Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
winter van tyre

Miten valita parhaat talvirenkaat jakeluautoon?

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Oikean talvirenkaan valinta jakeluautoon voi tuntua hankalalta. Huomioitavia kriteerejä on kuitenkin muutama, ja kerromme sinulle niistä tässä artikkelissa.

Millaisissa talviolosuhteissa ajat?

Ensinnäkin on tärkeää erottaa toisistaan leudot ja ankarat talviolosuhteet. Miksi? Jakeluauton talvirenkaiden valinta riippuu siitä, millaisissa talviolosuhteissa ajat. Voidaksesi työskennellä mahdollisimman turvallisesti tarvitset renkaat, jotka tarjoavat tehokkaan pidon kaikissa olosuhteissa.

1 – Leuto talvi

Matkustat alueella, jossa lämpötila laskee alle 7 °C:n ja jossa esiintyy ajoittaisia lumikuuroja. Näihin olosuhteisiin suunnitelluilla jakeluauton talvirenkailla voit ajaa vaikeuksitta kohtalaisen lumisillakin teillä.

2 – Ankarat talviolosuhteet

Matkustat alueella, jossa talvet ovat pitkät ja jossa teillä on paljon lunta ja jäätä. Liukkaat tiet altistavat suuremmille riskeille ja renkaiden on selviydyttävä näistä olosuhteista.

Valitse jakeluauton talvirenkaat ajo-olosuhteiden mukaan

3PMSF-merkintä

Lyhenne 3PMSF saattaa kuulostaa salaperäiseltä, mutta kyseessä on itse asiassa virallinen todistus siitä, että rengas on läpäissyt E-säännön mukaisen lumipitotestin (jarrutus ja liikkeellelähtö). 3PMSF = 3 Peak Mountain Snow Flake (kolme vuorenhuippua ja lumihiutale).

3PMSF-merkintä on olennaisen tärkeä valittaessa jakeluauton talvirenkaita, sillä se takaa niiden suorituskyvyn vaativissa talviolosuhteissa. Sitä symboloi tämä logo, joka löytyy 3PMSF-sertifoidun renkaan sivusta.

3PMSF-merkintä talvirenkaan sivulla

3PMSF-merkintä talvirenkaan sivulla

Alle 7 °C:n lämpötilassa 3PMSF-merkinnällä varustettu rengas tarjoaa paremman turvallisuuden ja lyhyemmät jarrutusmatkat kuin kesärengas kaikilla alustoilla.

Mitä eroa on 3PMSF- ja M+S -merkinnällä?

3PMSF-merkinnän myöntää sertifioitu laboratorio. Se takaa renkaan suorituskyvyn talvisissa ja lumisissa olosuhteissa, kun taas M+S on merkintä, joka osoittaa, että rengas on eurooppalaisen lainsäädännön mukaisesti "lumirengas" ja tarjoaa paremman suorituskyvyn lumessa ja mudassa kuin tavalliset renkaat (kesärenkaat). Toisin kuin 3PMSF-merkinnän kohdalla, M+S-merkittyjen renkaiden ei tarvitse läpäistä sertifiointitestiä.

M+S "Mud + Snow"

M+S "Mud + Snow" -merkintä talvirenkaan sivussa

Mitkä talvirenkaat jakeluautoosi?

Olet nyt lukenut tärkeimmät asiat, jotka on hyvä pitää mielessä valitessa talvirenkaita jakeluautoon. Michelin tarjoaa renkaat kaikkiin edellä mainittuihin talviolosuhteisiin. Kaikissa renkaissa on 3PMSF-merkintä.

Seuraavat renkaat soveltuvat jakeluautollesi:

MICHELIN Agilis X-Ice North

Nastoitettu MICHELIN Agilis X-Ice North on suunniteltu jakeluautoihin, joilla ajetaan ankarissa tai äärimmäisissä talviolosuhteissa jäällä, lumella ja loskassa. Renkaassa on 3PMSF-merkintä.

tyre michelin agilis x ice north product in context

MICHELIN Agilis Alpin

Tämä MICHELIN-talvirengas on suunniteltu tarjoamaan ihanteellista suorituskykyä kevyisiin kuorma-autoihin ja hyötyajoneuvoihin alueilla, joissa sataa paljon lunta. Tämä talvikäyttöön sertifioitu, 3PMSF-merkinnällä varustettu rengas tarjoaa erinomaisen jarrutuskyvyn ja kiihtyvyyden lumella StabiliGrip -teknologian ansiosta: itselukkiutuvat ja vaihtelevan muotoiset kolmiulotteiset lamellit auttavat vakauttamaan kulutuspintaa ja itse rengasta. Lisäksi maakosketusalueen laaja, neliömäinen kumipinta-ala sekä hankausta kestävä kumiseos maksimoivat renkaan kosketuksen tiehen ja takaavat pitkän käyttöiän. Vahvistetun rakenteen ansiosta rengas kestää myös raskaita kuormia ja vaikeita olosuhteita.

MICHELIN Agilis CrossClimate

Michelin Agilis CrossClimate -jakeluauton rengas tarjoaa turvallisuutta, pitkäikäisyyttä, kestävyyttä ja pitoa varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Se tarjoaa optimaalisen jarrutuskyvyn kuivalla tiellä ja erinomaisen pidon märällä tiellä. Rengas on sertifioitu talvikäyttöön (3PMSF), ja se toimii hyvin myös leudoissa talviolosuhteissa satunnaisella lumisateella. Se antaa hyvän pidon tiellä, soralla, mudassa tai ruoholla. Renkaan sivujen kumivahvikkeet suojaavat rengasta sivuun kohdistuvilta vaurioilta, ja kumiseos kestää hyvin hankausta.

MICHELIN Agilis CrossClimate -renkaan etuna on, että se mahdollistaa joustavuuden renkaiden vaihdon ajankohdan suhteen. Renkaalla voi siis ajaa turvallisesti varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.