Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
4w 356 tire michelin agilis cc header banner leaderboard 3 1

MIKSI VALITA ALL SEASON -RENKAAT PAKETTIAUTOON

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Pakettiautolla täytyy pystyä ajamaan ympäri vuoden vaihtelevissa olosuhteissa: talvipakkasilla, kesähelteillä, märillä, mutaisilla tai kuivilla väylillä, lumi- ja vesisateessa...

Ovatko all-season-renkaat hyvä valinta? Jos ovat, miksi? Vastaamme näihin kysymyksiin tässä artikkelissa.

Mitä ovat pakettiauton all season -renkaat?

Pakettiauton renkaita on neljänlaisia:

• kesärenkaat
• talvirenkaat
• nastarenkaat
• all season -renkaat.

Kesärenkaat on suunniteltu säilyttämään suorituskykynsä myös kuumalla ilmalla. Niiden toimivuus on kuitenkin rajallinen talvisin kylmällä säällä ja lumisilla teillä.

Talvirenkaat on erityisesti kehitetty kylmiin sääolosuhteisiin, ja niiden suorituskyky on hyvä lumella tai jäällä 7...-25 °C:ssa. Ne eivät kuitenkaan ole yhtä suorituskykyiset kesäkuumalla.

Erittäin kylmään talvisäähän, kun lämpötila voi laskea jopa -40 °C:een, suositellaan nastarenkaita. Ne tarjoavat paremman suorituskyvyn jäisillä pinnoilla, sillä niissä on lyhyempi jarrutusmatka kuin nastattomissa talvirenkaissa.

All season -renkaat toimivat sekä erittäin kylmällä säällä (jopa -7 °C) että erittäin kuumalla säällä (+30 °C). Niiden suorituskyky on hyvä niin kesällä kuin talvellakin.

3PMSF-merkintä

Kun renkaassa on 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) -merkintä, eli sivuseinämään on merkitty kolmihuippuinen vuori lumihiutaleella, rengas on sertifioitu talvikäyttöön.

Tämä Euroopan unionin edellyttämä sertifiointi kertoo, että rengas on tehokas ja turvallinen lumella.

Vaikka se koskee talvirenkaita, all season -renkaissa tämä merkintä kertoo hyvästä suorituskyvystä talvella.

All season -renkaiden edut

Kuten ehkä arvaat, pakettiauton all season -renkaat voivat tarjota monia etuja. Tutustutaanpa tarkemmin niiden etuihin:

Monikäyttöisyys

Siinä pakettiauton all season -renkaiden merkittävin etu. Niitä voi käyttää ympäri vuoden vuodenajasta ja sääolosuhteista riippumatta.

Jos kesä-/talvirenkaiden vaihto joskus viivästyy, muista tämä:

• all season -renkailla on kesärenkaita parempi suorituskyky talvella
• all season -renkailla on talvirenkaita parempi suorituskyky kesällä

Ajansäästö

Pakettiauto on tilapäisesti pois käytöstä kesä-/talvirenkaiden vaihdon ajan. Kun toiminta keskeytyy, arvokasta aikaa menee hukkaan.

Kun valitset all season -renkaat pakettiautoon, voit käyttää niitä ympäri vuoden, eikä renkaanvaihdossa mene aikaa hukkaan.

Rahansäästö

Lisäksi säästät vaihtokustannuksissa sekä uusien renkaiden hankintakustannuksissa vanhojen renkaiden kuluessa loppuun. Sen sijaan että ostaisit kahdet renkaat (talvi- ja kesärenkaat), voit ostaa yhdet all season -renkaat.

Ovatko pakettiauton all season -renkaat hyvä hankinta?

eb002640

Tämä riippuu siitä, millaisissa talviolosuhteissa pakettiautolla täytyy ajaa:

  • jos ajat ankarissa talviolosuhteissa (jopa -20 °C) ja joudut säännöllisesti ajamaan lumisilla teillä erittäin kylmällä säällä, talvirenkaat tai nastarenkaat ovat paras valinta pakettiautoon.
  • jos ajat kohtalaisissa talviolosuhteissa (lämpötila ei laske alle -7 °C:n) ja lumisateita on vain ajoittain, all season -renkaat ovat paras vaihtoehto pakettiautoosi.

MICHELIN CrossClimate -renkaat pakettiautoon: ympärivuotinen ratkaisu pakettiautoosi

4w 356 tire michelin agilis cc features and benefits 1 nosignature landscape

Michelin on kehittänyt pakettiautoille MICHELIN Agilis CrossClimate all season -renkaat, jotka tarjoavat turvallisuutta, pitkäkestoisuutta ja pitoa säästä riippumatta.

Tässä renkaassa on hyödynnetty samoja suorituskykyominaisuuksia, joiden ansiosta tuotesarja on ollut menestys henkilöautoissa.

