Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
pn006810

Michelin - testivoittaja useissa suurissa rengastesteissä

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Innovaatio on tärkeä osa Michelinin DNA:ta. Jatkuvien innovaatioiden ansiosta voimme tarjota ratkaisuja, jotka vastaavat parhaiten asiakkaidemme tarpeisiin pitkällä tähtäimellä. Michelin on jo 130 vuoden ajan kehittänyt uusia tapoja liikkuvuuden edistämiseksi tarjoamalla renkaita ja palveluja, jotka vastaavat asiakkaiden todellisiin tarpeisiin. Renkaitamme testataan säännöllisesti riippumattomissa kansainvälisissä lehdissä, jotka vertailevat renkaiden paremmuutta eri kategorioissa. Lue ja inspiroidu vuoden riippumattomista rengasvertailuista!

pn002578

Oikean renkaan valinta

Talvirenkaiden valinnassa tärkeintä on huomioida, missä ja millaisilla teillä niillä ajetaan talven aikana. Nastarenkaat pitävät parhaiten jäällä, mutta nastattomat renkaat toimivat parhaiten, jos ajetaan pääasiassa paljaalla tiellä, sohjossa ja lumessa.

#1 Michelin = Tekniikan Maailman nastarengastestin voittaja.  

Michelin X-Ice North 4 on voittanut Tekniikan Maailman talvirengastestin kahtena vuotena peräkkäin (TM 17/2019 ja 17/2018).  Uuden pintakuvion ja suuremman nastamäärän ansiosta rengas tarjoaa tehokkaan pidon niin jäällä kuin lumella. 

Riippumattomat testit - laadun tae

Riippumattomien toimijoiden suorittamat rengastestit ovat keino selvittää, mikä rengas on sillä hetkellä markkinoiden paras. Riippumattomat autolehdet (esim. Autobild, Argus, AutoExpress jne.), autoliitot (ADAC, TCS, OAMTC jne.) ja kuluttajayhdistykset (Que Choisir, Which jne.) julkaisevat vuosittain testituloksia erimerkkisistä ja -tyyppisistä renkaista.

Erimerkkisten renkaiden suorituskykyä verrataan kunkin kategorian ja vuodenajan osalta ja ominaisuudet rankataan paremmuusjärjestykseen kuluttajien odotusten perusteella. Testeissä käytettävä automalli ja rengaskoko edustavat keskivertokuluttajaa, ja niitä käytetään kaikissa osakokeissa.

Organisaatiot eivät ole sidoksissa rengasvalmistajiin, mikä tarkoittaa, että tulokset ja vertailut ovat täysin objektiivisia ja riippumattomia. Rengastestit suoritetaan ammattikuljettajien voimin suljetuilla radoilla turvallisuuden varmistamiseksi.

tm logo 3 tahte xis
#1 Michelin X-Ice North 4 – Testivoittaja vuodesta toiseen

Ei ole sattumaa, että Michelin X-Ice North 4 on sijoittunut rengastestien kärkeen useita kertoja. Neljän viime vuoden aikana Michelin X-Ice North 4 on ollut testivoittaja kolmena vuotena (2019, 2020, 2022). Renkaan peräti 250 teräsnastaa tarjoaa hyvän pidon, ja suuri nastamäärä antaa renkaalle kiistämättömän kilpailuedun. Sen ansiosta renkaan jarrutusmatka jäällä on kaksi metriä lyhyempi kuin lähimmällä kilpailijalla.

"Klassisena talvirenkaana sitä on vaikea päihittää, sillä rengas pitää erinomaisesti jäällä ja lumella. Lisäksi ajovakaus ja -mukavuus asfaltilla ovat erinomaiset", kirjoittaa Teknikens Värld (20/2022).

X-Ice North 4 suoriutuu erittäin hyvin myös Suomen rengastesteissä. "Michelin on jäällä huippurengas, vaikka malli onkin jo muutaman vuoden ikäinen. Renkaan ajettavuus on rauhallista, eikä pito lopu missään tilanteessa", kirjoittaa Tekniikan Maailma.

Täältä voit lukea lisää X-Ice North 4:stä!

#1 Michelin X-Ice North 4 SUV – Poikkeuksellinen pito jäällä ja lumella

"X-Ice North 4 on ollut pitkään yksi parhaista. Niin myös SUV-versiona. Renkaan pitkittäispito on vakuuttava", Vi Bilägare kirjoittaa syyskuussa 2022 julkaistussa rengastestissä. Testaajat ihastuvat myös renkaan tarjoamaan ajomukavuuteen ja alhaiseen melutasoon. "Ohjaamoon tuleva melu mitataan desibelimittareilla, jotka "tallentavat" ääntä kuljettajan korvissa kymmenen sekunnin ajan, mutta subjektiivinen arvio tiemelusta painaa eniten renkaan saamissa pisteissä. Michelin on selkeästi hiljaisin sekä mittausarvoltaan että korvalla kuultaessa", Vi Bilägare kirjoitti rengastestissään (12/2022).

Lehti jatkaa: "Michelin sopii kuljettajalle, joka etsii hyvää pitoa jäällä ja lumella sekä ajomukavuutta. Alhaisen melutason lisäksi renkaalla on lineaarinen ohjausvaste ja miellyttävä ajovakaus suoralla tiellä. Se on myös testin kevyimmin rullaava rengas."

