn, jopa lumella. Niiden kestävyys on yhtä hyvä kuin kesärenkailla, mikä tekee niistä johtavan renkaan all season -renkaiden kategoriassa.

Kesärenkaat vs. all season -renkaat: kummat valita?

Uusia renkaita valitessa tärkeintä on miettiä, missä olosuhteissa yleensä ajaa.

Seuraava kaavio auttaa sinua valinnassa:

Kesärenkaat v. all season-renkaat: valintaa auttava kaavio

Jos asut alueella, jossa talvet ovat leudot, jossa lämpötila laskee harvoin alle 7 °C:n eikä teillä ole lunta,kesärenkaat ovat sinulle epäilemättä paras vaihtoehto.

Jos sen sijaan asut alueella, jossa lämpötila laskee usein huomattavasti alle 7 °C:n, ja joudut usein ajamaan alkukeväällä ja syksyllä satunnaisilla lumi- ja räntäkeleillä, silloin all season -renkaat ovat sinulle paras valinta.

Jos ajat säännöllisesti olosuhteissa, joissa teillä on paljon lunta ja jäätä, paras vaihtoehto on jatkaa kesärenkaidenkäyttöä kesällä ja talvirenkaiden käyttöä talvella.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.