Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
tyres for electric cars

VALITSE OIKEAT RENKAAT SÄHKÖISEEN LIIKKUVUUTEEN

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Sähköautot ovat hiljaisempia, painavampia ja kiihtyvät hämmästyttävän nopeasti. Millaiset renkaat kannattaisi siis valita sähköautoon maksimaalisen ajomukavuuden ja toimintasäteen saavuttamiseksi? Sähköauton renkaiden suorituskyky on nykyään yhtä tärkeää kuin toimintasäde ja latauspisteiden tiheys.

Oikeat renkaat, jotka tarjoavat paremman ajokokemuksen.

The range challenge of electric cars

Nopea kiihtyvyys, jarrutusteho, vääntömomentti, hiljaisuus.. sähköauto tarjoaa aivan uudenlaisen ajokokemuksen. Ensimmäisen koeajon aikana olo on kuin lentäisi taikamatolla, ja taustalla kuuluu vain tuulen ja sähköauton renkaiden ääni. Kestävän liikkuvuuden mestarina sekä maantiellä että radalla Michelin on pitkään tutkinut sähköajoneuvojen rengasteknologioita, erityisesti osallistumalla Formula E -sarjaan, jonka kumppanina yhtiö on ollut ensimmäisestä kaudestaan lähtien vuodesta 2014 vuoteen 2022 asti. Tämä korkeatasoinen sähköautokilpailu mahdollisti teknologisen kehityksen vauhdittamisen erityisesti energiatehokkuuden saralla parhaiden mahdollisten sähköauton renkaiden suunnittelemiseksi.

Akun painon tuoma haaste

Sähköisen liikkuvuuden tulevaisuus riippuu osittain autojen toimintasäteestä, joka on olennainen tekijä niiden yleistymisen kannalta. Toimintasädettä voidaan pidentää ajamalla energiatehokkaammin ja käyttämällä regeneratiivista jarrutusta aina kun mahdollista. Mutta se ei riitä. Siksi autonvalmistajat investoivat voimakkaasti tutkimus- ja kehitysohjelmiin kehittääkseen entistä tehokkaampia ja energiatiheämpiä akkuja. Haittapuolena on kuitenkin akkujen suurempi koko, jolloin ajoneuvoista tulee painavampia.

Onneksi Michelinin laaja kokemus suorituskykyisten renkaiden kehittämisestä mahdollisti tämän sähköisen liikkuvuuden haasteen kohtaamisen. Voimme ylpeinä sanoa, että kaikki nykyiset rengasmallimme soveltuvat täydellisesti sähköautojen vaatimuksiin. Renkaan valinta riippuu mm. ajoneuvostasi, ajotyylistäsi, ilmasto-olosuhteista sekä tavoittelemastasi suorituskyvystä.

Pidempi käyttöikä ja pienempi vierintävastus

Kuten aiemmin mainittiin, kaikki renkaamme sopivat sähköautoihin, sillä Michelin on vähentänyt renkaidensa vierintävastusta viime vuosikymmenten aikana. Tämä on nähtävissä kaikissa rengasmalleissamme, mutta konkreettisemmin seuraavissa kahdessa esimerkissä:

  • MICHELIN e.Primacy esimerkiksi sisältää erittäin taipuisaa elastomeeriä, joka takaa erinomaisen suorituskyvyn sähköautokategoriassa sekä käyttöiän että vierintävastuksen osalta. Se pidentää sähköauton toimintamatkaa 7 %(1), mikä vastaa 30 lisäkilometriä 400 km:n matkalla. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä matkan lopussa, kun on päästävä lähimmälle latausasemalle.
  • MICHELIN Pilot Sport EV, joka on suunniteltu urheilullisempaan ajoon, tarjoaa erittäin alhaisen vierintävastuksen GreenPower Compound -teknologiansa ansiosta, mikä pidentää toimintasädettä jopa 60 km(2). Kuljettajille, jotka haluavat ottaa kaiken irti ajoneuvonsa potentiaalista, tällä energiatehokkuuden parannuksella voi olla todellista merkitystä.

Erilaisiin sääolosuhteisiin soveltuvat renkaat

Toinen tärkeä tekijä renkaiden valinnassa on ilmasto-olosuhteet alueella, jossa asut. Riippuen siitä, ovatko talvet ankarat vai leudot, jotkut rengasmallit vastaavat tarpeisiisi paremmin kuin toiset.

Olemme laatineet tämän visuaalisen oppaan auttaaksemme sinua tekemään oikean valinnan.

How to choose

Oletko urheilullinen kuljettaja?

Siinä tapauksessa MICHELIN Pilot Sport -perheen renkaat voivat olla sinulle hyvä valinta.

Ne on suunniteltu erityisesti urheilulliseen ajoon ja kehitetty Michelinin Formula E -kokemuksen pohjalta (vuosina 2014-2022). Renkaat on kehitetty näille ajoneuvoille tyypillistä äärimmäistä kiihtyvyyttä ja massan jakautumista ajatellen. Ne soveltuvat urheilulliseen ajoon, jossa renkaat joutuvat kovaan rasitukseen, ja tarjoavat parhaan mahdollisen pidon sekä kuivissa että märissä olosuhteissa. MICHELIN Pilot Sport -renkaat tarjoavat näin ainutlaatuisen ajonautinnon ja takaavat samalla hyvän suorituskyvyn ja turvallisuuden.

Autonvalmistajasi suosittelemat renkaat

Renkaassa oleva OE-merkintä (Original Equipment) osoittaa, että autonvalmistaja on hyväksynyt renkaan ensiasennukseen.

Siksi ajoneuvoon kannattaa valita ensiasennusrengasta vastaava rengas hyvän ajettavuuden, optimaalisen ajomukavuuden ja optimoidun vierintävastuksen takaamiseksi.

OIKEUDELLISET ILMOITUKSET

*(1) Pidempi toimintamatka ja alhaisemmat CO2-päästöt – Uutena MICHELIN e-PRIMACY -rengas tuottaa keskimäärin 2 kg/t vähemmän vierintävastusta kuin kilpailijat, mikä vastaa jopa 0,21 litran polttoainesäästöä 100 km:n matkalla. Tämä vastaa 5 g:n CO2-päästövähennystä ja 7 %:n toimintamatkan kasvua VW-Golf 7 1.5 TSI-autolla. Vierintävastustestit – Applus IDIADAn Michelinin toimeksiannosta suorittamat koneelliset vierintävastustestit kesäkuussa (uudet renkaat) ja elokuussa (2 mm:een kulutetut renkaat) 2020 rengaskoossa 205/55 R16 91V.


*(2) Parempi toimintamatka suorituskykyisillä sähköajoneuvoilla – Sisäinen vierintävastustutkimus, tehty 10/2020, rengaskoossa 255/45 R19, vertailussa MICHELIN Pilot Sport EV (6,47 kg/t) ja MICHELIN Pilot Sport 4 SUV -rengas (8,8 kg/t). Sähköajoneuvon painaessa 2151 kg ja sen toimintamatkan ollessa 540 km, tämä 2,3 kg/t:n ero johtaa toimintamatkan pitenemiseen yli 60 km:llä, mikä vastaa 10 % parannusta alkuperäiseen toimintamatkaan verrattuna.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.