Michelin X-Ice North 4 SUV saa Vi Bilägaren testissä yhteensä 82 pistettä sadasta, mikä tekee siitä luokkansa parhaan nastoitettujen SUV-renkaiden joukossa.


Paras kiihdytyksessä ja jarrutuksessa lumella

Vi Bilägaren testissä (12/2022) ABS-jarrutuksessa nopeusvälillä 35-5 km/h mitattiin keskimääräinen matka yhteensä kahdentoista jarrutuksen jälkeen. "Michelin pysähtyy tehokkaimmin kovaksi pakkautuneella lumella", testikuljettaja kiteyttää. Myös kiihdytyskokeessa nopeusvälillä 5-25 km/h ja keskimäärin kahdentoista startin jälkeen Michelinillä on paras pito kilpailijoihinsa verrattuna, kirjoittaa Vi Bilägare.

X-Ice Snow – Uuden sukupolven V-kuvioitu rengas

X-Ice Snow on pohjoismainen nastaton talvirengas, joka on suunniteltu kestävään ja turvalliseen liikkuvuuteen pohjoismaisilla talviteillä. Jos ajat pääasiassa paljailla ja osittain loskaisilla teillä, nastattomat renkaat ovat hyvä vaihtoehto. Renkaan kokovalikoima kattaa sekä henkilö- että SUV-autot.

X-Ice Snow -renkaan kehitystyössä oli tärkeää, että se säilyttää tehokkaan ja turvallisen suorituskykynsä koko elinikänsä ajan, myös kuluneena. Michelin on onnistunut tässä lukuisilla innovatiivisilla ratkaisuilla, mukaan lukien lamelloinneilla, jotka ulottuvat aina renkaan lakisääteiseen 1,6 millimetrin urasyvyyteen saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että lamellien reunat säilyttävät saman määrän teräviä reunoja myös renkaan ollessa kulunut.

Michelin X-Ice Snow -renkaan suorituskyky on testissä erittäin hyvä uuden sukupolven V-muotoisen pintakuvion ansiosta. Kulutuspinta koostuu polymeeripohjaisesta seoksesta, joka takaa parhaan mahdollisen pidon lumella ja jäällä koko käyttöiän ajan. Kuviopalat, kuviourat ja lamellit säilyttävät muotonsa, joten X-Ice Snow'n suorituskyky on optimaalinen talvesta toiseen.

"Jäällä ja lumella pito on erittäin hyvä ja renkaalla on helppo ajaa. Se on hiljainen ajettava kuten nastattoman renkaan kuuluu olla ja sillä on alhainen vierintävastus", Aftonbladet kirjoittaa suuressa rengastestissään vuonna 2022.

Tekniikan Maailma (18/2022) on samaa mieltä: "Michelinin jääpito on hieno. Michelin ohjautuu ääritilanteissa jonkin verran epätarkasti, mutta takarenkaiden pito säilyy väistöissäkin hyvin. Lumipito on myös hyvä, ja Michelin käyttäytyy loogisesti ja varmasti kaikissa tilanteissa."

 
 
#1 Michelin Pilot Alpin 5 – nastattomat Keski-Euroopan talvirenkaat testissä

Jarrutuksessa, sivuttaispidossa ja kiihdytyksessä Michelin Pilot Alpin 5 on selvä ykkönen Auto Motor & Sports (AMS) -lehden suuressa talvirengastestissä (20/2022). Kaikissa osakokeissa lumella rengas saa 10 pistettä 10:stä mahdollisesta pisteestä, mikä on paljon enemmän kuin kilpailijoilla.

"Erinomainen ajodynamiikka ja suora ohjausvaste, hyvä pito ja paras tasapaino lumella. Lyhin jarrutusmatka, hyvä kaarrevakaus ja suuri ohjaustarkkuus kuivilla teillä", AMS kirjoittaa. Lehti jatkaa: "Michelin Pilot Alpin 5 on tasapainoinen, koska sillä on erittäin hyvä suorituskyky lumella."

Erityisesti kiihdytyksessä lumella Michelin Pilot Alpin 5 toimii hyvin, 3,69 metriä sekunnissa. Myös jarrutuksessa kuivalla tiellä Pilot Alpin 5 saavuttaa hyvän tuloksen: sen jarrutusmatka on 43,5 metriä alkaen100 km/h nopeudesta.

Kokonaisarvosana on 8,5 pistettä kymmenestä – paras tulos AMS:n suorittamassa testissä:  "Erinomainen dynamiikka: suora ohjausvaste, hyvä pito, kunnolliset turvareservit ja paras tasapaino lumella. Testin lyhyimmät jarrutusmatkat, parhaat kaarreajo-ominaisuudet ja ohjaustarkkuus kuivalla alustalla."

pilot alpin 5
Löydä oikea rengaskoko

Turvallisuuden kannalta on ehdottoman tärkeää, että rengas sopii autoosi. Kaikkia renkaita on saatavana eri kokoisina. Oikea rengaskoko löytyy esimerkiksi ajoneuvon rekisteriotteesta tai autossa käytössä olevista renkaista. Rengaskoko on merkitty kaikkiin renkaisiin. Täältä voit lukea lisää siitä, miten valitset oikeat renkaat autoosi. On myös tärkeää muistaa, että renkaan mittojen on vastattava vanteen kokoa.

Aja varovasti!

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.