Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
tyres for electric cars

Sähköauton renkaat: tärkeä osa liikkuvuutta 

Asia, jonka kaikki ovat huomanneet: sähköautot ovat hiljaisempia, painavampia ja kiihtyvät huomattavan nopeasti. Mitä sähköauton renkaita kannattaa käyttää, jotta sähköauton ajomukavuus ja toimintamatka olisivat mahdollisimman hyvät? Nykyään sähköauton renkaiden suorituskyky on yhtä tärkeää kuin auton toimintamatka ja latauspisteiden saatavuus.

Uudenlainen ajoelämys: parhaat renkaat sähköautoihin 

The range challenge of electric cars

Kiihtyvyys, jarrutus, vääntömomentti, melutaso... sähköautolla ajaminen tarjoaa aivan uudenlaisen ajoelämyksen. Jo pelkkä koeajo tuntuu siltä kuin matkustaisit lentävällä matolla, ja taustalla kuulet vain tuulen ja sähköauton renkaiden äänen. Michelin on kestävän liikkuvuuden puolestapuhuja sekä maantiellä että radalla ja on jo pitkään tutkinut sähköajoneuvojen rengastekniikkaa, erityisesti osallistumalla Formula E:hen, jonka yhteistyökumppanina se on ollut ensimmäisestä kaudesta, vuodesta 2014 lähtien. Korkean tason sähköinen kilpailu on toiminut kehitys- ja teknologiansiirtolaboratoriona erityisesti energiatehokkuuden alalla, jotta sähköautoihin voitaisiin tarjota parhaita mahdollisia renkaita.

Sähköautojen toimintamatkan haasteet

Sähköajoneuvojen tulevaisuus on osittain riippuvainen niiden toimintamatkasta, jolla on merkittävä vaikutus niiden yleistymisen kannalta. Toimintamatkaa voidaan pidentää valitsemalla energiatehokkaampi ajotapa ja käyttämällä hyötyjarrutusta aina kun mahdollista. Tämä ei kuitenkaan riitä. Sen vuoksi autonvalmistajat investoivat voimakkaasti tutkimus- ja kehitysohjelmiin kehittääkseen yhä tehokkaampia ja energiatiheämpiä akkuja. Haittapuolena on, että akuista tulee yhä painavampia, mikä puolestaan johtaa renkaiden nopeampaan kulumiseen. Rengasvalmistajille tämä on kaksinkertainen haaste: sähköautojen renkaiden on kestettävä raskaampia kuormia ja tarjottava silti mahdollisimman pitkä käyttöikä. Michelin on vastannut haasteeseen menestyksekkäästi kehittämällä kaksi rengasta: MICHELIN e.Primacy ja MICHELIN Pilot Sport EV.

MICHELIN-renkaat sähköautoihin: pidempi toimintamatka 

MICHELIN e.Primacy -renkaassa on erittäin joustavaa elastomeeriä, joka takaa erinomaisen suorituskyvyn EV-luokassa sekä käyttöiän että vierintävastuksen osalta. Se pidentää sähköauton toimintamatkaa 7 %*(1), mikä vastaa 30 lisäkilometriä 400 kilometrin matkalla. Tämä voi osoittautua erittäin hyödylliseksi ominaisuudeksi matkan lopussa, kun on päästävä lähimmälle latausasemalle. Urheilullisempaan ajamiseen suunniteltu MICHELIN Pilot Sport EV -rengas tarjoaa erittäin alhaisen vierintävastuksen GreenPower Compound -teknologiansa ansiosta pidentäen toimintamatkaa jopa 60 km*(2). Jos haluat saada kaiken irti ajoneuvostasi, tämä sähköauton renkaiden tarjoama energiatehokkuuden parannus voi todella vaikuttaa ajokokemukseen.

Urheilullinen ajaminen sähköistyy! 

Sanotaan, että sähkö kulkee valon nopeudella. Yksi asia on varmaa: suorituskykyisen sähköauton kiihtyvyys voi olla todella nopeaa, jos siihen on asennettu oikeanlaiset sähköauton renkaat. MICHELIN Pilot Sport EV on urheilulliseen ajoon suunniteltu, tieajoon hyväksytty sähköauton rengas, joka on kehitetty hyödyntäen Michelinin kokemusta Formula E:stä. Se on kehitetty näille ajoneuvoille tyypillistä äärimmäistä kiihtyvyyttä ja massan jakautumista varten. MICHELIN Pilot Sport EV -rengas onnistuu tässä ElectricGrip Compound™ -kumiseoksen ja siinä käytetyn erittäin jäykän kumseoksen ansiosta. Rengas soveltuu urheilulliseen ajoon, jossa renkaat joutuvat kovaan kulutukseen, ja tarjoaa parhaan mahdollisen pidon sekä kuivissa että märissä olosuhteissa.  MICHELIN Pilot Sport EV -rengas tarjoaa siten runsaasti ajamisen iloa ja takaa samalla hyvän suorituskyvyn ja turvallisuuden.

Pyöräilykisoista sähköpyöriin

Nykyään joka viides myyty pyörä on sähköpyörä. Michelin vastaa pyöräilyharrastajien tarpeisiin sähköpyörille suunnitellulla Ready-rengasmallistollaan. MICHELIN PROTEK model -malli tarjoaa erinomaisen kestävyyden ja pidon, mikä takaa turvallisen ajon kaupungin halki kaikissa sääolosuhteissa. Rengas kestää paremmin puhkeamista, ja sähköpyöräilijät saavat parempaa sähköistä apua.

From cycle racing to e-bikes

Oikeudellinen ilmoitus

*(1) Pidempi toimintamatka ja alhaisemmat CO2-päästöt – Uutena MICHELIN e-PRIMACY -rengas tuottaa keskimäärin 2 kg/t vähemmän vierintävastusta kuin kilpailijat, mikä vastaa jopa 0,21 litran polttoainesäästöä 100 km:n matkalla. Tämä vastaa 5 g:n CO2-päästövähennystä ja 7 %:n toimintamatkan kasvua VW-Golf 7 1.5 TSI-autolla. Vierintävastustestit – Applus IDIADAn Michelinin toimeksiannosta suorittamat koneelliset vierintävastustestit kesäkuussa (uudet renkaat) ja elokuussa (2 mm:een kulutetut renkaat) 2020 rengaskoossa 205/55 R16 91V.


*(2) Parempi toimintamatka suorituskykyisillä sähköajoneuvoilla – Sisäinen vierintävastustutkimus, tehty 10/2020, rengaskoossa 255/45 R19, vertailussa MICHELIN Pilot Sport EV (6,47 kg/t) ja MICHELIN Pilot Sport 4 SUV -rengas (8,8 kg/t). Sähköajoneuvon painaessa 2151 kg ja sen toimintamatkan ollessa 540 km, tämä 2,3 kg/t:n ero johtaa toimintamatkan pitenemiseen yli 60 km:llä, mikä vastaa 10 % parannusta alkuperäiseen toimintamatkaan verrattuna.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.