Tässä renkaan tärkeimpiä suorituskykytietoja:

• Mitä tulee turvallisuuteen, johtava jarrutus kuivalla kelillä(1) ja märkäpitoluokitus A(2)
• Pito haastavassa maastossa, kuten mudassa, ruohottuneilla teillä, soralla ja lumella (3PMSF)(3)
• Paras pitkäkestoisuus, vähintään 25 % enemmän kilometrejä verrattuna merkittävimpiin kilpaileviin all season-, kesä- ja talvirenkaisiin(4)(5)
• Vahvistettu sivuseinämä kulumisen ehkäisemiseksi

MICHELIN Agilis CrossClimate pakettiauton renkaiden arvostelu

Vuonna 2022 riippumaton AUTO BILD Reisemobil -lehti testasi kuusi erimerkkistä ja samankokoista all season -rengasta verratakseen niiden suorituskykyä.

MICHELIN Agilis CrossClimate valittiin vuoden 2022 testivoittajaksi.

Tässä AUTO BILDin julkaisema arvostelu:

Tasapainoinen suorituskyky kaikissa sääolosuhteissa: vain Michelinin Agilis CrossClimate saa meiltä Esimerkillinen-arvosanan.

OIKEUDELLISET ILMOITUKSET

(1) – jarrutus kuivalla kelillä – Kuivan kelin jarrutustestit suoritti IDIADA Michelinin pyynnöstä vuosina 2017 ja 2019, rengaskoko 235/65 R16C 115/113 R, ajoneuvo Mercedes-Benz Sprinter, vertailukohtana merkittävimmät kilpailevat premium-luokan kesä-, talvi- ja all season -renkaat (MICHELIN Agilis CrossClimate (40,7 m), vertailukohtina BRIDGESTONE Duravis 660 (41,7 m), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (41,7 m), CONTINENTAL VanContact Winter (47,1 m), PIRELLI Carrier™ Winter (46,9 m), sekä MICHELIN Agilis CrossClimate (41,5 m), vertailukohtina CONTINENTAL VanContact™ 4Season (47,1 m), PIRELLI Carrier™ All Season (44,0 m). Sekä vuonna 2019 MICHELIN Agilis CrossClimate (46,2 m), vertailukohtana GOODYEAR Vector 4 Seasons Cargo (49,5 m).

 

(1 bis) Kuivan kelin jarrutuksen sisäinen tutkimus Ladouxissa marraskuussa 2020, rengaskoko 235/65R16C 115/113 R, ajoneuvo Mercedes-Benz Sprinter, MICHELIN Agilis CrossClimate (39,8 m) verrattuna BRIDGESTONE Duravis All Seasoniin (41,5 m).

(2) – pito märällä – MICHELIN Agilis CrossClimaten märkäpitoluokitus on A EU:n rengasmerkinnässä.

 

(3) – suorituskyky lumisilla tienpinnoilla – MICHELIN Agilis CrossClimate on hyväksytty käyttöön talviolosuhteissa 3PMSF-merkinnällä (3 Peak Mountain Snow Flake).

 

(4) – pitkäkestoisuus – Pitkäkestoisuustestit suoritti DEKRA Test Centre Michelinin pyynnöstä vuonna 2017, rengaskoko 235/65 R16C 115/113 R, ajoneuvo Mercedes-Benz Sprinter, vertailukohtana merkittävimmät kilpailevat premium-luokan kesä-, talvi- ja all-season-renkaat (KESÄ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50 145 km); BRIDGESTONE Duravis 660 (42 760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29 660 km), TALVI: MICHELIN Agilis CrossClimate (50 412 km), CONTINENTAL VanContact Winter (32 863 km), PIRELLI Carrier™ Winter (33,009 km); ALL SEASON: MICHELIN Agilis CrossClimate (47 702 km) CONTINENTAL VanContact™4Season (21 396 km), PIRELLI Carrier™ All Season (30 467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons (29 790 km)). Pitkäkestoisuustesti ajettiin keskimääräisessä todellisessa käytössä (D50) 10 000 km:n matkalla, ja siitä ekstrapoloitiin arvioitu käyttöikä 1,6 mm:n urasyvyyden perusteella.

 

(5) – pitkäkestoisuus – Michelinin sisäinen tutkimus DEKRA Test Centren valvonnassa (Narbonnen rata), joulukuusta 2020 helmikuuhun 2021, rengaskoko 235/65R16C 115/113 R, ajoneuvo Renault Master, MICHELIN Agilis CrossClimate (29 789 km) verrattuna BRIDGESTONE Duravis All Seasoniin (22 023 km). Pitkäkestoisuustesti ajettiin keskimääräisessä todellisessa käytössä (D50) 9 421 km:n matkalla, ja siitä ekstrapoloitiin arvioitu käyttöikä 1,6 mm:n urasyvyyden perusteella.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.