Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
renkaiden säilytys

RENKAIDEN SÄILYTYS - MITEN RENKAAT TULISI SÄILYTTÄÄ

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Tarvitseeko sinun varastoida renkaasi?
Michelinin asiantuntijat antavat seuraavassa muutamia vinkkejä koskien renkaiden säilytystä, jotta renkaasi pysyvät turvallisina ja valmiina käytettäviksi.

Milloin renkaat tulisi viedä säilöön?

Jos renkaita säilytetään ulkona pidemmän ajan (yli kuukauden), niiden kulutuspinta kuivuu ja siihen voi ilmestyä halkeamia.

Siksi renkaat tulisi säilyttää sisällä viileässä, kuivassa ja puhtaassa paikassa.

Talvirenkaiden säilytys

Kun ulkolämpötila on yli 7 °C, talvirenkaiden kumi pehmenee lämmön vaikutuksesta. Tämän seurauksena rengas kuluu nopeammin ja sen suorituskyky heikkenee. Siksi talvirenkaat tulisi viedä säilöön ja asentaa autoon kesärenkaat.

Kesärenkaiden säilytys

Vastaavasti lämpötilan laskiessa alle 7 °C:n kesärenkaiden kumi kovettuu, mikä johtaa ajo-ominaisuuksien heikkenemiseen. Silloin on aika viedä kesärenkaat säilöön ja vaihtaa alle talvirenkaat.

tarkasta renkaat

Ennen renkaiden varastointia:

 • Ennen renkaiden irrottamista merkitse niiden paikka ajoneuvossa. Näin voit vaihtaa niiden paikkaa seuraavan asennuksen yhteydessä ja varmistaa, että renkaat kuluvat tasaisesti.
 • Tarkasta jokainen rengas mahdollisten vaurioiden tai epätasaisen kulumisen varalta.
 • Pese renkaat ja vanteet ja kuivaa ne huolellisesti estääksesi niiden ruostumisen tai hapettumisen.
 • Poista renkaiden uriin tarttuneet kivet tai roskat.

Missä renkaat tulisi säilyttää?

 • Säilytä renkaasi sisätiloissa puhtaassa, ilmavassa, kuivassa ja viileässä tilassa suojassa auringonvalolta ja sateelta.
 • Säilytä ne erillään bensiinistä, öljyistä, rasvoista ja liuottimista, koska ne saattavat vahingoittaa kumiseoksia.
 • Säilytä renkaat etäällä terävistä esineistä, jotka saattavat vaurioittaa kumia (metalli, puu tms.).
 • Säilytä ne erillään lämmönlähteistä, liekeistä, palavista esineistä tai sähkölaitteista, joissa saattaa syntyä sähkökipinöitä (esim. muuntajat, sähkömoottorit, hitsauslaitteet)
 • Älä sullo painavia tavaroita renkaiden päälle.
 • Jos säilytät renkaita ulkona (suositellaan vain lyhyeksi ajaksi), aseta renkaat irralleen maasta ja käytä vedenpitävää suojusta, jossa on reikiä kosteuden kerääntymisen estämiseksi.
 • Varmista, että pinnat, joilla renkaita säilytetään, ovat puhtaat eikä niillä ole rasvaa, öljyä, polttoainetta tai muita aineita, jotka voisivat vaurioittaa kumia.
 • Jos renkaissasi on valkoinen sivuseinä tai valkoiset kohokirjaimet, säilytä niitä niin, että valkoiset sivut tai kirjaimet sijaitsevat vastakkain. Muuten musta kumi voi liata renkaat.
 • Jos renkaita säilytetään pidemmän aikaa pysäköidyssä ajoneuvossa, niihin kohdistuvaa painoa tulisi keventää. Tämä tapahtuu joko nostamalla autoa tai poistamalla renkaat ajoneuvosta. Muussa tapauksessa renkaat voivat vaurioitua peruttamattomasti.
bibendum

Jos autotallissasi on riittävästi tilaa, voit säilyttää talvirenkaat pinoissa mieluiten kuormalavoilla. Varmista tällöin, ettei niihin tule muodonmuutoksia.

Pinojen korkeus ei saa ylittää 1,20 metriä.

renkaiden säilytys

Miten vanteilla olevat renkaat tulisi säilyttää?

Jos renkaasi on asennettu vanteille, säilytä niitä pystyasennossa, ripusta ne roikkumaan koukkuihin tai pinoa ne päällekkäin (enintään kaksi rengasta).

vanteilla olevien renkaiden säilytys 2

Miten ilman vanteita olevat renkaat tulisi säilyttää?

Jos renkaita ei ole asennettu vanteille, älä pinoa tai ripusta niitä.
Säilytä ne pystyasennossa.

ilman vanteita olevien renkaiden säilytys

Kesä- ja talvirenkaiden säilytys lähellä minua

Jos sinulla ei ole sopivaa säilytyspaikkaa renkaille, voit jättää niiden jättää säilytyksen ja huollon ammattilaiselle, esimerkiksi rengasliikkeelle. 
Löydä lähin rengasliike jälleenmyyjähakumme avulla.

map search desktop
Find the closest dealer
Hakuehto
Osoite, paikkakunta tai postinumero
Auto
Paikanna minut
Etsi

 

Katso muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.