Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
microsoftteams image 4

Miten ja milloin tarkastaa rengaspaineet?

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Koska renkaat menettävät luonnostaan jonkin verran ilmaa, on tärkeää tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti. Muuten saatat menettää renkaiden pidon, ja jarrutusmatka saattaa pidentyä. Renkaat voivat myös vahingoittua, niiden käyttöikä lyhentyä ja polttoaineen kulutus lisääntyä.

Lue lisää siitä, miten näitä riskejä voidaan välttää.

Miten ja milloin tarkastaa rengaspaineet?

Huoltoasemalla

Helpoin tapa on mennä huoltoasemalle, jossa on ilmanpaineiden täyttöalue

Kun olet selvittänyt valmistajan suositteleman paineen, aseta paineilmakompressorin suutin renkaan venttiiliin.

Tarkista, että ilmoitettu rengaspaine vastaa suositusta.

Jos näin ei ole, paina painiketta täyttääksesi renkaaseen ilmaa, kunnes oikea paine on saavutettu.

Kannettavalla ilmanpainekompressorilla

Voit myös tarkistaa ja säätää rengaspaineet kotonasi. Tarvitset vain kannettavan ilmanpainekompressorin, joita voit ostaa kaupoista.

Michelin Lifestyle Ltd myy autotarvikkeita, kuten kannettavia MICHELIN-ilmanpainekompressoreja, sekä tarjoaa laajan valikoiman merkkituotteita.

On parasta käyttää samaa ilmanpainekompressoria jokaisen tarkistuksen yhteydessä, jotta kalibrointiero kahden laitteen välillä ei vaikuta renkaiden painetasoon.

Milloin rengaspaineet tulee tarkistaa?

Tarkista rengaspaineet aina, kun renkailla ei ole ajettu tai niillä on ajettu hyvin vähän.

Miksi? Koska ajaessasi renkaat lämpenevät ja niiden paine nousee. Jos tarkistat rengaspaineesi pitkän ajomatkan jälkeen, huomaat, että renkaat ovat liian täynnä, ja saatat haluta (väärin perustein) poistaa ilmaa.

Siksi on suositeltavaa tarkistaa rengaspaineet, kun ajoneuvolla on ajettu alle 2 km, jotta saat todellisen kuvan rengaspaineesta. Tarvittaessa voit säätää painetta lisäämällä ilmaa, jos paine on liian alhainen.

Entä vararengas?

Vararengas jätetään usein huomiotta rengaspaineiden tarkistuksen yhteydessä. Jos ajoneuvossasi on kuitenkin vararengas, voit luottaa sen varaan, jos jokin renkaista puhkeaa. Myös vararengas on tarkistettava säännöllisesti, vaikka sitä ei käytettäisikään päivittäin. Muista siis tarkistaa myös sen paine.

Kuinka usein rengaspaineet tulee tarkistaa??

Renkaiden iästä ja kulumisasteesta riippumatta renkaissa on normaalisti pientä ilmahäviötä. Renkaan pyöriessä se menettää aina hieman ilmaa. Siksi edellä mainittujen riskien välttämiseksi suosittelemme, että tarkistat rengaspaineet kerran kuukaudessa.

Paineen menetyksen syyt

Miksi jotkin renkaat tyhjentyvät muita nopeammin?

Siihen on useita syitä:

  • Jos renkaan venttiili on hieman huokoinen, rengas menettää ilmaa normaalia nopeammin.
  • Jos vanne on vanha ja ruosteinen, se voi myös vahingoittaa rengasta ja johtaa paineen menetykseen.
  • Jos ajoneuvosi on aina pysäköity samaan paikkaan, auringolle alttiina olevat renkaat menettävät ilmaa nopeammin kuin muut renkaat.
  • Esimerkiksi naulan aiheuttama puhkaisu voi johtaa hitaaseen ja tasaiseen paineen menetykseen.
     

Jos kuukausittaisen tarkastuksen yhteydessä huomaat merkittävän paine-eron yhdessä renkaassa muihin verrattuna, kyseessä voi olla jokin vika. Tässä tapauksessa pyydä ammattilaista tarkistuttamaan rengas.

Muutoin pienet rengaspaine-erot renkaiden välillä ovat tavallisia. Tärkeintä on ottaa tavaksi tarkistaa rengaspaineet kuukausittain, jotta vältetään liian alhaisella ilmanpaineella ajaminen ja renkaiden ennenaikainen kuluminen.

map search desktop

Löydä lähin rengasliike muutamassa sekunnissa

Hakuehto
Osoite, paikkakunta tai postinumero
Auto
Paikanna minut
Etsi
Suomen viisi suurinta kaupunkia
Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.